ČESKO Na zámku Hrubý Rohozec

2010-07-05 09:00:00 |   |    | 

ČESKÁ REPUBLIKA/ video - Zámok Hrubý Rohozec leží v rovnomennej mestskej časti na severozápadnom okraji mesta Turnov.



Medzi aktuálne novinky pre sezónu 2010 patrí zmena prehliadkových trás zámku.

Po dvoch rokoch príprav, zahŕňajúcich archívny prieskum, reštaurovanie nábytku aj nové vymaľovanie, si tak môžete vychutnať atmosféru šľachtického domu z obdobia medzi dvoma svetovými vojnami tak, ako ho využívala rodina Mikuláša Vladimíra Desfours Walderoda, predposledného majiteľa zámku Hrubý Rohozec.

Zámok ponúka svojím návštevníkom cez dvadsať bohato zariadených miestností, ktoré v minulosti slúžili ako reprezentačné a obytné izby príslušníkov pôvodom francúzskej grófskej rodiny Des Fours - Walderode. Zámkom vás prevedú dva prehliadkové okruhy.

Na prvom (základnom) okruhu nazriete do kaplnky Najsvätejšej Trojice, do malej a veľkej knižnice, slávnostnej jedálne, zeleného salónu, apartmánu grófa (pracovňa, lovecký salón a spálňa), do chodby s náhľadom na dobovú toaletu, do apartmánu grófky (salón a spálňa) a do predizieb.

Druhý okruh zahŕňa bližšie zoznámenie s históriou a architektúrou zámku pred bránou a na zámockom nádvorí, prehliadku stredovekých pivníc a prehliadku interiérov na druhom poschodí zámku, t.j. haly nad schodiskom, malej chodby, izieb grófky Augusty Gabriely, izieb grófky Marie Immaculaty, klenutej izby, modrého salónu, zelenej izby, spálne pre hostí, veľkej chodby a izby grófa Karla Bedřicha.

Zámok Hrubý Rohozec je obklopený neveľkým anglickým parkom, v ktorom si môžete okrem niekoľkých vzácnych stromov (napríklad platan javorolistý) pozrieť tiež sochy svätcov pochádzajúce z 18. a 19. storočia a romantickú umelú jaskyňu nad skalným zrázom.

 

 

 

Státní zámek Hrubý Rohozec
Hrubý Rohozec
511 01 Turnov
Tel.: +420 481 321 012
E-mail:
hrubyrohozec@liberec.npu.cz
Web: www.hruby-rohozec.eu

 

Zdroj/autor: kudyznudy, CzechTourism, drom

VIDEO Hrubý Rohozec



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa