Zo zjazdovky do termálnych kúpeľov: V Rakúsku si užijete lyže i wellness

2023-01-22 12:30:00 |   |    | 

Zvírte cez deň lyžami jagavý prašan a večer si zregenerujte telo i ducha v teplej termálnej vode. Kombinácia zábavy na zjazdovke a relaxu v termálnych kúpeľoch má v Rakúsku dlhú tradíciu.



 

Bol to skutočne zimný dovolenkový deň ako z rozprávky: svahy zaliate slnkom, prašan a skvelá zábava na zjazdovke. Jedným slovom: pravá láska k zime. Pre Rakúsko sú napokon hory, pohostinnosť a fantastická zimná ponuka bežným štandardom. Vaše telo je príjemne unavené a váš duch opäť svieži. Už si len vyzliecť lyžiarsku kombinézu a hor sa v ústrety wellness pôžitkom! Pre všetkých, ktorí pri takýchto predstavách ožívajú, máme päť zaujímavých tipov.

 

Alpen-Spa Aqua Dome, Oberlängenfeld

V príjemne teplej vode v obrovských vonkajších visutých bazénoch obdivujú návštevníci zasnežené pohoria, kde ešte pred malou chvíľou zjazdili nejeden svah. Vybrať si môžu medzi masážnym bazénom a bazénmi s vodou s obsahom síry alebo soli. Uprostred sa nad jedným z bazénov vypína kupola kúpeľov v tvare kryštálu, ktorá je srdcom celého rezortu. V ponuke tejto tirolskej wellness oázy nechýbajú, samozrejme, sauny, relaxačné procedúry, príjemná lounge a fitness štúdio. V detskej zóne „Alpen Arche Noah“ potešia deti rôzne atrakcie, ako sú lievikovitá šmykľavka alebo šmykľavka pre nafukovacie kolesá.

 

Tauern Spa Zell am See-Kaprun

Moderná architektúra, úžasné svetlo a fantastický výhľad na najvyššie vrchy Rakúska: Tauern Spa v Zell am See-Kaprun je oázou zdravia, kde si dokonale oddýchne vaše telo i duša. Ak okolité hory nechcete obdivovať iba spoza panoramatických okien, zaplávajte si vo vonkajšom bazéne. Zohriať sa môžete potom v saunovom svete s biosaunou, saunou s pecou či v aromatickom parnom kúpeli. Zatiaľ čo sa vašim deťom bude venovať profesionálny personál v Kidstein Spa so šmykľavkou a bublajúcou vodou, môžete bezstarostne relaxovať napríklad pri masáži s vôňou lesa.

 

Rímske termálne kúpele Bad Kleinkirchheim

Rímske termálne kúpele v Bad Kleinkirchheime ponúkajú oddych ako v starom Ríme. Na troch poschodiach sa nachádza až 13 luxusných sáun so zvučnými menami, napr. Trajanus Laconium (fínska sauna), Agrippa Caldarium (biosauna) a Jupiter Caldarium (infrasauna). Dokonale uvoľniť sa môžete aj pri aromatickej masáži na masážnom oddelení či pri telovom peelingu. Relaxačné zóny s ležadlami sú usporiadané terasovito s výhľadom na okolité hory. Pri aktívnom oddychu v bazéne môžete súčasne pozorovať aj dianie na svahoch a zjazdovkách.

 

Felsentherme Gastein

Gasteinská termálna voda obsahuje vzácny plyn radón, ktorý regeneruje ľudský organizmus a posilňuje jeho obranyschopnosť. Felsentherme otvorili v roku 1968 ako prvé verejné termálne kúpalisko v Rakúsku. Dnes sú už kúpele neďaleko dolnej stanice lanovky po rekonštrukcii a môžete si v nich dopriať dokonalý oddych s výhľadom na hory. V oddychovej zóne kúpeľov nájdete známu skalnú halu a bazén, parné kúpele, soľné jaskyne a rôzne sauny. V zóne zážitkov je zas veľké množstvo vodných atrakcií a aktivít, napríklad bazény s masážnymi tryskami, vodný kanál alebo 70 metrov dlhú šmýkačku do vody.

 

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: Austria Tourism

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk

Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa