FOTO Ischgl: zimné športy, zábava a lifestyle

2013-11-25 16:30:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Nie bez príčiny je Ischgl už roky považovaný za lifestylovú metropolu Álp. Toto stredisko zimných športov nie je iba synonymom prvotriednych snežných radovánok - každý rok ponúka aj špičkový zábavný program. Vystúpením skupiny Nickelback odštartuje Ischgl 30. novembra veľkolepo novú zimnú sezónu plnú fantastických podujatí. Bokom neostane ani areál Silvretta Arena. V sezóne 2013/2014 okrem iného začne premávať nová gravitačná lanovka Piz Val Gronda, ktorá oblasť obohatí o ďalšie tri kilometre zjazdoviek a vstup do nového freeridového areálu.



Nespočetné dokonale upravené kilometre zjazdoviek v polohách s istotou snehu a najväčší súvislý freestylový park Európy sú zárukou nerušenej zimnej zábavy v oblasti Silvretta-Arena od 28. novembra 2013 až do 4. mája 2014.

44 pohodlných vlekov a lanoviek dopraví hostí priamo z centra obce do cezhraničnej arény zimných športov, ktorej svahy sa rozprestierajú až do švajčiarskej oblasti Samnaun. Aj oba funparky sú umiestnené rovnako v rakúskej, ako aj švajčiarskej časti oblasti Silvretta Arena.

PlayStation®Vita Ischgl Snowpark pre snowboardistov a vyznávačov voľného lyžovania predstavuje najväčšie súvislé freestylové eldorádo Álp, rozdelené na tri časti: Kingsize, Publicpark a Beginnerpark. Je to hotový raj, zostavený z halfpipes, rails a quarterpipes. Jednodňový skipass pre túto lyžiarsku oblasť stojí od 43,50 eur. Ďalšie informácie o cenách skipassov a zľavách nájdete tu.

 

Novinky sezóny 2013/2014

Kto si myslí, že už pozná každé zákutie lyžiarskej oblasti Ischgl, toho v roku 2013 prekvapí nový hotspot. Koncom decembra začne premávať gravitačná lanovka „Piz Val Gronda“, ktorej kabína naraz prepraví 150 osôb do nadmorskej výšky 2 812 metrov, kde ich čaká doteraz nepoznaný terén. Hore na Piz Val Gronda sa pred návštevníkmi otvorí celá dolina Fimbatal s pohľadmi na končiare Fluchthorn, Wildspitze a Hoher Riffler.

Vedie odtiaľ tri kilometre dlhá červená zjazdovka s výškovým rozdielom 517 metrov až do údolia Vesiltal. Mimoriadnym lákadlom je novo otvorená freeridová oblasť, ktorá siaha až do doliny Fimbatal. Keďže Ischgl nikdy nespí, začala sa už v lete 2013 výstavba lanovky Pardatschgratbahn, ktorá pôjde do prevádzky v sezóne 2014/2015. Spojí východnú časť obce Ischgl s 2 616 metrov vysokým hrebeňom Pardatschgrat a prekoná pritom 1 257 výškových metrov, čo je svetový rekord v prevýšení.

 

Alpská metropola lifestylu

Neodmysliteľnou súčasťou zimných radovánok v oblasti Ischgl sú aj početné kulinárske zážitky - od domácej tirolskej kuchyne až po Haute Cuisine - ktoré na hostí čakajú nielen v údolí, ale aj uprostred arény zimných športov.

Tajným tipom je Alpenhaus na Idalp, kam sa možno dostať pomocou lanoviek Silvrettabahn a Fimbabahn. Tak ako sa na prvotriedny chrám gurmetov v snehovom náručí patrí, má Alpenhaus aj vlastný „Mountain VIP Club“ pre najviac 300 členov. Požiadať o členstvo možno priamo prostredníctvom Mountain VIP Clubu na adrese m.vipclub@silvretta.at.

Na konci dňa stráveného na lyžiach čaká poriadna zábava pomimo zjazdoviek. Nikde neponúka Après-Ski toľko vzrušenia ako v Ischgli. Také množstvo podnikov najrôznejších štýlov inde v Alpách nenájdete. To isté platí aj pre klubovú scénu, ktorá umožní milovníkom noci tancovať až do rána a do sýtosti si zaflirtovať.

 

Zdroj/autor: maxmarketing.sk, drom

 

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.0/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa