LANOVKY Začiatok sezóny

2007-12-06 15:00:00 |   |    | 

SLOVENSKO - V sobotu 22.decembra bude oficiálne otvorená zimná sezóna v lyžiarskych strediskách Tatranských lanových dráh (TLD). V tento deň prvýkrát odvezie hostí aj nová pozemná lanovka na Hrebienok.



 

Nové vozne lanovky a moderná stanica v Starom Smokovci, ktorá je v procese rekonštrukcie, výrazne zvýšia komfort prepravy a kvalitu poskytovaných služieb v preprave návštevníkov Vysokých Tatier.

V sobotu (22.12.) by sa mala začať aj lyžovačka na najvyššie položenej zjazdovke na Slovensku - v Lomnickom sedle, pričom cena celodenného lístka pre dospelého je 690 Sk, a to vrátane kabínovej lanovky z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso. Lyžiarska sezóna v Lomnickom sedle potrvá pravdepodobne až do 8.5.2008. Denne budú v prevádzke aj lyžiarske vleky v Starom Smokovci (Jakubkova lúka a Hrebienok), v Tatranskej Lomnici (Jamy a Čučoriedky) a aj v Liptovskej Tepličke.

Skipasy šesťdňové, ale aj Skipas Tatry 10 a 15, ktoré platia 10, či 15 ľubovoľných dní v priebehu sezóny, je možné využiť nielen v strediskách TLD vo Vysokých Tatrách, ale aj v stredisku Jasná Nízke Tatry. Navyše ku šesťdňovým lístkom vo vybraných hoteloch je bonusová knižka so zľavami na služby v stredisku viac ako 1.000 Sk (napr. zľava na konzumáciu, v lyžiarskej škole, či požičovni lyží, v úschovni, na sánkovačku, Lomnický štít apod.). Viacdňové skipasy sú zároveň platným cestovným lístkom na tatranských električkách a ozubnicovej železnici. Deti do šesť rokov majú skipasy zadarmo, deti do 12 rokov s 30 percentnou zľavou a seniori, či študenti do 26 rokov a ZŤP so zľavou 20 percent. Na všetky skipasy je možné sánkovať do 17. hodiny.

Aj nasledujúcu zimu bude pre hostí, ktorí uprednostňujú dopravu vlakom, v ponuke Skipas Tatry za 690 Sk, ktorý bude možné zakúpiť si v ktorejkoľvek železničnej stanici vybavenej KVC (aj v predpredaji). Je platný na spiatočnú cestu vlakom z miesta zakúpenia do Popradu, potom na električku do Starého Smokovca, či Tatranskej Lomnice a k nemu v pokladni TLD hostia dostanú zadarmo celodenný skipas.

Každý hosť so skipasom, či cestovným lístkom TLD je zároveň poistený vo Vysokých Tatrách nielen na lyžiarskych a sánkarskych tratiach, ale aj na celoročne otvorených turistických chodníkoch. Parkoviská v Starom Smokovci a Tatranskej Lomnici budú pre hostí zadarmo. Denne bude premávať podľa grafikonov zadarmo skibus.

Akciové ceny na lanovky

Dňa 22.12. a 23.12. budú akciové ceny na lanovky: spiatočný lístok na každu lanovku bude stat 100 Sk pre dospelych, deti i seniorov. Akcia platí na lanovkách: kabínková lanovka Tatranská Lomnica - Skalnaté pleso, visutá Skalnaté pleso - Lomnický štít a pozemná lanovka Starý Smokovec Hrebienok. V prípade, že bude spustená prevádzka stredísk Jamy a Jakubková lúka do 22.12., budú celodenné lyžiarske lístky stáť: 390 Sk dospelí +  270 Sk deti do 12 rokov + 310 Sk seniori a mládež s preukazmi do 26 rokov.

Atrakcie

Sánkovačka
Cez deň aj v noci na osvetlenej 2,6 kilometrov dlhej trati z Hrebienka do Starého Smokovca. Dráha je k dispozícii kedykoľvek od 7.30 do 19. hodiny, v prípade záujmu aj neskôr. V rámci skipassu sa možno vyviezť pozemnou lanovkou na Hrebienok len do 17. hodiny, na neskoršie jazdy si treba kúpiť cestovný lístok. Po zotmení príde na rad nočná sánkovačka z Hrebienka trikrát týždenne až do 21. hodiny, cena lístka je 390 Sk a zahŕňa zapožičanie saní, dvojhodinový lístok na lanovku.

Max Miniland
Detský park na Jakubkovej lúke v Starom Smokovci, v ktorom ponúkajú animácie a výučbu lyžovania formou hier pre deti i dospelých. Je to nová služba pre rodičov a deti. Návštevníci strediska môžu svoje deti pokojne nechať v novom detskom parku tak dlho, ako potrebujú. Pre deti do 12 rokov tam bude pripravená nielen zábava, ale aj výučba lyžovania, obed a rôzne atrakcie. Deti budú môcť prísť s vlastnou výstrojou alebo v prípade potreby je možné si vhodnú lyžiarsku výstroj požičať.

SnowFunPark
Park na Hrebienku ponúka možnosť vyskúšať si snowtubing, skifox, snowboard, airboard, bigfoot aj iné atrakcie cez deň aj večer. Novinkou vo Vysokých Tatrách je skupinové jazdenie na najnovších snow fun tools pre lyžiarov i nelyžiarov, skifox, snowbike, snowscooter.

Adventure trendsports
Jazdy na snowfun tools (skifox, skibike, snowscoot) aj s inštruktorom z Hrebienka. Samozrejmosťou bude aj ponuka základného výcviku jazdenia, aktívne apré-ski. Návštevníci budú mať možnosť zasúťažiť si v paralelnom slalome na skifoxoch, snowbike, či na snowscootri.

Pre veľký záujem návštevníkov Tatier o jazdu lanovkou na Lomnický štít zaviedli možnosť predpredaja a rezervácie lístka na túto najvyššie položenú lanovku na Slovensku. Lístky na Lomnický štít si možno v predpredaji kúpiť už sedem dní vopred a to spolu s rezerváciou na vybraný dátum a hodinu jazdy priamo v pokladniach lanoviek v Tatranskej Lomnici alebo v Starom Smokovci alebo cez internet.

Tatranské lanové dráhy prevádzkujú kabínovú lanovku z Tatranskej Lomnice na Skalnaté pleso, sedačkovú lanovku zo Skalnatého plesa do Lomnického sedla, visutú lanovku zo Skalnatého plesa na Lomnický štít, lyžiarske vleky v stredisku Jamy (Tatranská Lomnica), pozemnú lanovku zo Starého Smokovca na Hrebienok, lyžiarske vleky na Hrebienku a v lokalite Jakubkova lúka (Starý Smokovec) a lyžiarske stredisko Liptovská Teplička pod Kráľovou hoľou.

Zdroj/autor: tldtatry, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 20. máj. 2024. Meniny má Bernard.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa