KATASTROFY Tragédia vo viedenskom Pratri

2010-10-22 08:40:00 |   |    | 

RAKÚSKO/ video - Nehoda horskej dráhy vo viedenskom zábavnom parku Prater si včera večer vyžiadala vážne zranenie dvoch osôb vrátane osemnásťročnej slovenskej turistky.



Podľa agentúry APA vagón atrakcie Volare narazil do žeriavu, na ktorého zdvižnej plošine stál dvadsaťjederočný macedónsky robotník natierajúci konštrukciu dráhy.

Muž sa podľa polície zrútil z výšky ôsmich metrov a utrpel veľmi vážne zranenia na hlave. Rovnako Slovenka vo vagóne dráhy utrpela zlomeninu lebky a ďalších kostí.

Macedónec musel byť po zrútení oživovaný a jeho stav je kritický. Obidvoch zranených do nemocnice previezol vrtuľník.

Slovenka údajne bola vo Viedni s celou skupinou známych. Podľa polície, macedónsky robotník neodhadol bezpečnú vzdialenosť od vagónov zavesených na koľajniciach. Návštevník atrakcie v nich leží an bruchu.

Nešťastie sa stalo okolo 17:45 hod. Na miesto podľa APA najskôr pribehol svedok, ktorý počul hlasný náraz. Vo vagóne horskej dráhy zbadal dve mladé ženy. Jedna z nich nejavila znánky života, jej takmer nezranená priateľka údajne opakovane kričala:“Prečo nikto neprichádza?“

Svedok ďalej uviedol, že natieračské práce sú na konštrukcii dráhy vykonávané aj za bežnej prevádzky. Polícia uviedla, že túto skutočnosť prešetrí. Mohlo totiž ísť aj o nedbalosť

 

Zdroj/autor: apa,tasr,čtk,drom

VIDEO Wiener Prater - atrakcia Volare



Zdieľať článok na Facebooku

Foto: apa

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 10. máj. 2024. Meniny má Viktória.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa