EXTRA Zelená karta pre život v Amerike

2010-10-27 10:20:00 |   |    | 

SPOJENÉ ŠTÁTY - Každý rok poskytujú Spojené štáty 50 tisíc prisťahovaleckých víz občanom vybraných krajín, ktoré majú podľa amerických úradov nízky pomer prisťahovalcov.



Žiadatelia o takzvanú Zelenú kartu (Permanent Resident Card) musia mať skončené minimálne stredoškolské vzdelanie, alebo dva roky praxe v posledných piatich rokoch v kvalifikovanej práci, ktoré vyžaduje najmenej dvojročné školenie.

Záujemcovia musia vyplniť formulár na internete a poslať e-mailom, registrácia je bezplatná. Poštou zaslané prihlášky úrad neakceptuje.

Výber sa koná formou lotérie, ktorú vykonáva U.S. Citizenship and Immigration Services (USCIS). Každý účastník môže podať len jednu žiadosť. Pokiaľ úrad zistí, že na jedného žiadateľa je podaných viac prihlášok, bude z lotérie vylúčený.

 

 

O výsledku sa uchádzači dozvedia na webových stránkach na ktorých bol umiestnený prihlasovací formulár, od 1.mája 2011 do 30.júna 2011.

Ambasáda USA varuje pred mnohými falošnými webovými stránkami, ktoré navodzujú dojem oficiálneho webu a falošnými e-mailami.


 

 

Zdroj/autor: usembassy,čtk,drom (pozri aj Galériu)


 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa