Ľadová pevnosť i hotel ožívajú vo Fínsku!

2011-02-21 16:00:00 |   |    | 

FÍNSKO - Rozprávky nemusia byť len ľudové, ale aj ľadové. Tie druhé si vychutnáte v 3D podobe, ak zavítate do zasneženého Fínska. Až do apríla bude malú obec Kemi spestrovať mrazivá hradná pevnosť i ľadový hotel.



Každú zimu malú fínsku obec Kemi pri Botnickom zálive oživí gigantická pevnosť. Je ňou ligotavý a chladný Snežný hrad plný prekvapení.

V konštrukcii zo snehu môžete každý rok navštíviť kaplnku, reštauráciu a ľadový hotel. No všetko ostatné už podlieha aktuálnej chuti architektov.

Tento rok si za tému hradnej výzdoby zvolili komixové a rozprávkové postavičky, medzi ktorými nechýba Spiderman, Garfield, Simpsonovci i mamut či zúfalá veverička z Doby ľadovej.

Ľadovú reštauráciu okrem teplého jedla zútulňujú aj busty ďalších rozprávkových hrdinov. Keďže teploty tu nikdy nestúpnu nad -5 °C, v bare sa môžete zahriať nápojmi podávanými v pohároch z ľadu.

Pre milovníkov zimy a nezvyčajných zážitkov Snežný hrad ponúka i ubytovanie v mrazivom hoteli LumiLinna. Či sa rozhodnete stráviť tu noc romanticky vo dvojici alebo so skupinou priateľov, hotel s 20-timi podmanivo osvietenými izbami je pripravený na všetko.

Nechýba ani apartmán pre novomanželov, ktorý svojím zariadením pripomína vrchol štítu v mäkkých oblakoch. Keďže do hradnej kaplnky je to z hotela len na skok, ak túžite po ľadovom svadobnom obrade, ste tu na správnej adrese.

Architekti sa túto sezónu pustili do stavby najväčšej fínskej atrakcie ešte v decembri 2010 a po dvoch mesiacoch usilovnej práce otvorili brány snežného kráľovstva aj pre turistov.

Ľadová pevnosť však nie je postavená z prírodného snehu, ktorý je na podobné dielo príliš jemný. Ako stavebný materiál poslúžila slaná voda z neďalekého mora, ktorú na miesto priviedli špeciálnymi trubicami.

Otváracia doba pevnosti je i napriek tomu v rukách prírody, no predpokladá sa, že by mohla fungovať až do polovice apríla.

 

Zdroj/autor: snowcastle, sita, Zuzana Zimmermannová, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: snowcastle.net

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 25. apríl. 2024. Meniny má Marek, Marko, Markus.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa