KNIHY Spoznávajte svet

2010-05-03 18:00:00 |   |    | 

IKAR - Ak sa práve rozhodujete, kde stráviť zaujímavú dovolenku, môžete si vybrať z niekoľkých tipov na rok 2010. Inšpirujte sa a spoznávajte svet so zľavou až 30 percent. Sprievodcovia novej generácie.



Odborníci preštudovali najobľúbenejšie miesta, trendy a tohtoročné vychytávky. Kam sa teda vybrať na dovolenku?  Chcete radšej spoznávať alebo skôr vylihovať na pláži a iba leňošiť? Vezmite si na pomoc 100 kníh na cestovanie Spoznávajte svet – v ponuke nájdete sprievodcov, slovníky, cestovateľské príručky, CD so zľavou až 30%.

Slováci podľa prieskumu preferujú leteckú dopravu, hotel blízko pláže a all inclusive. Dovolenky si vyberáme čoraz častejšie cez internet a rodiny s deťmi uprednostňujú destinácie na juhu či východe ako napríklad Egypt, Turecko, Grécko a Bulharsko. Podľa expertov je dnes hitom Srí Lanka.

Štvrť storočia to bol ostrov sužovaný vojnou a pre turistov nie veľmi vhodný. Konflikty však pred rokom utíchli a ostrov v tvare hrušky je teraz bezpečnejší a láka na prírodné i kultúrne krásy. Voľne potulujúce sa slony, opice v korunách stromov, bambusové háje, pláže s nádherne bielym pieskom. Čo viac si môžu priať milovníci exotiky? Klasikou naďalej zostáva India, Japonsko, Thajsko i Mexiko.

Ak by ste si chceli trošku povyraziť, Ibiza a Malorca s divokou diskotékovou atmosférou sú to pravé.  Ich tichšia sestra Menorca je zasa prírodnou rezerváciou pod patronátom UNESCO. V zátoke Cala d´Algaiarens na vás čakajú dlhé pláže a more s priezračnou čistou vodou.  Kto si neváha priplatiť, rozhoduje sa pre Austráliu a predovšetkým Nový Zéland.

Populárne sú stále poznávacie zájazdy najmä u ľudí nad 35 rokov, ktorí vezmú mapu do ruky a celú cestu si dobre naplánujú. Nechcú leňošiť, ale ani nemajú radi veľa námahy v jeden deň. Obľúbené sú krajiny ako Francúzsko, Taliansko, Veľká Británia, Čína. Obľúbené sú aj eurovíkendy, medzi nimi vedie Paríž a za ním Rím. V kurze sú Lurdy, Fatima, Izrael.

Dobrodružne založení cestovatelia nedokážu odolať napríklad volaniu aljašskej divočiny, výstupu na Machu Picchu alebo africké safari. Láka aj zdolávanie kopcov v nadmorskej výške päťtisíc metrov s výhľadom na Himaláje,  prelet nad Manhattanom vo vrtuľníku, raftovanie na divokých perejách či skok z najvyššej veže na južnej pologuli na Novom Zélande.

Inšpirujte sa a spoznávajte svet so zľavou až 30%. Sprievodcovia novej generácie.


 

Zdroj/autor: ikar, reklamný článok

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa