Päť najlepších tipov pre „sólo“ cestovateľky

2014-03-18 10:00:00 |   |    | 

Na dovolenku sa niekedy vyberieme ako rodina, niekedy ako partia priateľov či v rámci romantickej zaľúbenej dvojice. Niekedy si však cestovanie chceme užiť sami a nepotrebujeme nikoho, aby nám do toho „kecal“ a to sa týka nielen cestovateľov mužského, ale aj ženského pohlavia. A práve pre takéto prípady máme niekoľko tipov, ktoré by ženské sólo cestovateľky mali vidieť.



 

  • Írsko

Táto krajina je pre ženské sólo cestovateľky ako stvorená a to z viacerých dôvodov. Tak napríklad, vo väčšine krajín za ešte stále pokladá za takmer neprijateľné, ak si žena sama sadne do baru či krčmy a nechce nič iné, ako si vychutnať miestne pivo. Väčšinou to muži pokladajú za priame pozvanie k tomu, aby si k nej prisadli, veď napokon, je tu určite preto, aby niekoho zbalila, no nie? Írski muži sú však v tomto ohľade výnimkou. V tejto krajine totiž nie je samotná žena pijúca pivo v pube žiadnym tabu. Navyše, Írsko sa vyznačuje aj nádhernými prírodnými scenériami, za ktorými sú mnohé cestovateľky ochotné prejsť aj pol sveta. A keď si k tomu primyslíme aj príjemnú atmosféru írskych bed&breakfast hotelov, nezostáva nám nič iné, ako sa vybrať do tejto ostrovnej krajiny.

 

  • Tucson, Arizona, USA

Arizonské mesto Tucson je perfektný tip pre výlet plný relaxácie a to preto, lebo je doslova rajom pre milovníkov kúpeľov. Ideálne kúpele sú napríklad Miraval, ktoré sú preslávané unikátnymi „emotívnymi kúpeľmi“, ktoré nespočívajú iba v klasickom wellness a podobne, ale ich najdôležitejšou úlohou je navodiť vnútorný pokoj. Azda aj preto sú veľmi často vyhľadávané najmä príslušníčkami ženského pohlavia.

 

  • Thajsko

Nie, nejde nám teraz o sexturizmus. Thajsko je totiž aj o inom a vnímať sa dá aj ako vynikajúca destinácia pre sólo cestovateľky. Napríklad kvôli tomu, že Thajsko ako buddhistická krajina uznáva rovnosť medzi mužským a ženským pohlavím. Alebo aj kvôli výhodným nákupom, ktoré si len máloktorá žena nechá ujsť. Pokiaľ však nie ste žena, ktorá holduje nákupom, sú tu aj iné možnosti: výlet do džungle, ochutnávka miestnej exotickej kuchyne, potápanie v nádhernom azúrovom mori alebo parasailing, ktorý je na thajských plážach nesmierne populárny.

 

  • Vietnam

Zostaňme ešte chvíľu v Ázii a to konkrétne vo Vietname. Možno nemá také nádherné pláže a rozvinutý turizmus ako Thajsko, ale má iné atribúty, vďaka ktorým ho s čistým srdcom môžeme zaradiť do zoznamu tipov pre sólo cestovateľky. Veľkým lákadlom môže byť napríklad jeho supernízka miera kriminality a tak sa ani samotné ženy nemusia báť, že by ich v tejto krajine postihlo niečo zlé. Ľudia sú tu navyše nesmierne priateľskí a vždy ochotne poradia a pomôžu. Nuž a čo si budeme hovoriť, Vietnam je pre európskeho cestovateľa veľmi lacný a to je tiež dobrý dôvod ho navštíviť.

 

  • Island

Pokiaľ ste žena a túžite po dovolenke v lone nádhernej prírody s dychvyrážajúcimi scenériami, určite by ste sa mali vybrať na Island. Pohľady na ľadovce alebo gejzíry alebo len tak na islandskú krajinu, kde priamo zacítite dotyk všemocnej prírody, sú veľmi dobré dôvody na návštevu tejto destinácie. A to ešte nehovoríme o hlavnom meste Reykjavík, ktoré vás prekvapí svojím kozmopolitným charakterom s múzeami, divadlami a obchodmi. Island má však predsa len jednu chybu - patrí totiž k najdrahším európskym destináciám.

 

Zdroj/autor: Alex, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.7/5 (9 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa