DROMEDÁR

Tak veľmi bolestivé: World Press Award ocenila najlepšie spravodajské FOTOgrafie roka

2024-04-20 00:00:00 |

Prestížna fotografická súťaž World Press Photo pozná víťazov. Do aktuálneho ročníka sa prihlásilo 3851 fotografov zo 130 krajín, ktorí porote zaslali na posúdenie 61.062 snímok. Tieto sú podľa odborníkov najlepšie.

Viac článkov

Unikátny objav pri Balatone: Archeológovia odkryli hrob s kostrami rysa a štyroch psov

Unikátny objav pri Balatone:
2024-04-15 08:00:00

Archeológovia v Maďarsku neďaleko jazera Balaton odkryli nezvyčajný hrob z obdobia raného stredoveku ukrývajúci kostrové pozostatky rysa ostrovida a štyroch psov. Výsledky skúmania vedci zverejnili v marci v odbornom žurnále The International Journal of Osteoarchaeology. TASR informuje na základe správy servera Live Science. viac »

Z ľudských výkalov: Známe aerolinky k nám budú jazdiť na originálne biopalivo

Z ľudských výkalov: Známe
2024-04-14 20:00:00

Spoločnosť Firefly oznámila minulý týždeň plán vybudovať v Anglicku do roku 2028 prvú továreň na výrobu udržateľného leteckého paliva z ľudských výkalov. Ide o súčasť legislatívnej požiadavky britskej vlády, aby letecké spoločnosti do roku 2030 v lietadlách používali aspoň 10 percent biopaliva z udržateľných zdrojov. TASR informuje na základe správy agentúry DPA. viac »

Nekonečné lány žltého pokladu: Najkrajšie repkové polia sú v Číne

Nekonečné lány žltého pokladu:
2024-04-14 12:00:00

Aj u nás síce budeme môcť čoskoro obdivovať nekonečné lány oslnivo žltej repky olejnej, najkrajšiu scenériu však táto rastlinka vytvára v ďalekej Číne. Pokochajte sa pohľadom na ňu. viac »

Skutoční Robinsoni: Muži stroskotali na neobývanom ostrove, zachránil ich nápis z listov

Skutoční Robinsoni: Muži stroskotali
2024-04-14 00:00:00

Americkí námorníci minulý víkend zachránili trojicu stroskotancov, ktorí pri rybárskej výprave uviazli na viac ako týždeň na neobývanom tichomorskom ostrovčeku. Pátraciu skupinu k nim doviedol nápis HELP (POMOC), ktorý vytvorili na pláži z palmových listov a ktorý záchranári spozorovali z lietadla. S odvolaním sa na pobrežnú stráž o tom informujú americké médiá. viac »

V tureckom letovisku sa zrútil stĺp lanovky: Jeden človek zahynul, na mieste pomáhajú stovky záchranárov

V tureckom letovisku sa
2024-04-13 12:30:00

V tureckom letovisku Antalya v piatok večer z neznámych príčin spadol stĺp turistickej lanovky. Jedna kabínka sa zrútila na skalu, jeden človek v nej zomrel a desať ľudí sa zranilo. Stovky záchranárov celú noc pokračovali v snahe vyslobodiť ľudí z ostatných kabínok. Nad priepasťou ich dnes ráno ešte stále viselo 43 v ôsmich kabínkach, uviedla turecká stanica Haber. viac »

V Pompejach odkryli luxusnú čiernu sieň s úžasnými freskami: Zobrazujú hrdinov trójskej vojny

V Pompejach odkryli luxusnú
2024-04-13 12:00:00

Archeológovia našli v starovekých Pompejach impozantnú banketnú sálu s čiernymi stenami a mytologickými motívmi z trójskej vojny. Miestnosť objavili nedávno pri vykopávkach na archeologickom nálezisku v blízkosti sopky Vezuv a teraz bola odhalená v celej svojej kráse, oznámilo včera podľa agentúry APA talianske ministerstvo kultúry. viac »

Strašná smrť v dovolenkovom raji: Českého turistu spláchla obrovská vlna!

Strašná smrť v dovolenkovom
2024-04-13 10:00:00

Kanárske ostrovy čelili cez týždeň mimoriadne zlému počasiu. Pobrežie pri meste Puerto de la Cruz zasiahli 12-metrové vlny, ktoré si dokonca vyžiadali život turistu. Pri fotografovaní rozbúreného mora spadol do vody muž z Českej republiky, ktorého sa napriek zásahu zdravotníkov nepodarilo zachrániť. viac »

Smrteľná choroba, vojny, teroristi: Úrady varujú pred cestou do viacerých obľúbených krajín

Smrteľná choroba, vojny, teroristi:
2024-04-13 09:00:00

V Peru sa tento rok viac ako strojnásobil počet úmrtí na horúčku dengue. Infekčnú chorobu prenášajú komáre, ktorých je v tejto latinskoamerickej krajine v dôsledku zmeny klímy stále viac. Informovala o tom agentúra Reuters s odkazom na údaje peruánskej vlády, ktorá sa snaží potlačiť epidémiu, ktorá najviac zasiahla chudobné oblasti. viac »

Grécko ponúka kompenzáciu turistom, ktorí boli vlani evakuovaní z Rodosu

Grécko ponúka kompenzáciu turistom,
2024-04-12 20:00:00

Grécka vláda ponúka finančnú kompenzáciu na ubytovanie pre turistov, ktorí museli byť vlani v júli evakuovaní z ostrova Rodos. Oznámilo to vo štvrtok grécke ministerstvo cestovného ruchu, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. viac »

Namiesto vysnívanej dovolenky slovné útoky: V obľúbenej destinácii rozpútali vojnu proti turistom!

Namiesto vysnívanej dovolenky slovné
2024-04-12 12:00:00

Plagáty s nápismi "Táto krajina je naša" alebo "Turisti, bežte domov", agresívne pôsobiace graffiti a nadávky. Tak to aktuálne vyzerá na viacerých miestach v Španielsku. Miestni obyvatelia dokonca plánujú demonštrácie, protestnú hladovku a naplánovaný je aj štrajk upratovačov na letiskách. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa