LYŽOVAČKA Skalka pri Kremnici

2007-12-12 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Skalka leží na strednom Slovensku v pohorí Veľká Fatra. Ide o najväčšie lyžiarske stredisko v Kremnických vrchoch ležiace vo výške 1 227 metrov n. m.



 

 

Lyžiarske stredisko, ktoré je len desať kilometrov vzdialené od mesta Kremnica, ponúka veľmi dobré podmienky na lyžovanie každú sobotu a nedeľu v čase od 9.00 do 16.00 hodiny.

Zjazdovky v lyžiarskom stredisku sa nachádzajú na svahoch so severnou orientáciou. Svahy, ktoré sú denne udržiavané, vyhovujú svojou náročnosťou nielen pokročilým lyžiarom, ale aj začiatočníkom. Návštevníci majú k dispozícii deväť zjazdoviek s celkovou dĺžkou 9,56 kilometrov a osem lyžiarskych vlekov. Celková dĺžka umelo zasnežovaných trás je 2.560 metrov.

V stredisku Skalka pri Kremnici sa nachádzajú aj kvalitne udržiavané lyžiarske bežecké trate a preto je mimoriadne vhodné aj na kondičné pobyty športovcov. K dispozícii sú bežecké trate: Krahule - Skalka - Banská Bystrica (55 kilometrov), Skalka - Zadné pláne

(2 kilometre), Skalka - Pláne - Krahule (10 kilometrov), Skalka - Pláne - Krahule - Kremnica (12 kilometrov), Skalka - Tunel - Kordíky (8 kilometrov), Skalka - Dirhábske sedlo - Krahule (13 kilometrov), Skalka - Tri kríže - Hostinec (8 kilometrov), Skalka - Pod čerešňou - Kremnica (15 kilometrov).

V okolí lyžiarskeho strediska Skalka pri Kremnici je viacero možností ubytovania, a to jednak priamo na Skalke, ako aj v neďalekom meste Kremnica. K dispozícii návštevníkom sú hotely, chaty a ubytovanie v súkromí. V blízkosti strediska sa nachádza známe historické banské mesto Kremnica, kde si návštevníci môžu prezrieť Kremnický hrad, Múzeum mincí a medailí, lyžiarske múzeum.

Groschova lúka

 

Je to oblasť, ktorá je súčasťou lyžiarskeho strediska Skalka pri Kremnici. Je situovaná na hrebeni medzi Skalkou a Krahulami a je prístupná z obidvoch strán. Groschova lúka je vhodná pre rodiny s deťmi a ponúka lyžiarske kurzy pre začiatočníkov.
 
K dispozícii je 550 metrov dlhý vlek so štyrmi zjazdovkami. Jedna je červená o dĺžke 500 metrov, dvoma modrými zjazdovkami o dĺžke 600 metrov a 700 metrov a 1.200 metrov dlhou turistickou zjazdovkou. Na svoje si tu prídu aj snowboardisti, ktorí tu majú k dispozícii samostatnú zjazdovku a veľkým skokanským mostíkom.

Nakoľko Groschova lúka je súčasťou lyžiarskeho strediska Skalka pri Kremnici, je možné využívať identické služby a permanentky ako na Skalke. T.j. časové permanentky typu "Ski Skalky" zakúpené na Skalke platia aj pre Groschovu lúku a naopak.

 

SkalKY s.r.o., Beblavého 10, 811 01 Bratislava

Aktuálne informácie

Ski linka: 0905 314 204

Informácie o trasách a ich úprave

0903 385 585

Informačné centrum Kremnica
Štefánikovo námestie č. 35/44
Kremnica
Tel.: 045/6742 856,
e-mail:
infocentrum@kremnica.sk, www.kremnica.sk
Otváracie hodiny: pondelok - piatok 8.00 - 17.00, sobota, nedeľa 9.00 - 14.00

 

Zdroj/autor: holidayinfo, skalka, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 17. máj. 2024. Meniny má Gizela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa