Zaujímavosti, atrakcie

Škandálne manželstvo: Siamský princ sa oženil s ruskou sestričkou, spolu precestovali svet

Škandálne manželstvo: Siamský princ
2023-09-15 00:00:00

„Predsa mi teraz nemôžete odísť, a ešte k tomu do vojny,“ nalieha siamský princ na ruské dievča. Padla mu do oka v Petrohrade, kde bol na štúdiách. Nečakal, že sa Káťa bude zdráhať stať sa princeznou. viac »

NASA objavila exoplanétu s oceánom a podmienkami vhodnými pre život

NASA objavila exoplanétu s
2023-09-14 10:00:00

Vedci z amerického Národného ústavu pre letectvo a vesmír (NASA) objavili exoplanétu s oceánom vody, informuje TASR na základe správy agentúry DPA. viac »

Záhada v panamskej džungli: Mladé turistky sa vydali na túru, našli po nich len časti tiel

Záhada v panamskej džungli:
2023-09-12 13:00:00

Dve holandské turistky Kris Kremers a Lisanne Froon sa v apríli 2014 vybrali na vysnený výlet do Panamy. Domov sa však už nikdy nevrátili. O niekoľko mesiacov neskôr našli len ich kosti a záhadné obrázky z fotoaparátu, ktoré priniesli viac otázok ako odpovedí. Čo sa vlastne mladým ženám v divokej džungli stalo? viac »

Tradičná cyperská Lefkaritika očarila aj Leonarda da Vinci, dnes jej hrozí zánik

Tradičná cyperská Lefkaritika očarila
2023-09-12 12:30:00

Výšivka Lefkaritika patrí k najväčším pokladom, ktoré si môžete z ostrova Cyprus doniesť. Je natoľko krásna, že vraj očarila aj slávneho umelca Leonarda da Vinci, a dnes už figuruje aj na zozname UNESCO. Napriek tomu sa tomuto nádhernému remeslu venuje čoraz menej a miestni sa obávajú, či vôbec prežije. viac »

Južná Kórea patrí k najmodernejším krajinám v Ázii: Čo sa deje v školstve, je však ŠIALENÉ

Južná Kórea patrí k
2023-09-11 12:00:00

Tridsaťjedenročná učiteľka základnej školy I Min-so 5. júna opísala, ako ju premôže strach, kedykoľvek vstúpi do triedy. "Zviera mi hrudník a ja mám pocit, že kamsi padám. Ani poriadne neviem, kde som," zapísala si do denníka. O dva mesiace neskôr ju kolegovia našli v škole mŕtvu. Vzala si život, napísal spravodajský server BBC News. viac »

Vymenil Rím za Capri: Cisár Tiberius strávil posledné roky života ďaleko od intríg a klamstiev

Vymenil Rím za Capri:
2023-09-10 00:00:00

„Preboha, cisár je mŕtvy!“ vykríkne zdesene sluha, keď nahliadne za pootvorené dvere. Tiberius leží v posteli, oči má doširoka otvorené, jeho hruď sa ani nepohne. Až po chvíli pribehnú Caligula a veliteľ pretoriánskej gardy. Sluha ich prevŕta pohľadom. Má snáď v cisárovej smrti prsty niektorý z nich? viac »

Nález storočia: Archeológ amatér objavil súbor zlatých šperkov zo 6. storočia

Nález storočia: Archeológ amatér
2023-09-08 16:00:00

Muž z Nórska, ktorý na radu svojho fyzioterapeuta opustil gauč a v snahe viac sa si hýbať zaobstaral detektor kovov pre pátranie po pokladoch ukrytých pod zemou, našiel hotový poklad. Agentúra AP píše, že podľa znalcov ide o nález storočia. viac »

Príliš strmá a nebezpečná: Pod známym hotelom sa skrýva tajná šmykľavka na evakuáciu vyvolených

Príliš strmá a nebezpečná:
2023-09-08 00:00:00

O tajných tuneloch pod taiwanským hotelom Grand sa v priebehu rokov rozprávalo veľa povestí. Podľa niektorých išlo o tajné chodby do päť kilometrov vzdialeného prezidentského úradu. Iní tvrdia, že viedli na letisko Songshan alebo na tajnú vojenskú základňu. A teraz majú tieto tunely slúžiť ako úkryt, ak by na mesto zaútočila čínska armáda, napísal spravodajský server The Guardian. viac »

Homosexualita vo svete: Sobáše ľudí rovnakého pohlavia umožňujú desiatky krajín, inde hrozí smrť

Homosexualita vo svete: Sobáše
2023-09-06 10:00:00

Homosexualita, čiže náklonnosť jedinca k osobám rovnakého pohlavia, sa v ľudskej spoločnosti vyskytovala od jej začiatkov. Jej existencia a prejavy boli však v priebehu európskych dejín v rôznej miere zamlčané, prijímané či potierané. Za mimoriadne tolerantné obdobie platí v tomto smere antika, tiež za raného stredoveku bol homosexuálny styk vnímaný ako síce hriešny, ale viac-menej prípustný. viac »

Bolívijskú Yungas prezývajú cesta smrti. Ročne tam zomrú desiatky ľudí

Bolívijskú Yungas prezývajú cesta
2023-09-04 00:00:00

V Bolívii majú najnebezpečnejšiu cestu na svete. Napriek tomu, že vám počas jej prejazdu hrozí vysoké riziko nehody, dokonca i smrť, stále je vyhľadávanou atrakciou. Všetci si chcú vyskúšať chuť adrenalínu, keď počas jazdy balansujú na hranici života a smrti. Mali by ste odvahu aj vy? viac »

Nečakaná stratégia generála Montgomeryho: Pri egyptskej Al Alameine dostali Nemci na frak

Nečakaná stratégia generála Montgomeryho:
2023-09-03 00:00:00

„Zlé časy sa skončili,“ nechá sa generál Montgomery počuť krátko po tom, čo mu bolo zverené velenie britskej 8. armády. „Budeme stáť a bojovať tu. Už nebudeme ustupovať! Rommelovi rozhodne nie!“ Potom nariadi, aby boli všetky plány a inštrukcie, týkajúce sa ďalších ústupov, spálené, a to hneď. viac »

Tragický omyl nad Sachalinom: Zostrelenie civilného lietadla zaplatilo životom 269 ľudí

Tragický omyl nad Sachalinom:
2023-09-01 11:30:00

K najtragickejším udalostiam poslednej dekády studenej vojny patrí zostrelenie juhokórejského civilného lietadla nad Sachalinom v noci na 1. septembra 1983. Zblúdilý boeing sa stal terčom sovietskych stíhačov, ktorí ho považovali za špionážny stroj. Na tragický omyl doplatilo životom 269 ľudí. viac »

Múmie, parazity aj stovky penisov: Toto je 10 najpodivnejších múzeí sveta

Múmie, parazity aj stovky
2023-08-30 13:00:00

Na celom svete sa nájde mnoho ľudí, ktorí zbierajú podivnosti, len niektorí to ale dotiahnu k otvoreniu vlastného múzea. Ich návšteva je však zážitkom na celý život, hoci nie vždy v tom pozitívnom slova zmysle. Veď posúďte sami – zbierka penisov, desivých múmií či vlasov tisícok žien, to sú nie sú veci, ktoré len tak dostanete z hlavy. viac »

Púšť Gobi ukrýva čínsku verziu Stonehenge. Aké je tajomstvo zvláštnych kruhov?

Púšť Gobi ukrýva čínsku
2023-08-29 10:00:00

Neďaleko mesta Turpan sa na púšti Gobi nachádzajú nezvyčajné útvary. Objavili ich len v roku 2003 a rozprestierajú sa na ploche takmer 7 kilometrov štvorcových. Aj na tomto mieste nájdete rozmiestnených niekoľko kameňov, ktoré spolu vytvárajú kruhy rôznych veľkostí. Pripisujú sa im magické schopnosti a predpokladá sa, že ich kedysi využívali na obrady. viac »

V Škótsku sa uskutočnila rozsiahla pátračská akcia po lochnesskej príšere

V Škótsku sa uskutočnila
2023-08-28 10:00:00

Stovky dobrovoľníkov sa v nedeľu zapojili do dvojdňového pátrania po legendárnej škótskej lochnesskej príšere. Podľa organizátorov ide pritom o najväčšiu pátraciu akciu po nepolapiteľnej "Nessie" za uplynulých 50 rokov. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters. viac »


Štvrtok, 16. máj. 2024. Meniny má Svetozár.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa