Slovensko - tipy na výlet

Legenda je späť: Lanovka na Geravy je slovenským unikátom, také niečo inde nezažijete

Legenda je späť: Lanovka
2023-08-07 16:30:00

V obci Dedinky v južnej časti Slovenského raja v pondelok oficiálne otvorili zrekonštruovanú lanovú dráhu vedúcu na planinu Geravy. Prevádzku turistickej lanovky zo začiatku 70. rokov minulého storočia ukončili pre technickú nespôsobilosť v roku 2012, v súčasnosti ide o jedinú funkčnú jednosedačkovú lanovku na Slovensku. Pre verejnosť bude otvorená sezónne od 1. mája do 31. októbra. viac »

Lesné plody nechajte zvieratám, za ich zber hrozí v chránených územiach poriadne mastná pokuta

Lesné plody nechajte zvieratám,
2023-08-07 08:00:00

Zbierať lesné plody v národných parkoch a ďalších chránených územiach, kde platí tretí a vyšší stupeň ochrany, je možné len na vyhradených miestach. TASR o tom informoval hovorca Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Tomáš Ferenčák. Podotkol, že národné parky spoločne s políciou pripravujú akcie proti nelegálnym zberačom, ktorí plody zbierajú na komerčné účely. viac »

OBRAZOM: Mestské múzeum Lučenec vás vráti do detstva či mladosti

OBRAZOM: Mestské múzeum Lučenec
2023-08-05 12:00:00

Najobľúbenejšou atrakciou v Lučenci je majestátna synagóga, turisti by však rozhodne nemali vynechať ani návštevu múzea v radnici. Je totiž plné zaujímavých vecí, ktoré mnohých vrátia do detstva či mladosti! viac »

Slovensko sa nemá za čo hanbiť, naša sieť značených chodníkov patrí medzi najlepšie na svete

Slovensko sa nemá za
2023-08-04 12:30:00

Slovensko sa v oblasti turistiky nemá za čo hanbiť. Pre TASR to skonštatoval predseda Klubu slovenských turistov (KST) František Šiller. Slovenská sieť značených chodníkov patrí podľa neho, rovnako ako u susedov v Čechách, medzi najlepšie na svete, vďaka čomu sú aj podmienky na turistiku na vysokej úrovni. viac »

Zabudnite na medvede: V Slovenskom raji turistov ohrozuje omnoho zákernejší tvor

Zabudnite na medvede: V
2023-08-02 12:00:00

Národný park (NP) Slovenský raj vyniká rozmanitosťou živočíchov, s ktorými môžu prísť návštevníci do kontaktu počas túry. Väčšina z nich je pre človeka neškodná, niektoré však vedia spôsobiť nemalé nepríjemnosti. Upozorňuje na to Správa NP Slovenský raj. Jedným z nich sú napríklad cudzopasné larvy roztočníka červeného - trombikuly. viac »

Na Oravskom hrade dokončili obnovu fasády Archívnej veže

Na Oravskom hrade dokončili
2023-08-01 08:00:00

Fasády na Archívnej veži a administratívnom trakte Oravského hradu zrenovovali. Podľa riaditeľky Oravského múzea Márie Jagnešákovej boli v nevyhovujúcom až havarijnom stave. Návštevníci si ich v obnovenej podobe môžu prezrieť už v týchto dňoch. viac »

Malinovský kaštieľ na slávne časy už len spomína, obnovou prejde aspoň priľahlý park

Malinovský kaštieľ na slávne
2023-07-30 12:00:00

Malinovský park sa rozlohou 13 hektárov radí medzi najrozsiahlejšie parky Bratislavského kraja. Ide o anglický krajinno-prírodný park z počiatku 18. storočia, pričom jeho historická rozloha bola o niečo väčšia ako dnes. V minulosti totiž súčasťou parku bola aj vodná priekopa, ktorá prestala plniť svoj účel a časom zarástla. Krajinno-prírodný park v Malinove však onedlho prejde komplexnou obnovou a bude slúžiť na oddychové, kultúrne, vzdelávacie a historické aktivity. viac »

Na Ipli otvorili nový most, pribudol nový hraničný priechod medzi SR a Maďarskom

Na Ipli otvorili nový
2023-07-28 16:00:00

V piatok odovzdali do užívania nový cezhraničný most ponad rieku Ipeľ medzi slovenskou obcou Chľaba a maďarskou Ipolymadásd za účasti ministra hospodárstva SR Petra Dovhuna a maďarského ministra zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Pétera Szijjártóa. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti. viac »

Kokava nad Rimavicou vďaka nadšencom znova ožíva, Stará škola je výnimočným projektom

Kokava nad Rimavicou vďaka
2023-07-27 12:00:00

Novohradská Kokava nad Rimavicou je ďalším príkladom toho, že keď sa nájdu ľudia s veľkým srdcom, nadšením a víziou, aj bohom zabudnutému miestu sa dá vdýchnuť nový život a spraviť z neho destináciu, hodnú návštevy. viac »

Na Slovensku je ostrov, kde pramení zdravie a chutí víno

Na Slovensku je ostrov,
2023-07-24 16:00:00

Akými zážitkami z ostrovov sa môžete toto leto pochváliť? Absorbujete zatiaľ len horúčavy na tom Žitnom, alebo ste si už boli trošku ovlažiť členky v mori? Na Slovensku je ešte jeden ostrov, na ktorom je minerálna voda, bahno a živo celoročne, no v lete obzvlášť. viac »

V košickej zoo otvorili nový juhoamerický pavilón s párom margajov

V košickej zoo otvorili
2023-07-23 09:00:00

Nový juhoamerický pavilón Margaj pribudol v košickej zoologickej záhrade. Náklady na jeho stavbu predstavovali 304.000 eur. Vo štvrtok ho slávnostne otvorili. viac »

OBRAZOM: Námestie pred Kulturparkom v Košiciach zdobia tisíce kravát

OBRAZOM: Námestie pred Kulturparkom
2023-07-23 08:00:00

Tisícky kravát zdobia Biele námestie pred Kasárňami/Kulturparkom v Košiciach. Ide o umelecké dielo slovenského fotografa a konceptuálneho umelca Lousy Aubera. Na svojej webovej stránke o tom informuje K13 - Košické kultúrne centrá. viac »

Kostoly Gotickej cesty konečne otvárajú svoje brány: Takéto sú letné otváracie hodiny

Kostoly Gotickej cesty konečne
2023-07-22 09:00:00

Stredoveké kostoly s výnimočnými freskami napriek stúpajúcemu záujmu verejnosti dlhodobo zápasia s prístupnosťou. Dvanástim kostolom, ktoré sú od minulého roka nositeľmi prestížnej značky Európske dedičstvo, sa vďaka podpore Košického a Banskobystrického samosprávneho kraja podarilo po prvýkrát otvoriť brány návštevníkom v pevne stanovených časoch. viac »

Múzeum Martina Benku v Martine: Spoznajte život a dielo jedného z najvýznamnejších umelcov

Múzeum Martina Benku v
2023-07-22 08:00:00

Múzeum Martina Benku v Martine po štvorročnej rekonštrukcii znova otvorili pre verejnosť. Múzeum sídli v dome, v ktorom slávny maliar, ilustrátor a grafik Martin Benka žil a tvoril od roku 1959 až do júna 1971. viac »

Luxus pod Tatrami: Umenie, kulinárstvo, relax a zážitky ponúka len jedno miesto v každom počasí!

Luxus pod Tatrami: Umenie,
2023-07-19 12:00:00

TATRANSKÁ LOMNICA – More či hory? Každý z nás uprednostňuje inú dovolenku. Kým niektorí dokážu načerpať sily len pri mori, iní vyhľadávajú oddych na horách. Vysoké Tatry sú roky vyhľadávanou destináciou nielen pre cudzincov, ale aj pre Slovákov. Našli sme miesto, na ktorom dokážete stráviť plnohodnotný čas vo dvojici alebo s rodinou. A to aj vtedy, keď vám počasie v Tatrách nepraje. viac »


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa