Cestovanie po Európe

Nová linka z Viedne: Vytlačí Menorca letný hit Malorku?

Cala Galdana
2021-05-05 07:00:00

Ryanair spúšťa od leta novú linku z Viedne na Menorcu. Doteraz bola veľkým hitom najmä Malorka, kam sa ľudia chodili za lacný peniaz okúpať počas predĺžených víkendov. No zdá sa, že nová španielska perla by ju mohla z tejto pozície vytlačiť, pretože ľudia budú chcieť zažiť niečo nové a preskúmať ďalší z nádherných ostrovov. viac »

Netradičný pohľad na obľúbenú destináciu: Spoznajte najvzácnejšie hrady a zrúcaniny Grécka

Hrad Pandeli, Leros
2021-05-02 12:01:00

V súvislosti s históriou Grécka zvyčajne nepremýšľame o ich tradičných hradoch a zámkoch. Väčšinou sa sústredíme na stavby spojené s antickými dejinami, ktoré sú pre nás dostatočne lákavé i kvôli ich tajomstvám, ktoré nám postupne vydávajú. Dnes ich pri našich potulkách po tejto krajine vynecháme a pozrieme sa práve na sídla bývalých panovníkov, ktorí žili v týchto končinách. viac »

Do Barcelony poletíte už od 20 eur: S našimi radami si ju užijete na maximum

Barcelona, Španielsko
2021-05-01 00:00:00

Španielsko je jedna z najobľúbenejších turistických destinácií na svete. Každým rokom nespočetné množstvo turistov navštívi španielske mestá, španielske pláže, ale aj španielske hory. Využite zlacnené letenky od spoločnosti WizzAir už od 20 EUR a poďte sa na vlastné oči presvedčiť, aká úžasná je katalánska metropola. viac »

Umbria patrí k najkrajším regiónom Talianska: 7 miest, ktoré vás presvedčia

Umbria patrí k najkrajším
2021-04-29 08:01:00

Umbria patrí k neprávom prehliadaným talianskym regiónom. Keďže sa nachádza vo vnútrozemí a cestovatelia si radšej doprajú dovolenku pri mori, mnohí z nich ju obchádzajú. Jej bohatá história, nádherná architektúra a príroda pritom stoja za povšimnutie a istotne aj za dlhší výlet do týchto končín. Pripravte si teda poznámkový blok a začnite písať, kam by ste sa chceli pozrieť už pri vašej najbližšej ceste do Talianska. viac »

Jedlo, príroda aj skvelé ceny: 10 dôvodov, prečo navštíviť Estónsko

Estónsko
2021-04-25 00:00:00

Pobaltské krajiny patria k aktuálnym európskym obľúbencom. Ich kultúra je aj pre nás stále veľkým lákadlom. V mnohom je nám blízka, kvôli čomu sa v každom ich meste cítime skvele, ale zároveň tam máme množstvo inšpirácií na ich neustále navštevovanie a spoznávanie. Dnes si prezradíme desať dôvodov, pre ktoré je Estónsko tou najlepšou voľbou na ďalšiu dovolenku. viac »

Atény sú trochu nuda, skúste radšej výlet do okolia

Sounion
2021-04-24 00:00:00

Atény patria k najznámejším a najnavštevovanejším európskym metropolám, pravdou však je, že okrem preslávenej Akropoly tam až toľko k videniu nie je. Ak sa teda do gréckeho hlavného mesta vyberiete na viac dní, určite si nájdete čas aj nejaký zaujímavý výlet. Ponuka je široká. viac »

Vila Mon Repos na Korfu: V rodnom dome princa Philipa bývala aj Sissi

Vila Mon Repos na
2021-04-20 11:50:00

Cez víkend sa uskutočnila posledná rozlúčka so zosnulým princom Philipom, manželom britskej kráľovnej Alžbety II. Bol najdlhšie slúžiacim životným partnerom britského panovníka v dejinách, pochádzal však z Grécka, kde môžete navštíviť jeho rodný dom. viac »

Doprajte deťom dovolenku snov: 5 najväčších chorvátskych akvaparkov

Akvapark v Senci
2021-04-19 12:00:00

V ostatných rokoch Chorvátsko výrazne rozšírilo svoju ponuku pre turistov. Najmä so zreteľom na rodiny s deťmi otvorili v krajine aj niekoľko vodných zábavných parkov. Toto sú tie najzaujímavejšie, kde sa môžete počas najbližšej dovolenky poriadne vyblázniť. viac »

Madame Tussaud začínala s popravenými politikmi, dnes jej meno pozná každý

Exponát z Múzea voskových
2021-04-19 08:01:00

Francúzska Marie Tussaudová sa do histórie umenia zapísala ako zakladateľka britského Múzea voskových figurín Madame Tussauds v Londýne. Tento rok uplynie 260 rokov od jej narodenia. viac »

Nová linka z Viedne: Navštívte rumunské mesto Suceava a malebnú Bukovinu

Bukovina
2021-04-18 00:00:00

Letecké spoločnosti sa už pripravujú na reštart cestovného ruchu a turistov lákajú aj otváraním nových liniek. Ryanair už oznámil tri nové spojenia, ktoré budú lietať z Viedne. Medzi nimi sa nachádza aj rumunské mesto Suceava, ktoré je známe najmä vďaka nádhernej prírode. viac »

Patrí k najkrajším, no aj tak mu hrozí zánik: Umierajúce talianske mestečko prosí o záchranu

Civita di Bagnoregio
2021-04-13 12:30:00

Civita di Bagnoregio leží v strednom Taliansku asi 120 kilometrov severne od Ríma a s okolitým svetom ho spája jediný most pre peších. A to je príliš málo. Oblasť pomaly vymiera a záchrannú ruku mu môže podať iba turizmus. Aj s tým to však v súčasnosti vyzerá všelijako... viac »

Nový Sad - najkrajšie mesto na Dunaji, ktoré zničila revolúcia

Novi Sad
2021-04-12 12:00:00

Srbsko je známe ako krajina s rodákmi, ktorí sa radi bavia a vždy majú okolo seba veľkú zábavu. Preto je pre mnohých možno Belehrad priveľmi hlučným mestom, z ktorého chcú po pár dňoch ujsť niekam do pokojnejšej oblasti. Ideálnou voľbou pre nich je potom Nový Sad, ktorý prináša až nečakaný pokoj v kombinácii s pútavou históriou a umením. viac »

Aragónsko patrí k najkrajším regiónom Španielska: Týchto 7 miest vás presvedčí

Aragónsko patrí k najkrajším
2021-04-11 10:00:00

Medzi Barcelonou a Madridom sa nachádza ďalší nádherný región Španielska. Aragónsko dostalo svoje pomenovanie podľa bývalého grófstva, ktoré sa tam rozprestieralo v 9. storočí. Známe je vďaka nádherným mestám ako Zaragoza a taktiež krásnym prírodným oblastiam ako Pyreneje, ktoré sa rozprestierajú na hraniciach s Francúzskom. viac »

Malebný hrad Cochem: Preneste sa do stredoveku a užite si z doby temna to najlepšie

Hrad Cochem
2021-04-09 12:00:00

Nemecko je domovom mnohých zaujímavých hradov a zámkov. Tunajšia šľachta patrila v Európe k tej najbohatšej, preto si vytvárala príbytky, ktoré nám poskytujú obraz o ich živote ešte aj dnes. Cochem nad riekou Mosela ponúka návštevníkom ešte čosi navyše - pravidelné štvorhodinové večere, počas ktorých sa na chvíľu ocitnete v stredoveku. viac »

Múzeum Louvre sprístupnilo online databázu svojich zbierok

Koronavírus vyhnal ľudí aj
2021-04-07 08:00:00

Parížske múzeum Louvre oznámilo, že pre záujemcov zadarmo sprístupnilo online celú svoju zbierku obsahujúcu takmer 500.000 umeleckých diel. Informovala o tom agentúra AFP. viac »


Pondelok, 3. jún. 2024. Meniny má Karolína, Kevin.

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa