Airbus380 mal ďalšiu poruchu

2008-03-27 10:00:00 |   |    | 

SINGAPUR - Problémy s palivovým čerpadlom prinútili leteckú spoločnosť Singapore Airlines stiahnuť z prevádzky obrie lietadlo A380. Na prepravu cestujúcich zo Singapuru do Sydney spoločnosť použila menšie stroje.



Od februára je to v poradí už druhá takáto porucha na najnovšom type dopravného lietadla. Singapurské aerolínie sú prvým prepravcom, ktorý kúpil a zaradil super-jumbo A380 do komerčnej prevádzky.

"Pred mesiacom vyradila podobná porucha náš druhý stroj z prevádzky. Je však dôležité pripomenúť, že nešlo o presne tú istú chybu a na tom istom lietadle," uviedol hovorca aerolínií Stephen Forshow. "Vo februári sa pokazilo elektrické relé na čerpadle, teraz čerpadlo samotné," dodal.

Singapore Airlines v súčasnosti vlastnia tri lietadlá A380 a objednali si ešte ďalších 16 strojov. V októbri 2007 začalo prvé obrie lietadlo premávať na linke Singapur - Sydney, minulý týždeň pristálo druhé z nich na londýnskom letisku Heathrow. Tretie začne v máji lietať do Tokia.

Ďalšie super-jumbo kúpili dubajské aerolínie, ktoré si ho prevezmú v auguste tohto roka. British Airways majú objednaných dvanásť strojov a prvý im výrobca dodá v roku 2012.

 

Zdroj/autor:bbc,tasr,drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa