EXTRA Najmite si miestneho priateľa

2010-08-26 16:00:00 |   |    | 

BRAZÍLIA - Pozrieť si neznáme mesto je väčšinou lepšie a pohodlnejšie s niekým, kto ho pozná, kto pozná jeho tajomstvá i jeho pôvabné zákutia...



Ale to nie je vždy možné. Brazílčanka Alice Mouraová prišla na nápad, ako turistom pomôcť. Ponúka im služby "miestneho priateľa".

"Keď si niekto pozrie Eiffelovu vežu a Louvre, chce tretí deň v Paríži robiť už niečo iné. Môže si najať "miestneho priateľa", ktorý mu ukáže rôzne zaujímavé veci," vysvetľuje podnikavá Alice Mouraová, ktorá vytvorila internetovú stránku - najmite si miestneho priateľa (Rent a Local Friend).

"Keď som ju tvorila, mala som na mysli najmä cestovateľov. Ale mnohí klienti sú starší ľudia, ktorí majú radi osobné služby. Sú taktiež rodiny, ktoré nemajú rady organizované okružné cesty mestom, a mladí ľudia zase chcú spoznať moderné veci," povedala.

Alice založila svoju internetovú stránku v čase keď žila v Londýne a keď ju jedna čitateľka jej blogu požiadala, aby ju previedla po meste a ukázala jej miesta, kadiaľ tradičné cesty turistov nevedú.

Cena miestneho priateľa je rôzna podľa miest: v Miláne stojí 80 eur, v Rio de Janeiro 77 eur a v San Franciscu 90 dolárov.

Služba už dnes funguje v 25 mestách, okrem iného v New Yorku, Barcelone, Šanghaji alebo v Dillí. K dispozícii je 27 miestnych priateľov, ktorí hovoria prinajmenšom anglicky a navrhujú okruhy šité na mieru: na Havaji je ním majster v surfovaní, v Paríži jedna umelkyňa, v Berlíne lekár a v Buenos Aires novinár.

Pre miestneho priateľa je to taká dodatočná práca, uživiť sa z toho nedá, upozorňuje Alice Mouraová. "Je to skôr na rozptýlenie než na zarobenie peňazí," hovorí a dodáva, že v praxi sa už niekoľkokrát stalo, že z miestneho priateľa sa postupne stal skutočný priateľ.

 

Zdroj/autor: rentalocalfriend, čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa