AUTOM Rajom pre motoristov je Štokholm

2010-07-06 16:30:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY/ video - Najlepšie podmienky pre riadenie automobilu existujú v rámci svetových metropol v Štokholme, najhoršie naopak v Pekingu a Mexiku.



Uvádza to štúdia, ktorú medzi viac než 8 000 motoristami v 20 mestách na šiestich kontinentoch uskutočnila spoločnosť IBM.

Tá vytvorila index obtiažnosti prechádzania mestom, ktorý zahŕňa rôzne faktory vrátane finančnej náročnosti, celkového času dochádzania alebo negatívnych pocitov vyvolaných dopravnými zápchami.

Číslo 1 predstavuje najlepšie hodnotenie, hodnota 100 opak. Väčšina motoristov sa podľa štúdie zhodla na tom, že v posledných troch rokoch sa všeobecne zhoršila situácia ohľadom dopravných zápch.

Štokholm dosiahol na stupnici celkovo najlepšiu hodnotu 15, Peking a Mexiko majú naopak hodnotu 99. Dobré hodnotenie majú taktiež Melbourne (17), New York (19), Berlín (24), zle na tom údajne nie je ani Londýn (36) a Paríž (36).

Naopak, veľmi zle sa riadi v Johannesburgu (97), Moskve (84) alebo Sao Paulu (75). Stredoeurópske veľkomestá do štúdie zaradené neboli.

 

Zdroj/autor: ibm, čtk, drom

VIDEO Štokholm



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 14. máj. 2024. Meniny má Bonifác.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa