DROMEDÁR

Dovolenka sa skončila peklom VIDEO: Slon napadol auto s turistami, žena prišla o život

Dovolenka sa skončila peklom
2024-04-06 11:00:00

Sloní samec napadol auto s turistami pri jazde národným parkom v Zambii. Jedna žena zomrela, ďalších päť ľudí bolo zranených. Informovala o tom agentúra AP. viac »

Pripravte si peňaženky, za vstup do Benátok odteraz zaplatíte

Pripravte si peňaženky, za
2024-04-06 10:00:00

Benátky začali vo štvrtok skúšobne vyberať poplatok 5 eur za vstup do mesta. Ide o súčasť úsilia radnice obmedziť masový turizmus, píše TASR s odvolaním sa na agentúru ANSA. "Je našou povinnosťou zachovať tieto veľké historické centrá sveta," povedal starosta Luigi Brugnaro na tlačovej konferencii pri príležitosti spustenia iniciatívy. viac »

V Taliansku otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, chodci musia byť istení!

V Taliansku otvorili najvyšší
2024-04-04 17:00:00

V talianskom regióne Umbria pred Veľkou nocou otvorili najvyšší visutý most pre peších v Európe, ktorý vedie 175 metrov nad najhlbším miestom údolia. TASR informuje podľa webov CNN a Corriere della Sera. viac »

Novým hitom gastronómie je levanduľová káva: Má jej pitie nejaký prínos?

Novým hitom gastronómie je
2024-04-04 16:30:00

Jar je tu a spolu s ňou prichádza obdobie, kedy levanduľa nielen rozkvitne, ale kedy si nájde cestu aj do obľúbeného ranného nápoja mnohých ľudí. Levanduľová káva je čím ďalej tým obľúbenejšia a tento trend zatiaľ nejaví známky toho, že by začínal opadávať - najmä vďaka tomu, že spoločnosť Starbucks nedávno uviedla na trh kávu Iced Lavender Oat Milk Latte, ktorá obsahuje patentovaný levanduľový prášok, napísal server Yahoo! News. viac »

Horor v dovolenkovom raji: Trajekt zachvátili plamene, ľudia v panike skákali do mora (VIDEO)

Horor v dovolenkovom raji:
2024-04-04 16:00:00

Cestujúci na horiacom trajekte v Thajskom zálive sa vo štvrtok skokom do mora zachránili pred plameňmi. TASR informuje na základe agentúry AP. viac »

Britská kráľovská rodina sprístupní súkromné časti hradu Balmoral, Alžbeta II. tam vydýchla naposledy

Balmoral, Spojené kráľovstvo Veľkej
2024-04-04 16:00:00

Škótske sídlo Balmoral, kde trávi dovolenku britská kráľovská rodina, tento rok v lete prvýkrát ponúkne verejnosti komentované prehliadky interiérov. Sprievodca zavedie turistov do miestností, ktoré používa kráľ Karol III. a jeho manželka Camilla, do záhrad, obrazárne alebo tanečnej sály, kde sú vystavené kráľove obľúbené akvarely vyobrazujúce Balmoral. Základná vstupenka vyjde na 100 libier, uviedla na svojich stránkach správa hradu. viac »

FOTOREPORTÁŽ: Káthmandu je mestom živých i mŕtvych, prekvapí vás svojou rozmanitosťou

FOTOREPORTÁŽ: Káthmandu je mestom
2024-04-04 16:00:00

Hlavné nepálske mesto Káthmandu je veľký unikát a návštevníkom ponúka širokú rozmanitosť aktivít. Zachovalo sa tu bohaté historické dedičstvo, v ktorom nahliadnete do budhistického či hinduistického sveta. Kedysi to bolo aj útočisko medzinárodných turistov, ktorí tu končili svoju pozemnú cestu po Ázii. Tento “hippie” štýl tu pocítite nielen pri prechádzke mestom, ale aj pri návšteve reštaurácií či klubov. viac »

Jediný dedič Napoleona: Osud sa s Orlíkom škaredo pohral

Jediný dedič Napoleona: Osud
2024-04-04 11:00:00

So životom Napoleonovho jediného legitímneho syna sa osud škaredo pohrá. Aj keď prichádza na svet ako potomok jednej z najväčších osobností 19. storočia, zostane až do konca svojich dní len opusteným, nešťastným stvorením. Lipla na ňom kliatba ohromného mena, po otcovi zdedená pohlcujúca ctižiadosť a strata svetovej ríše. Pritom všetko začalo tak sľubne... viac »

Zapíšte si do diárov: Jún na Bojnickom zámku bude patriť rozprávkam, tentoraz od starých mám

Zapíšte si do diárov:
2024-04-04 10:30:00

Jún na Bojnickom zámku bude aj tento rok patriť rozprávkam. Slovenské národné múzeum (SNM) - Múzeum Bojnice pripravuje už 26. ročník podujatia Rozprávkový zámok.  Pre inšpiráciu si autori tentoraz zašli k starým mamám, babkám, babičkám a ich múdrostiam. TASR o tom v stredu informovala PR manažérka múzea Petra Gordíková. viac »

Letisko Košice spustilo letný letový poriadok

Letisko Košice spustilo letný
2024-04-04 10:00:00

Letisko v Košiciach v uplynulých dňoch uviedlo do platnosti letný letový poriadok. Ako TASR z letiska informoval Juraj Toth, pre východné Slovensko to vďaka príchodu leteckej spoločnosti Swiss International Air Lines a návratu linky Košice - Dublin so spoločnosťou Ryanair znamená výrazné zlepšenie spojenia so svetom. Pripomenul, že prostredníctvom prestupov ponúkajú aj ďalšie destinácie. viac »


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa