Slovensko - tipy na výlet

Kúpanie na Slovensku: Tipy na jazerá a kúpaliská

Kúpanie na Slovensku: Tipy
2023-06-29 16:01:00

Vyberte sa na priezračné jazerá alebo sa schlaďte na niektorom zo slovenských kúpalísk. Dovolenka na Slovensku predsa nie je len o turistike a hradoch! viac »

Po takmer roku otvorili zrekonštruovanú vyhliadkovú vežu na Dukle

Po takmer roku otvorili
2023-06-26 11:00:00

Po takmer ročnej rekonštrukcii otvorili v pondelok vyhliadkovú vežu na Dukle. Jednotlivé práce ako súčasť druhej etapy boli zamerané na komplexnú obnovu a modernizáciu oboch jej vyhliadkových kupol, spolu s vyhliadkovou terasou nachádzajúcou sa na streche spodnej kupoly. viac »

V košickom Múzeu obetí komunizmu otvorili novú expozíciu, približuje zverstvá ŠtB

V košickom Múzeu obetí
2023-06-26 10:00:00

Múzeum obetí komunizmu v piatok otvorilo novú expozíciu v priestoroch Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK) na Pribinovej ulici v Košiciach. Výstava približuje tento objekt ako bývalú krajskú väznicu komunistickej Štátnej bezpečnosti (ŠtB). viac »

Obyvatelia aj návštevníci Bratislavy jasajú: Konečne spustili najväčšiu fontánu na Slovensku

Obyvatelia aj návštevníci Bratislavy
2023-06-25 09:00:00

V sobotu sprístupnilo hlavné mesto fontánu Družba na Námestí slobody v Bratislave. Stalo sa tak po 16 rokoch, počas ktorých bola jedna z najväčších fontán na Slovensku vypustená. Fontánu komplexne obnovili, jej fungovanie má byť úspornejšie. Úprava sa týkala aj námestia. Po novom bude možné do fontány bezpečne vstúpiť a schladiť sa. viac »

V severnej časti Slovenského raja chcú vybudovať návštevnícke centrum

Umelá vodná nádrž Blajzloch
2023-06-24 08:00:00

V Slovenskom raji chcú v najbližších rokoch vybudovať nové návštevnícke centrum. Na predprojektovú prípravu získala Správa Národného parku (NP) Slovenský raj so sídlom v Spišskej Novej Vsi zdroje z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). Riaditeľ Správy NP Tomáš Dražil pre TASR potvrdil, že plánujú postaviť hlavné návštevnícke centrum v severnej časti národného parku v lokalite Jelšinky na Košiarnom briežku v katastri obce Smižany. viac »

Prírodné kúpaliská sú hitom: Táto päťka nemá na Slovensku konkurenciu

Jazero v lome Rieka
2023-06-23 07:00:00

Vodné parky s desiatkami moderných atrakcií sú pochopiteľne veľkým lákadlom najmä pre rodiny s deťmi, nový trend však hlási návrat k prírodným kúpaliskám. Dostanete sa tak do bližšieho kontaktu s prírodou a najmä sa okúpete vo vode, ktorá neobsahuje množstvo chemikálií na jej čistenie. Smelo si tam teda môžu zaplávať aj astmatici či alergici, ktorí by v chlórovaných bazénoch mohli mať ťažkosti. viac »

V Michalovciach otvorili múzeum veteránov, jeho súčasťou je aj turistický vláčik

V Michalovciach otvorili múzeum
2023-06-23 06:40:00

Múzeum automobilových a motocyklových veteránov v Michalovciach slávnostne otvorili vo štvrtok. Jeho súčasťou je aj vyhliadkový cestný turistický vláčik, ktorý bude slúžiť na predstavenie mesta a prepojenie s okolím vrátane Zemplínskej Šíravy. Ako TASR informovala krajská organizácia cestovného ruchu Košice Región Turizmus (KRT), plnohodnotne sa tak rozširuje ponuka turistických možností v regióne Dolný Zemplín. viac »

V Levoči obnovili vzácnu radnicu, čoskoro ju sprístupnia verejnosti

V Levoči obnovili vzácnu
2023-06-23 06:00:00

Časť historickej radnice v Levoči obnovili, priestory čoskoro sprístupnia verejnosti. V stredu ju navštívili zástupcovia Nórska, Islandu, Lichtenštajnska a Slovenska v rámci výročného stretnutia grantov Európskeho hospodárskeho priestoru (EHP) a Nórska. Pamiatku sa totiž podarilo obnoviť práve z tohto finančného mechanizmu. Primátor Levoče Miroslav Vilkovský priblížil, že v priestoroch bude sídliť informačná kancelária, kaviareň a časť budú využívať miestne komunity. viac »

Výzva na leto: Zdolajte najzaujímavejšie slovenské ferraty

Výzva na leto: Zdolajte
2023-06-19 09:30:00

Ak sú jednoduché turistické chodníky pre vás už nudné, nájdite si nový spôsob, ako spoznávať našu nádhernú prírodu. Ferraty sú zaistené cesty, ktoré vedú náročnejšími terénmi. Presúvať sa po nich môžete po rebríkoch a visutých mostoch, alebo prechádzate po úzkych chodníkoch pri skalných stenách pridržiavajúc sa lana. Na Slovensku máme tiež niekoľko takýchto nádherných ciest, takže si leto môžete vyplniť ich zdolávaním. viac »

Múzeum kultúry karpatských Nemcov ponúka návštevníkom 6500 exponátov

Múzeum kultúry karpatských Nemcov
2023-06-17 09:00:00

Takmer 30 rokov otvára návštevníkom svoje brány Múzeum kultúry karpatských Nemcov, ktoré začalo svoju činnosť 1. augusta 1994. Od 1. januára 1997 je špecializovaným múzeom Slovenského národného múzea (SNM). viac »

Leto na juhu Slovensku: Tieto kúpaliská a akvaparky vám nahradia aj more

Štúrovo
2023-06-16 13:00:00

Prvé teplé dni sú už za rohom a k letu neodmysliteľne patria aj návštevy kúpalísk a akvaparkov. Ak premýšľate nad tým, kde by ste sa mohli osviežiť počas leta, na juhu Slovenska na vás čaká niekoľko možností. viac »

V Kostoľanoch nad Hornádom otvorili zrekonštruovaný starý vodný mlyn

V Kostoľanoch nad Hornádom
2023-06-12 12:15:00

Zrekonštruovaný starý vodný mlyn slávnostne sprístupnili v sobotu v obci Kostoľany nad Hornádom. Jeho priestory budú po novom slúžiť v prospech prezentácie umenia a kultúry a priblížia návštevníkom, ako sa v minulosti spracovávalo zrno a vyrábal chlieb. viac »

Krupinské podzemie sa rozšírilo o ďalšiu pivnicu, je v nej salón vín

Krupinské podzemie sa rozšírilo
2023-06-09 16:10:00

K štyrom sprístupneným pivniciam projektu Krupinské podzemie pribudla v týchto dňoch ďalšia. Pivnica je špecifická, návštevníci v nej nájdu výstavu pod názvom Hontiansky salón vín. viac »

Na turistickej trase Cesta hrdinov SNP pribudla nová útulňa Jozefa Maka

Na turistickej trase Cesta
2023-06-09 16:00:00

V Malých Karpatoch v lokalite Mihalinová pri obci Dobrá Voda slávnostne otvorili útulňu Jozefa Maka. TASR o tom informoval odbor komunikácie Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Útulňa je situovaná v blízkosti Cesty hrdinov SNP. viac »

Medvedia štôlňa - spomienka na baníctvo v Žiarskej doline

Medvedia štôlňa - spomienka
2023-06-06 11:00:00

Na Slovensku nájdete niekoľko lokalít, ktoré majú dlhú banícku históriu, no na niektoré z nich sa už časom zabudlo. Vedeli ste o tom, že sa takéto štôlne nachádzali aj na Liptove? V Žiarskej doline sa podarilo zachrániť jednu z nich, ktorú si môžete pozrieť počas dovolenky v tomto regióne. viac »


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa