Letné atrakcie vo Vysokých Tatrách

2010-07-25 09:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Vo Vysokých Tatrách začala letná turistická sezóna prakticky už v máji, predovšetkým vďaka školským zájazdom. Tie sa snažia využívať výhodné produkty, v ktorých majú spojenú lanovku a železnicu, a chodia na výlety na Skalnaté Pleso a Hrebienok.



Toto leto vo Vysokých Tatrách je charakteristické pobytovými balíčkami, ktoré pripravili podnikatelia.

Tým najväčším je spoločný produkt Hory a voda, ktorý zahŕňa celodenné kúpanie v popradskom akvaparku a zároveň výlety lanovkou v oblasti Tatranskej Lomnice, Hrebienka a Štrbského plesa. Kúpa balíčkov tak turistov vyjde približne o 20 percent lacnejšie, ako keby si tieto služby kúpili individuálne.

Už tradične sa letná vysokohorská turistická sezóna otvárala 15. júna, kedy boli sprístupnené turistické trasy.

Tento rok bolo otvorenie sezóny spojené so slávnostným otvorením nového náučného chodníka Pramenisko, ktorý sa vybudoval pod Tatranskou Kotlinou. Bolo to tiež spojené s vyhodnotením internetovej súťaže Tatry bez hraníc.

Okrem toho je pre turistov pripravený ešte jeden náučný chodník. Pripravuje sa totiž obnovenie chodníka v populárnej lokalite Skalnatého plesa, kde bude aj mini areál Svištia krajinka. Návštevníkom sa tak priblíži prirodzené prostredie, v ktorom žijú svište ako typické zvieratá tatranského horstva.

Na začiatku letnej sezóny otvorili v Tatranskej Lomnici aj nové zábavno-kultúrne podujatie pri nástupnej stanici lanovky na Skalnaté pleso, ktoré sa nazýva Humno. Jeho súčasťou je okrem iného aj výstava rôznych vozidiel typických pre Tatry, napríklad snežné ratraky, viaceré spomienkové predmety na športovcov, hercov a horolezcov, ktorí sú nejakým spôsobom spätí s Vysokými Tatrami.

Návštevníci Štrbského Plesa sa môžu tešiť na predĺženú prevádzku sedačkovej lanovky na Solisko, tá premáva denne až do 19.00. Letná sezóna tu potrvá do 1. novembra. Obnovené sú detské atrakcie, dospelí si môžu zaskákať na Bungee trampolíne. Ceny lístkov na lanovku sa nemenili, špeciálna ponuka je pre školy.

Aj toto leto sú pre turistov pripravené pobytové balíky na Štrbskom Plese. Tentoraz sú pod heslom "čím viac dní prežívaš v Tatrách, tým viac adrenalínu a zábavy zažiješ". V podstate to znamená, že čím viac dní sú turisti v Tatrách, tým viac zliav si môžu uplatniť.

Hlavným produktom letnej sezóny je však vysokohorská turistika. Obnovené sú viaceré vysokohorské chodníky, premostenia potôčikov i drobná orientačná architektúra.

 

TIK STARÝ SMOKOVEC
adresa: Oblastné stredisko HZS Vysoké Tatry, Starý Smokovec 23, 062 01 Vysoké Tatry
telefón: +421 (0)52 442 34 40
e-mail:
smokovec@tatryinfo.eu

TIK TATRANSKÁ LOMNICA
adresa: TIK TATRANSKÁ LOMNICA, 059 60 Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
telefón: +421 (0)52 446 81 19
e-mail:
lomnica@tatryinfo.eu

TIK ŠTRBSKÉ PLESO
adresa: TIK ŠTRBSKÉ PLESO, 059 85 Štrbské Pleso, Vysoké Tatry
telefón: +421 (0)52 449 23 91
e-mail:
strbskepleso@tatryinfo.eu
 

 

Zdroj/autor: šltanap, tasr, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
3.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 15. máj. 2024. Meniny má Žofia, Sofia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa