Graz: Hlavné mesto pôžitku

2014-05-07 10:00:00 |   |    | 

RAKÚSKO - Graz je mesto pre pôžitkárov. Ale čo presne prinieslo Grazu titul hlavného mesta pôžitku? Južanský spôsob života, ktorý povzbudzuje všetky zmysly a spolu s nimi aj apetít? Mierne podnebie tohto regiónu, v ktorom sa obzvlášť dobre darí ovociu, zelenine a vínu? Alebo množstvo farmárskych trhov, kde sú v ponuke čerstvé a kvalitné produkty z okolia? Je to určite tak, ako v prípade každého dobrého receptu: z každého rožku trošku, a ničoho príliš veľa.



Divadlo pôžitku (od 14. júna)

S divadlom pôžitku (GenussSpektakel), ktoré sa po prvýkrát konalo v máji 2013, Graz vedome ukazuje, v koľkých rôznych odtieňoch sa dajú ponúkať kulinárske zážitky. Program je tak rozmanitý ako kulinárska krajina Grazu: zaujímavé ochutnávky oleja z tekvicových jadier (jadrový olej), vína a čokolády, úžasné raňajkové variácie, kulinárske obhliadky mesta, obedňajšie ponuky plné fantázie, slávnostné večere s gala-menu, sprevádzané humorom, kúzelníckym umením a hudbou, to všetko patrí k podujatiu GenussSpektakel.

 

Dlhý stôl (16. august)

Vrcholom tohto ročníka hlavného mesta pôžitku je bezpochyby Dlhý stôl. Krásny neskorý letný večer, hojne obložený stôl, špičkové kulinárske výkony, najlepšie vína krajiny, ako aj čarovná kulisa so Schlossbergom, hodinovou vežou a radnicou v pozadí - to sú prísady pre zaručene vydarený večer!

 

Kulinárske obhliadky mesta (celoročne)

To správne pre „ochutnanie" Hlavného mesta pôžitku. Tieto obhliadky sa vyznačujú chutnými medzizastávkami, ktoré spestrujú veselé anekdoty.

Od príjemného farmárskeho trhu, cez pečené mäso ako od babičky až po riadny základ pre ochutnávku pív je v ponuke všetko. Samozrejme, že to všetko nie je zahrnuté v jednej obhliadke. Ponuka je pestrá a sezónna a siaha od obľúbenej kulinárskej obhliadky až po pravidelnú pivársku alebo špeciálnu kulinársku silvestrovskú obhliadku. V každom prípade platí motto: pochutnávať si a potulovať sa!

 

Kurzy varenia pre deti (celoročne)

V hlavnom meste pôžitku Graz si s deťmi nerobte žiadne starosti, aspoň čo sa kulinárskej stránky týka. Detské kurzy varenia partnerských podnikov hlavného mesta pôžitku sú už dlho vopred plne obsadené a je nádherné zažívať, s akou radosťou a nasadením sa na nich deti zúčastňujú.

 

Zdroj/autor: graztourismus.at, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 23. apríl. 2024. Meniny má Vojtech.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa