EXTRA Zahraničné prostitútky platia mužom

2010-03-24 11:15:00 |   |    | 

MALAJZIA - Zahraničné prostitútky v Malajzii platia miestnym mužom v prepočte tisíc euro mesačne za to, že s nimi uzavrú manželstvo.



Manželský zväzok im totiž umožní zostať v krajine a pokračovať v práci. Podľa imigračného zákona, zahraničné manželky Malajzijčanov dostávajú najprv trojmesačné vízum a potom môžu dostať povolenie na ročný pobyt, ktoré sa na konci platnosti automaticky obnovuje.

Riaditeľ imigračného úradu Abdul Rahman Othman povedal, že prostitútky si vydajom chcú zaistiť nárok na dlhodobé vízum.

Aj keď je prostitúcia v Malajzii nezákonná, nemôžu byť ženy, podľa imigračného zákona, stíhané, pretože ich svadba je legálna. Môžu byť stíhané len na základe mravnostných zákonov.

Zahraničné prostitútky si môžu zarobiť mesačne až 20 tisíc ringgitov (4450 eur)  a tak 4500 ringgitov (1000 euro) mesačne za „svadbu z rozumu“ nie je veľkou položkou v porovnaní s tým, o čo by prišli, keby museli krajinu kvôli obnovení víz opustiť.

Pri nedávných raziách vo verejných domoch imigračná polícia zistila, že len každá dvadsiata piata cudzinka, ktorá bola kontrolovaná, uzavrela skutočné manželstvo. Prostitúcia je síce v Malajzii nelegálna, ale mnoho kúpeľov a karaoke barov funguje ako verejné domy. Miestne médiá uvádzajú, že sexuálny priemysel zarobil v Malajzii za rok 2008 viac než 3,2 miliardy ringgitov.

         

Zdroj/autor: newstraitstimes,čtk,drom


 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: flickr

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 11. máj. 2024. Meniny má Blažena.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa