DROMEDÁR

Jedno z najkrajších mestečiek sveta je v Nemecku, pozná ho pritom len málokto

Jedno z najkrajších mestečiek
2024-04-09 12:00:00

Ak milujete staré historické mestečká, Bamberg v nádhernom regióne Frankónie bude vašim ďalším favoritom. Okrem vlastnej krásy ponúka aj niekoľko možností na ďalšie zaujímavé výlety, napríklad do neďalekého Norimbergu. Vďaka nemu je tiež ľahko dostupný, keď sa tam pohodlne dostanete vlakom z Viedne. viac »

Cez deň pôst, večer hody: Ramadán v Dubaji je zážitkom, na ktorý len tak nezabudnete

Cez deň pôst, večer
2024-04-09 00:00:00

Už zajtra sa pre moslimov po celom svete začne trojdňový sviatok Íd al-Fitr, ktorý ukončuje ramadán. My sme počas najposvätnejšieho mesiaca navštívili Dubaj a na vlastnej koži spoznali, že práve v tomto období odhalíte jeho najautentickejšiu podobu. viac »

Veľká zmena na letiskách: Cestujúci si budú môcť do batožiny brať viac tekutín

Veľká zmena na letiskách:
2024-04-08 20:00:00

Cestujúci si na britských letiskách budú môcť brať do príručnej batožiny viac tekutín. Prestane tak platiť obmedzenie, ktoré povoľovalo mať v lietadle nanajvýš nádobu do objemu 100 mililitrov. Opatrenie, ktoré malo začať platiť tento rok v júni, ale nadobudne platnosť neskôr, než sa plánovalo. Informuje o tom web britskej vlády. viac »

Je čas plánovať letnú dovolenku: Toto sú najkrajšie pláže v Grécku

Je čas plánovať letnú
2024-04-08 00:00:00

Chystáte sa aj tento rok do Grécka? Čo tak vynechať tradičné ostrovy a zvoliť si cieľovú destináciu podľa najkrajších pláží? V tejto krajine je ich skutočne neúrekom, preto si môžete vyberať to, čo bude presne zodpovedať vašim kritériám. viac »

Banskú Bystricu obklopovali obranné hradby: Mäsiarska bašta sa zachovala dodnes

Banskú Bystricu obklopovali obranné
2024-04-07 21:00:00

Mesto Banskú Bystricu v minulosti obklopovali obranné hradby, ktorých súčasťou bolo aj osemnásť bášt. Dnes sa ich už podarilo uchovať len sedem a z nich najznámejšia je Mäsiarska, ktorú mali na starosti členovia miestneho mäsiarskeho cechu. viac »

Koniec mauzólea v Belehrade: Starosta chce Titove ostatky premiestniť do Chorvátska

Koniec mauzólea v Belehrade:
2024-04-07 20:00:00

Starosta Belehradu Aleksandar Šapić uviedol, že navrhne premiestniť pozostatky juhoslovanského exprezidenta Josipa Broza Tita z mauzólea v srbskej metropole do jeho rodnej dediny v Chorvátsku. Titov vnuk to považuje za hanebnosť. viac »

Malebné talianske mestečko láka nových obyvateľov: Ponúka domy za euro aj daňové úľavy

Malebné talianske mestečko láka
2024-04-07 13:00:00

Ak túžite bývať v srdci nádherného Talianska na dosah od hôr, mora aj večného Ríma, možno vás zaujme Patrica. Obyvatelia čarovného stredovekého mestečka by totiž medzi sebou radi privítali nových susedov, a tak ponúkajú domy za euro. Situácia je však o čosi zložitejšia než inde... viac »

OBRAZOM: V Borši si prídu na svoje milovníci divokej prírody aj pamiatok

OBRAZOM: V Borši si
2024-04-07 12:00:00

Na Slovensku máme množstvo nádherných miest, ktoré potešia milovníkov prírody aj histórie. Ak sa však neviete rozhodnúť, či chcete preskúmať nejakú zaujímavú pamiatku, alebo radšej načerpáte energiu z lesa, máme pre vás skvelý tip. V Borši si totiž na jedinom výlete užijete oboje. viac »

Miesto oddychu aj zrodu života: Postele sú viac než len kus nábytku, ich história je plná zaujímavostí

Drevená posteľ z anglického
2024-04-07 00:00:00

Na vetrom ošľahanom pobreží Skaillskej zátoky na západnom pobreží škótskych Orknejských ostrovov sa rozkladá pradávna dedina Skara Brae. Bludisko zelených kopčekov – veľkých jednoizbových domov so silnými múrmi porastenými trávou a prepojených kamennými chodbami – ľudia naposledy obývali asi pred 4500 rokmi. Vnútri každého sídla sa aj napriek tomu nachádzajú predmety povedomé očiam moderného človeka: postele, píše BBC. viac »

Neuveriteľné prírodné divadlo: Sicílska sopka Etna vypúšťala vzácne dymové krúžky

Neuveriteľné prírodné divadlo: Sicílska
2024-04-06 20:00:00

Sicílska sopka Etna v piatok vypúšťala vzácne dymové krúžky. Vystupovali z novej priehlbiny na severnej strane juhovýchodného krátera vulkánu, napísala agentúra AP. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa