DROMEDÁR

Koniec výhľadom na Fudži: Japonské úrady kvôli zahraničným turistom osadia obrovskú bariéru

Koniec výhľadom na Fudži:
2024-05-03 20:00:00

Japonské úrady sa chystajú osadiť obrovskú čiernu bariéru, ktorá bude brániť v populárnom výhľade na ikonickú horu Fudži. Na takýto krok ich podnietili davy nevychovaných zahraničných turistov, píše TASR podľa správy agentúry AFP. viac »

Päť nahých tiel bez dlaní a nôh: Göringov dom vo Vlčom brlohu odhalil desivé tajomstvo

Päť nahých tiel bez
2024-05-03 13:00:00

V komplexe Vlčí brloh v poľskej Gierloži v dome využívanom počas druhej svetovej vojny ríšskym maršalom Hermannom Göringom, bádatelia objavili pozostatky piatich ľudí. Podľa agentúry PAP o tom informovala gdanská nadácia Latebra, ktorá má povolenie na prieskum v areáli niekdajšieho hlavného stanu nacistického diktátora Adolfa Hitlera v bývalom Východnom Prusku. viac »

Tam, kde sa pásol dobytok, pribúdajú jamy: Uzbekistan zachvátila zlatá horúčka

Samarkand, Uzbekistan
2024-05-03 12:00:00

Chislat Otčilov jednou rukou rozotiera sivá zmes piesku a kamenia, ktorú obmýva pramienok vody, a starostlivo skúma vzhľad lesklých vločiek. Ide o zlato, kľúčový kov Uzbekistanu, ktorým táto stredoázijská krajina oplýva. Nakoniec sa na Otčilovovej ryžovacej panvici objaví nugget veľkosti zrnka ryže. viac »

Ďalšia šokujúca smrť: Nečakane zomrel muž (†45), ktorý upozornil na problémy Boeingu

Posledný Boeing 747 pristáva
2024-05-03 08:00:00

Whistleblower Joshua Dean, ktorý ako jeden z prvých hovoril o problémoch pri výrobe komponentov pre letecký koncern Boeing, náhle zomrel. Vo štvrtok o tom informovala panarabská televízia al-Džažíra, ktorá sa odvolala na vyhlásenie rodiny, uvádza TASR. viac »

Kalifornský súd dal štyri roky väzenia kapitánovi lode: O život na nej prišlo 34 ľudí

Kalifornský súd dal štyri
2024-05-03 07:30:00

Americký súd poslal na štyri roky do väzenia kapitána lode, pri požiari ktorej zahynulo v roku 2019 pri brehoch štátu Kalifornia 34 ľudí. Informovali o tom vo štvrtok agentúry AP a Reuters. Najhoršie námorné nešťastie v nedávnej americkej histórii viedlo k zmenám niektorých predpisov a rade právnych sporov, napísala AP. viac »

Vedci dešifrovali starý zvitok: Zrejme popisuje Platónove posledné hodiny

Vedci dešifrovali starý zvitok:
2024-05-02 20:00:00

Novo dešifrované pasáže starovekých zvitkov z Herculanea, ktoré pochoval popol po výbuchu talianskej sopky Vezuv v roku 79 nášho letopočtu, možno odhaľujú posledné hodiny starogréckeho filozofa Platóna a tiež konkrétnejšie miesto jeho pochovania. Jeden zo zvitkov podľa nich popisuje Platónovu kritiku hudby, ktorú na flaute hrala trácka otrokyňa. viac »

Z Muráňa začal k sysľovisku premávať bezplatný turistický vláčik

Z Muráňa začal k
2024-05-02 19:00:00

Obec Muráň v okrese Revúca v stredu (1. 5.) spustila prevádzku nového turistického vláčika, ktorý návštevníkov zadarmo odvezie k obľúbenému sysľovisku Biele vody na Muránskej planine. V obci tiež pribudlo nové veľkokapacitné parkovisko, kde môžu návštevníci bezplatne odstaviť svoje auto. Pre TASR to uviedol starosta obce Roman Goldschmidt. viac »

Florida platí nájomných lovcov, pomáhajú likvidovať pytóny

Florida platí nájomných lovcov,
2024-05-02 12:00:00

Keď invázne hady začali hubiť pôvodné druhy v národnom parku Everglades, prišla Florida s plánom: nasadila na ne nájomných lovcov. Patrí medzi ne aj Amy Sieweová, ktorá prehľadáva cesty a trávnaté krajnice na juhu tohto amerického štátu. Pátra po legendárnom šesťmetrovom tmavom pytónovi, ktorý sa plazí trávou a hľadá korisť, ktorú by uškrtil a zožral. viac »

Prečo je dovolenka v Maroku stále žiadanejšia? Máme pre vás TIPY na miesta, kde zastal čas v staroveku.

Farebná a pôvabná africká
2024-05-02 09:00:00

MAROKO - Farebná a voňavá krajina – aj tak by sa dalo charakterizovať Maroko. Prívlastkov by si však našlo viac, najmä takých, ktoré rýchlo opantajú zmysly. Fascinujúca severná Afrika je jedinečná a u turistov čoraz viac žiadaná. Prečo ju tak veľmi vyhľadávajú? viac »

Kyjev odstraňuje významnú pamiatku, pripomínala priateľstvo s Ruskom

Kyjev odstraňuje významnú pamiatku,
2024-05-02 05:00:00

Kyjevská radnica oznámila, že začala odstraňovať pomník zo sovietskej éry, ktorý pripomína priateľstvo s Ruskom. Deje sa tak na pozadí vojny, ktorú proti Ukrajine pred viac ako dvoma rokmi rozpútalo Rusko a ktorá si vyžiadala desiatky tisíc mŕtvych, poznamenala agentúra AFP. viac »


<< Predchádzajúci 1 2 3 4 5 Nasledujúci >>
Sobota, 4. máj. 2024. Meniny má Florián.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa