V najmenšom hoteli na svete sa vyspí len jeden pár

2011-01-15 10:00:00 |   |    | 

NEMECKO - Novomanželia, ktorí strávia svoju svadobnú noc v maličkom hoteli Eh'Häusl v nemeckom Ambergu, budú žiť navždy šťastne aj potom, keby sa prípadne rozviedli.



Prinajmenšom to sľubuje stará legenda, ktorá sa traduje medzi miestnymi obyvateľmi stredovekého mestečka neďaleko hraníc s Českom.

V súčasnosti môžu ľudia vyskúšať pravdivosť legendy v luxusnom prostredí. Takmer tristo rokov starý hotel Eh'Häusl bol nedávno zrenovovaný a zmenil sa na päťhviezdičkový hotel.

Je ale tak maličký, že si celú budovu môže prenajať v danú chvíľu len jediný pár. Jeho majitelia tvrdia, že je to najmenší hotel na svete.

Červená budova v historickej časti mesta je len 2,5 metra široká. Obytná plocha je 53 metrov štvorcových.

Dom bol postavený v roku 1728 potom, čo miestna radnica rozhodla, že páry môžu vstupovať do manželstva len vtedy, keď budú mať nejaký majetok.

Jeden vynaliezavý miestny obyvateľ, ktorý chcel dať zamilovaným šancu uzavrieť manželstvo aj v prípade, že nemajú vlastný dom, prišiel s nápadom, ako nový zákon obísť.

Postavil dom tak malý a lacný, že si ho mohli dovoliť aj chudobní ľudia, prinajmenšom na krátku dobu. Mohli si ho kúpiť, vziať sa, nasťahovať sa do neho, a potom ho skoro predať inému páru, ktorý mal v úmysle vstúpiť do stavu manželského.

Vzhľadom k tomu, že v ňom každú chvíľu býval iný čerstvo oddaný pár, dostal dom názov "manželský dom".

Aj dnes sa veľa párov rozhodne stráviť svadobnú noc v kúzelnom hotelíku, čo ich vyjde na 240 eur za noc aj s raňajkami. K dispozícii majú vírivku a otvorený krb.

Dnes sedemdesiatroční Barbara a Heinz Wilhelmovci spomínajú, že aj keď majú medové týždne dávno za sebou, skúsenosť to bola vtedy jedinečná.

"Bývali sme už v množstve hotelov na rôznych miestach sveta, ale boli sme tam len jednými z mnohých hostí," povedal Heinz. "Tu sme boli jedinými hosťami v celom hoteli."

 

 

Zdroj/autor: čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: ehehaeusl.de

Hodnotenie článku:
2.0/5 (3 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 27. apríl. 2024. Meniny má Jaroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa