Najlacnejší pre turistov v Európe je Krakov!

2011-04-05 10:20:00 |   |    | 

POĽSKO - Krakov je najlepším cieľom v Európe pre turistov, ktorí hľadajú nízke ceny aj zaujímavé pamätihodnosti.



V rebríčku portálu priceoftravel.com je na druhom mieste Budapešť, na treťom Istanbul a na štvrtom mieste sa umiestnilo hlavné mesto Českej republiky Praha.

Portál v mestách, ktoré by mali byť pre turistov v Európe najzaujímavejšie, porovnával ceny ubytovania v hosteloch a hoteloch alebo jedla a pitia v lacných reštauráciách.

Zisťoval tiež, koľko stoja cestovné lístky na mestskú hromadnú dopravu a vstupenky do pamiatok.

V Prahe sú teraz podľa priceoftravel.com ceny len o niečo nižšie ako v Berlíne, výnimkou je ale pivo.

"Jedno z najlepších pív na svete už síce nie je také lacné ako kedysi, ale stále sa v porovnaní s inými mestami dá kúpiť za skvelú cenu," odporúča portál turistom.

Denný rozpočet, s ktorým by cestovatelia mali v Prahe vyžiť, vyčíslil server na 29,49 eur. V Krakove, ktorému v rebríčku patrí prvé miesto, im stačí len 19,47 eur.

Toto juhopoľské mesto síce návštevníkom podľa priceoftravel.com nemusí pripadať také krásne ako Praha, ale jeho výhodou je to, že v ňom na rozdiel od českej metropoly nie sú davy turistov, panuje v ňom pokoj a nižšie ceny.

Aj tí turisti, ktorí majú pomerne hlboko do vrecka, si môžu dovoliť kúpiť vstupenky na prehliadku najdôležitejších pamiatok, ako je napríklad kráľovský hrad Wawel. Dospelí za prehliadku komnát, v ktorých predtým prebývali poľskí králi, zaplatia cca 4 eurá.

Budapešť priceoftravel.com chváli za to, že na rozdiel od Prahy tamojšie ceny ešte nezodpovedajú obľube, akej sa toto mesto u turistov zo zahraničia v posledných rokoch teší.

 

Zdroj/autor: priceoftravel, čtk, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: wikipedia

Hodnotenie článku:
5.0/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa