Viedenský "Oktoberfest" láka aj na pečené prasiatko

2012-09-28 16:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Vo Viedni sa po druhý raz konajú pivné slávnosti Wiener Wiesn. Priatelia piva a ľudovej zábavy si prídu na svoje v zábavnom parku až do 7. októbra. Centrom viedenského "Oktoberfestu“ je cisárska lúka v Pratri.



V troch stanoch - Kaiserzelt, Gösser-Zelt a Wiesbauer-Zelt sa okrem zlatistého moku podáva aj rakúske víno a kulinárske špeciality v podobe pokrmov z pečeného prasiatka, viedenského "šnicla“, cisárskeho trhanca či tradičných praclíkov. Hlavný Gösser-Zelt s plochou 2 700 metrov štvorcových ponúka posedenie až pre 2 500 hostí. Celkovo sa v stanoch môže zabaviť 14-tisíc hostí.

Jedenásť dní plných posedenia pri pive a dobrom jedle spestrí aj hudobný program, ktorý sa tentoraz bude začínať už v dopoludňajších hodinách. Samotný areál slávnosti otvoria každý deň už od 11.00. Atmosféru spestrí až 99 koncertov ľudovej hudby a šlágrov v podaní známych interpretov z domáceho Rakúska a Nemecka.

K novinkám patrí dedinka Wiesn-Dorf, ktorá ponúkne v stánkoch regionálne rakúske špeciality a výrobky umeleckých remesiel, ako aj ďalšie prekvapenia. Klasická drevenica Alm uvíta všetkých hostí bez vstupeniek na domáce špeciality, nápoje i večerný hudobný program.

Vstupenka z pivných slávností platí tento rok aj ako lístok na verejnú hromadnú dopravu vo Viedni a to dve hodiny pred začiatkom a koncom otváracej doby. Festivalový areál bude voľne prístupný, vstupy na zábavu do jednotlivých stanov sú spoplatnené. Do areálu Wiener Wiesn sa dostanete hlavným vchodom pri Praterstern (Gabor Steiner Weg) alebo vstupom z hlavnej aleje Hauptallee.

 

Zdroj/autor: compress, sita, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa