DROMEDÁR

Grécko ponúka kompenzáciu turistom, ktorí boli vlani evakuovaní z Rodosu

Grécko ponúka kompenzáciu turistom,
2024-04-12 20:00:00

Grécka vláda ponúka finančnú kompenzáciu na ubytovanie pre turistov, ktorí museli byť vlani v júli evakuovaní z ostrova Rodos. Oznámilo to vo štvrtok grécke ministerstvo cestovného ruchu, informuje TASR podľa správy agentúry AFP. viac »

Namiesto vysnívanej dovolenky slovné útoky: V obľúbenej destinácii rozpútali vojnu proti turistom!

Namiesto vysnívanej dovolenky slovné
2024-04-12 12:00:00

Plagáty s nápismi "Táto krajina je naša" alebo "Turisti, bežte domov", agresívne pôsobiace graffiti a nadávky. Tak to aktuálne vyzerá na viacerých miestach v Španielsku. Miestni obyvatelia dokonca plánujú demonštrácie, protestnú hladovku a naplánovaný je aj štrajk upratovačov na letiskách. viac »

Galéria najkrajších žien krajiny: Na stene sa stretli princezná s dcérou obuvníka

Galéria najkrajších žien krajiny:
2024-04-12 11:00:00

Za jeho vlády sa z bavorského Mníchova stáva centrum kultúry a umenia. Kráľ Ľudovít I. miluje maliarstvo, sochárstvo i architektúru. Je ale aj znalcom ženských pôvabov a práve najväčším krásaviciam svojej doby sa rozhodne zasvätiť celú obrazovú galériu. viac »

Záhadné foto z Chorvátska: Ľudia sú presvedčení, že videli útok žraloka

Záhadné foto z Chorvátska:
2024-04-12 10:00:00

Fotografie, z ktorých tuhne krv v žilách. V utorok pri chorvátskom ostrove Brijuni zachytili žraloka a hoci to zo záberov nie je celkom jasné, podľa domácich by mohli zachytávať útok na tuniaka. viac »

Sen všetkých cestovateľov: České dráhy predstavili svoj najmodernejší vlak

Sen všetkých cestovateľov: České
2024-04-12 09:00:00

České dráhy (ČD) budú mať novú "vlajkovú loď" na diaľkových spojoch. V utorok predstavili najmodernejšiu vlakovú súpravu ComfortJet s kapacitou 555 miest na sedenie a najvyššou prevádzkovou rýchlosťou 230 kilometrov za hodinu (km/h). V nasledujúcich rokoch chcú model nasadiť aj na najvýznamnejšie medzinárodné linky do Berlína, Hamburgu, Viedne či Budapešti, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe. viac »

Mušky, žaby, opice: Pred Gagarinom do vesmíru poslali množstvo rôznych zvierat

Mušky, žaby, opice: Pred
2024-04-12 00:00:00

Dňa 12. apríla 1961 vzlietol prvýkrát človek do vesmíru. Sovietsky kozmonaut Jurij Alexejevič Gagarin sa ako prvý človek na svete pozeral na Zem z kozmu. K tejto prelomovej udalosti sa viaže Svetový deň letectva a kozmonautiky, ktorý na podnet Medzinárodnej leteckej federácie (FAI) vyhlásili v roku 1968 . viac »

Boeing výrazne obmedzil produkciu, aerolinky bojujú s nedostatkom lietadiel

Boeing výrazne obmedzil produkciu,
2024-04-11 12:40:00

Spoločnosť Boeing po sérii porúch, ktoré viedli k sprísneným kontrolám zo strany regulačných orgánov, výrazne obmedzila výrobu. Koncern v utorok oznámil, že v prvom štvrťroku dodal zákazníkom len 66 strojov z produktovej rady 737 Max. Globálny letecký priemysel tak pred letnou sezónou čelí veľkému tlaku. viac »

Ďalšie nešťastie v Rakúsku: Traja ľudia prišli v horách o život

Ďalšie nešťastie v Rakúsku:
2024-04-11 12:30:00

V rakúskom Ötztale sa dnes zrútila lavína, pod ktorou zomreli traja ľudia z Holandska. Oznámila to rakúska záchranná služba agentúre APA. Záchranári vyslobodili jedného skialpinistu, ktorý bol so zraneniami letecky prepravený do nemocnice v Zamse. viac »

Les nesmrteľných príbehov: Panenské bučiny v Rumunsku zachraňujú životy

Bukovina
2024-04-11 12:00:00

Príbeh Lesa nesmrteľných príbehov začal len nedávno, v roku 2019. Ten rok po boji s rakovinou zomrela Elena-Mirela Cojocaruová, milovaná žena starostu rumunskej dediny Nucšoara. Jej manžela, Iona Cojocarua, čoskoro začalo trápiť srdce; lekár mu v rámci liečby odporučil prechádzky v prírode, najmenej 6000 krokov denne, píše denník The New York Times. viac »

Zvieratá sa pri zatmení Slnka správali zvláštne: Žirafy sa koordinovane hýbali, gorily šli spať

Zvieratá sa pri zatmení
2024-04-10 20:00:00

Hoci niektorí ľudia v Severnej Amerike pri pondelkovom úplnom zatmení Slnka reagovali rôznymi prekvapivými spôsobmi, neboli jedinými živočíchmi, ktorí sa počas vzácnej udalosti správali neobvykle. Kojoti vyli, sovy húkali a gorily sa odobrali na spánok. Americký Národný úrad pre letectvo a vesmír (NASA) preto zháňa pomoc verejnosti pri skúmaní podivného správania zvierat, uviedol server Sky News. viac »


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa