LYŽOVAČKA 4* Jasenská dolina

2007-12-07 14:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - Jasenská dolina (540 - 770 metrov n. m.) patrí medzi najznámejšie veľkofatranské doliny. Nachádza sa na turčianskej strane Veľkej Fatry, pod severnými svahmi vrchu Lysec, dvanásť kilometrov od Martina.



 

V Jasenskej doline sa nachádzajú lyžiarske strediská Kašová a Lehota. Stredisko Kašová, ktoré poskytuje veľmi dobré podmienky na lyžovanie, je v prevádzke v sobotu a nedeľu od 9.00 do 16.00 hodiny.

Kašová sa nachádza v dolnej časti Jasenskej doliny. Je dobre prístupné asfaltovou cestou z obce Belá - Dulice, ktorá je celoročne udržiavaná. V bezprostrednej blízkosti vlekov je veľkokapacitné parkovisko pre osobné autá a autobusy.

Veľkou prednosťou strediska je, že má vybudovaný zasnežovací systém. Sú tu rôzne typy lyžiarskych vlekov (tri vleky do 200 metrov, tri vleky nad 200 metrov), ktoré spolu (bez lanovky) dávajú kapacitu 3.000 osôb za hodinu. Prepravná kapacita lanovky je 2.400 osôb za hodinu. Štvorsedačková lanovka, ktorá má dĺžku 647 metrov významne prispieva k spokojnosti lyžiarov znížením čakacej doby. Celý lyžiarsky areál je osvetlený.

V Jasenskej doline sú výborné podmienky i pre bežecké lyžovanie. Upravované sú tri bežecké trate v dĺžke celkom sedem kilometrov, značené trate majú dĺžku tri kilometre. Východiskom je stredisko Kašová.

Stredisko Lehota sa nachádza v strednej časti Jasenskej doliny, asi jeden kilometer od strediska Kašová. Lyžiarske terény sú vhodné pre náročnejších lyžiarov. Svahy sú upravované, ale závislé od snehových podmienok. Vlek je dlhý 700 metrov s prevýšením 170 metrov. Priamo pri vleku sa nachádza parkovisko.

Lyžiarske stredisko Jasenská dolina poskytuje návštevníkom aj mnohé služby: informačné centrum, ski servis, požičovňu športových potrieb, lyžiarske školy, úschovňu batožín, štyri bufety, samoobslužnú jedáleň, prírodnú ľadovú plochu, snowtubing, večerné lyžovanie, bezplatné parkovisko, platbu platobnými kartami.

 

Zdroj/autor: holidayinfo, jasenskadolina, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa