Doprava a cestovanie

KVÍZ: Spoznáte aerolinky podľa chvostu lietadla?

2024-04-23 00:00:00 |

Podobne ako väčšina ostatných veľkých obchodných spoločností majú aj každé aerolinky vlastné logo, typickú farbu či ďalšie znaky, vďaka ktorým ich odlíšite od konkurencie. Nie vždy je to však tak ľahké, ako ich tvorcovia dúfajú. Skúste si v našom kvíze, ako sa to podarí vám!

Viac článkov

Namiesto Kaddáfího 81 nevinných: Taliansky expremiér obvinili Francúzov zo zostrelenia lietadla

Namiesto Kaddáfího 81 nevinných:
2023-09-05 09:00:00

Raketa francúzskeho letectva v roku 1980 omylom zostrelila talianske lietadlo nad Stredozemným morom, keď sa Francúzi neúspešne snažili zavraždiť vtedajšieho vodcu Líbye Muammara Kaddáfího. V rozhovore s listom La Repubblica to vyhlásil bývalý taliansky premiér Giuliano Amato. Vyzval tiež francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona, aby jeho tvrdenia o príčine havárie buď vyvrátil, alebo potvrdil. viac »

Bolívijskú Yungas prezývajú cesta smrti. Ročne tam zomrú desiatky ľudí

Bolívijskú Yungas prezývajú cesta
2023-09-04 00:00:00

V Bolívii majú najnebezpečnejšiu cestu na svete. Napriek tomu, že vám počas jej prejazdu hrozí vysoké riziko nehody, dokonca i smrť, stále je vyhľadávanou atrakciou. Všetci si chcú vyskúšať chuť adrenalínu, keď počas jazdy balansujú na hranici života a smrti. Mali by ste odvahu aj vy? viac »

Tragický omyl nad Sachalinom: Zostrelenie civilného lietadla zaplatilo životom 269 ľudí

Tragický omyl nad Sachalinom:
2023-09-01 11:30:00

K najtragickejším udalostiam poslednej dekády studenej vojny patrí zostrelenie juhokórejského civilného lietadla nad Sachalinom v noci na 1. septembra 1983. Zblúdilý boeing sa stal terčom sovietskych stíhačov, ktorí ho považovali za špionážny stroj. Na tragický omyl doplatilo životom 269 ľudí. viac »

Lietadlo z Milána zasiahli silné turbulencie, 11 ľudí skončilo v nemocnici

Lietadlo z Milána zasiahli
2023-08-30 18:00:00

Jedenásť cestujúcich a členov posádky lietadla spoločnosti Delta smerujúceho z talianskeho Milána do americkej Atlanty skončilo v utorok v nemocnici po tom, čo stroj vo vzduchu zasiahli silné turbulencie. TASR informuje na základe správy agentúry AFP. viac »

Taliansko ďalej sužuje extrémne počasie, vlaky do Francúzska po zosuvoch nepôjdu týždne

Taliansko ďalej sužuje extrémne
2023-08-29 20:00:00

Taliansko ďalej sužuje extrémne počasie, chladné a daždivé dni teraz prerušili vlnu horúčav, s ktorou sa juhoeurópska krajina potýkala až do uplynulého víkendu. Cyklón Poppea priniesol prietrže mračien, víchrice a na pobreží Sardínie až sedemmetrové vlny. Na vrcholkoch Dolomit napadlo 15 centimetrov snehu. Hasiči v Terste dnes likvidovali následky pondelkových silných dažďov. V provincii Lecce na samom juhu Talianska padali krúpy o veľkosti tenisových loptičiek. viac »


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa