KNIHA Všade dobre na Haiti peklo

2010-06-14 17:00:00 |   |    | 

Cestujeme väčšinou za zážitkami, ktoré sú viac menej príjemné. Niekedy je ale cestovateľ vystavený zážitkom, ktoré sú viac ako šokujúce....



Kniha „Všade dobre na Haiti peklo“ zachytáva zážitky a atmosféru piatich rozdielnych ciest známeho novinára a fotografa Ivana Janka s bohatým foto-dokumentačným materiálom.

Vyberte sa s ním bicyklom po puboch  -  cesta Írskom výlučne na vlastný pohon. Potom krížom cez  kontinent, čiže cez najmenší, ale predsa len kontinent Austráliu. Odtiaľ sa presuniete do Pekingu, ktorý je sám osebe zaujímavým miestom a pred olympiádou bol ešte výnimočnejší.

Kapitola Púštnou cestou-necestou vás zavedie na Západnú Saharu a do Maroka, kde zistíte, že iný kraj je naozaj iný mrav. No a cestovanie ukončíte v pekle uprostred raja – na Haiti pár hodín po zemetrasení. Vyše 330 strán, z toho 84 strán fotografií.

Správy o katastrofe začínali zapĺňať spravodajské servery a bolo jasné, že situácia na Haiti bude naozaj zlá. Veľmi zlá. Preto mi prišlo na um, či nebude bezpečnejšie letieť cez susednú Dominikánsku republiku,“ píše sa v kapitole o Port-au-prince.

„To by som vám veľmi neradil," upozornil honorárny konzul Dominikánskej republiky so sídlom v Prahe. Problémy pozemného presunu z dominikánskeho hlavného mesta Santo Domingo sú roky známe a mám niekoľko priateľov – dobrodruhov, ktorí sa na Haiti chceli ísť pozrieť.

Ibaže si to plánovali tiež počas návštevy rajskej Dominikánskej republiky. A prepojenie týchto dvoch roky rozhádaných národov na ostrove Hispaniola je roky známe. Preto padlo definitívne rozhodnutie. Nechávam si rezerváciu na Port-au-Prince…“

 

 

Všade dobre na Haiti peklo

Autor: Ivan Janko
Vydavateľ: Verbis
Počet strán: 336
Väzba: Paperback
Rok vydania: 2010
Cena: 14,32 eur

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 29. apríl. 2024. Meniny má Leo, Lea.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa