EXTRA Najdrahšia dovolenka

2010-08-17 09:00:00 |   |    | 

GRÉCKO/ video - Grécky ostrov Mykonos je najdrahšou letnou dovolenkovou destináciou pre rok 2010.



Podľa macedónskej agentúry Makfax, priemerná cena za jednodňový pobyt na ostrove v Stredozemnom mori sa totiž pohybuje na úrovni 243 eur, pričom v luxusných hoteloch sa cena nachádza v rozmedzí 600 až 900 eur.

Za Mykonosom však nezaostávajú ani ostatné grécke ostrovy - druhou najdrahšou destináciou je ostrov Santorini s priemernou cenou na deň na úrovni 177 eur, nasleduje Kréta so 155 eurami a až za nimi sa nachádza Rhodos (130 eur).

Na Grécko sa nechytajú ani vyhlásené dovolenkové destinácie v Španielsku. Na Ibize stojí jednodňový pobyt v priemere 146 eur, na Malorke 135 eur, kým na Tenerife 100 eur.

 

Ostrov Mykonos nájdete uprostred Egejského mora ako súčasť súostrovia Kyklady. Hlavné mesto Hora (Mykonos Town) je centrom všetkého diania na ostrove. Snehobiele domčeky s plochými strechami a modrými dverami a okenicami sú typickou ukážkou kykladskej architektúry. Krivoľaké kamenné uličky lemujú obchodíky, taverny, bary a butiky. Prístavná štvrť hlavného mesta je označovaná ako Malé Benátky, pretože tunajšie domčeky sú postavené priamo na okraji mora. Napriek tomu, že Mykonos je známy skôr svojou kozmopolitnou atmosférou, plážami plnými ľudí a rušným nočným životom, návštevníci zistia, že ponúka omnoho viac. Úžasnú hornatú krajinu, čisté more, dlhé piesočné pláže, krásne kostoly, veterné mlyny a malebné dedinky.

 

Prečítajte si tiež: 10 dôvodov prečo cestovať na grécke ostrovy

 

Zdroj/autor: sita, makfax, drom

VIDEO Ostrov Mykonos



Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa