AUTOM Suchý zákon v Rusku

2010-07-15 10:45:00 |   |    | 

RUSKO – Horná komora ruského parlamentu, včera schválila zmeny v zákonoch, ktoré zavádzajú do praxe mimo iného aj - takzvanú nulovú toletranciu voči alkoholu za volantom.



Až doteraz mali ruskí vodiči povolených 0,3 promile alkoholu v krvi. Dnes „suchý zákon“ čaká na podpis prezidenta Medvedeva, ktorý zmenu sám navrhol v záujme bezpečnosti na cestách.

Doteraz povolená hranica alkoholu v pive zodpovedá jednému pivu, alebo poháru vína či štamperlíku vodky. Problémom je však fakt, že pri pití mnohí Rusi nepoznajú mieru, ako pripustil aj šéf štátu.

„Alkohol za volantom je treba zakázať úplne. Nie sme ešte pripravení na to, aby sme dovolili minimálny, takzvané organické množstvo alkoholu v krvi, pretože to bohužiaľ mnoho ľudí provokuje len k skutočnej opilosti pred riadením,“ vyvetlil predčasom Medvedev.

V množstve dopravných nehôd Rusko,  podľa agentúry ITAR-TASS, na svete predbehne len Egypt a Ukrajina, pričom každú štrnástu zrážku spôsobí opitý vodič .

Dopravní policajti pri kontrolách každý rok zadržia približne milión vodičov v rôznych stupňoch opitosti, za čo im však hrozí len odobratie vodičského prukazu.

Vlani v Rusku, vinou opitých šoférov, zahynulo viac ako dve tisíc Rusov a ďalších 18 tisíc utrpelo zranenie.


 

Zdroj/autor: itar-tass,čtk,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 5. máj. 2024. Meniny má Lesana, Lesia.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa