Pestrá lyžiarska zábava v mostviertelských Alpách

2013-11-18 12:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Výlet do zasneženej krajiny môže byť skutočne cenovo dostupný. Lyžiarske strediská v regióne Mostviertel bodujú výhodnými ponukami na celodenné výlety a zimné dovolenky. Kto by však radšej „Pôžitkársky región Dolného Rakúska“ objavoval v pokoji, ten si príde na svoje na turistických chodníkoch či bežkárskych a sánkarských dráhach. V skratke: čerstvý vzduch, najlepšie výhľady a očarujúco krásna krajina.



Región Mostviertel ponúka štyri krásne, moderne vybavené a nádherne zasnežené lyžiarske strediská.

 

  • Snehové kráľovstvo Hochkar bei Göstling/Ybbs

V nadmorskej výške 1 800 m sa nad obcou Göstling/Ybbs týči Hochkar, najzasneženejšie a najvyššie položené alpské centrum Rakúska. 19 kilometrov perfektne upravených zjazdoviek je obklopených 9 vlekovými zariadeniami. Snowboardisti a freestyleri sa schádzajú vo veľkom zábavnom parku Hochkar. Kto neuprednostňuje zjazdovky, môže navštíviť sánkarskú dráhu, vychutnávať ticho turistických chodníkov a bežkárskych tratí alebo oddychovať v soľnom kúpeli Ybbstaler.

 

  • Ötscherská dedinka - Lackenhof am Ötscher

Lyžovanie až k domovým dverám - to ponúka stredisko Lackenhof am Ötscher. Hotely a penzióny sa tu nachádzajú prakticky na okraji zjazdoviek. Deväť vlekov sa stará o to, aby sa lyžiari dobre rozdelili po svahoch až 19 km dlhých zjazdoviek. Pre najmenších je tu park Sunny Kids s čarovným kobercom, tanierovým vlekom a starostlivosťou o deti formou lyžiarskej školy. Najväčší freestyleri na lyžiach a snowboardoch sa môžu vyblázniť v parku Ötscher Snowpark, pre zimných turistov je k dispozícii viac ako 10 km turistických chodníkov.

 

  • Aktívny vrch - Gemeindealpe Mitterbach

Lyžiarom, freestylerom a bežkárskym turistom sľubuje stredisko Gemeindealpe športové potešenie v pôsobivej prírode s výhľadom na predné Alpy. Dve moderné lanovky obkolesujú 14 km zjazdoviek. Jednou z výziev je strmý svah označený na čierno, ktorý je najprudším svahom Dolného Rakúska. Novinkou je rýchlostná a skicrossová trať, ako aj zábavný park. Aj pre zimných turistov, sánkarov a bežkárov je toto stredisko výletným cieľom s rozmanitou ponukou.

 

  • Raj pre rodiny v Annabergu

Priateľské lyžiarske stredisko ponúka všetko, čo rodiny očakávajú od ideálnej lyžiarskej dovolenky. Priateľskí hostitelia, rozmanité zjazdovky a mnohé atraktívne ponuky. Každý tu nájde to, čo práve hľadá: FIS zjazdovky a bubnové svahy, príjemne tvarované svahy, rovné plochy na príjemné kĺzanie, ako aj lyžiarsky/boardercrossový svah. 20 km zjazdoviek obkolesuje deväť vlekov. Okrem toho sú k dispozícii mnohé zimné turistické chodníky, trate pre turistov so snežnicami a jazdy v saniach ťahaných koňmi.

 

Zdroj/autor: mostviertel.info, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa