EXTRA Najdrahší adventný kalendár sveta

2010-12-07 14:10:00 |   |    | 

NEMECKO - Zabudnite na čokoládové figúrky v kartónových obaloch, ktorými ste včera obdarovali svojich blízkych. Najdrahší adventný kalendár nie je na hranie, ani na jedenie, hoci prekvapiť určite dokáže.



Najdrahší adventný kalendár vyrobila belgická spoločnosť Octagon Blue GVC a deťom do rúk určite nepatrí.

Filigránsky zdobený kalendár obsahuje 24 vzácnych diamantov označených číslami, ktoré postupne odpočítavajú dni do Vianoc. Luxusný adventný kúsok ďalej skrášľujú jemne brúsené diamanty v tvare lesných víl spolu s malými vianočnými balíčkami z 0,25 karátových diamantov.

Celá presklená ozdoba zo zlata a diamantov váži neuveriteľných 81 karátov a majiteľ si na ňu bude musieť pripraviť vyše 2 milióny eur.

Táto cena však ešte stále nezahŕňa DPH. Dizajnérsky i šperkársky kúsok je momentálne vystavený v klenotníckom štúdiu Biegel vo Frankfurte nad Mohanom a už si našiel cestu aj do Guinnessovej knihy rekordov.

Oscar Brethouwer, riaditeľ štúdia Octagon Blue GCV povedal: „Je to špeciálny kúsok, ktorý je skutočne veľkolepý. Pýtalo sa naň už veľa celebrít a nie je ťažké uhádnuť, prečo vzbudil taký záujem.

Pracoval na ňom tím zložený z 50 expertov asi 20 hodín denne, aby bol včas hotový a mohol postupne odpočítavať dni do Vianoc. Som si istý, že kalendár niekoho urobí na Vianoce veľmi šťastným.“ Kalendár bude ešte predtým dostupný na reklamné účely a takto vyzbierané peniaze poputujú na charitu.

 

Zdroj/autor: sita, dailymail, Zuzana Zimmermannová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: dailymail.co.uk

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa