Zimujte s veľrybami na Havaji

2012-02-04 10:00:00 |   |    | 

Zima vrcholí, nie je nič lepšie, než sa inšpirovať prírodou a prečkať časť mrazov za oceánom.



Dažďová nirvána

Možno najkrajším z Havajských ostrovov je Kauai, ktorý je mnohými označovaný za raj na zemi. Nájdeme tu vysoké sopky, potoky, ktoré sa predierajú hlbokými kaňonmi, útesy, ktoré sa od mora zdvíhajú až do kilometrovej výšky a aj dramatické pobrežie a široké pláže.

 

  • Džípom na Maunu Kea
    Terénnym vozom môžete vyjsť až na najvyššiu havajskú horu Mauna Kea (4 205 m) a počkať tu na západ slnka.

 

O sýto zelené farby "ostrova záhrad" sa starajú pravidelné dažde. Nie je teda divu, že tu taktiež nájdeme miesto s najväčším počtom dažďových dní - na svahoch hory Wai-'ale' vraj prší v priemere 350 dní v roku. Napriek tomu budete cítiť cestovateľskú nirvánu.

 

Nebeskou cestou k vodopádom

Môže byť pôvabnejšie miesto na svete než to, kde spáva a vychádza slnko a kam pravidelne chodia zimovať veľryby? Kde hebký vánok a listy paliem miernia tropický žiar, kde si vo vlahých vlnách môžete zaplávať s húfom delfínov alebo obrími korytnačkami? Posúďte sami, presne taký je ostrov Maui.

Tunajším zlatým plážam vládne divoká Makena s nudistickou sekciou. Po úbočí sopky Haleakaly sa vyšplháte za hodinu zo subtropického do subarktického pásma. Pokiaľ si privstanete a vyrazíte ešte pred svitaním, môžete sa pri východe slnka kochať pohľadom na rozospané lúče, ktoré len nesmelo obkresľujú temné sopečné kužele. Patrí to k zážitkom na celý život.

Pokiaľ vám na konci dovolenky zostane ešte trochu času, vydajte sa do mesta Haana alebo k tropickým vodopádom. Známou cestou heavenly - kľukatou cestou lemovanou kvitnúcou prírodou dorazíte na miesto, kde končí cesta a s ňou aj civilizácia a začína pravá havajská divočina. Peší chodníček vás povedie hustým bambusovým pralesom až tam, kde sa vysoký vodopád rúti do utajených jazierok.

 

Nenechajte si ujsť

 

  • Veľký kaňon Pacifiku
    Pri pobyte na ostrove Kauai si nenechajte ujsť návštevu strže Waimea Canyon. Vďaka kráse a veľkosti tohto prírodného skvostu ho mnoho ľudí prirovnáva k preslávenému Grand Canyonu. Treba podotknúť, že vcelku oprávnene. Môžeme zaručiť, že budete ohromení.
  • Sopečná rezervácia Iao Valley
    Medzi turistami jedno z najobľúbenejších miest na ostrove. Koncom 18. storočia sa tu odohrala najkrvavejšia bitka kráľa Kamehamehy, zjednotiteľa Havajských ostrovov. Korytom potoka vraj tiekla pár dní len krv pobitých bojovníkov. Teraz už je voda opäť priezračná a sopečnému parku tak nič neuberá na kráse.

 

Tipy pre zájazdy na Havaj

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko alebo Srí Lanku vyberá z ponuky zájazdov pre dovolenka Havajské ostrovy:

 

  • Veľký okruh Havajskými ostrovmi: 16 dní odpočinku na tichomorských plážach vrátane známej Waikiki plus poznávanie exotickej prírody štyroch z Havajských ostrovov.
  • Havaj a západné USA: Poznajte západ USA, Los Angeles, Las Vegas či Grand Canyon a zakončite dovolenku na Havaji.
  • To najlepšie z USA: Unikátny výlet za nádherou parkov Grand Canyon, Zion, Death Valley alebo Sequoia.

 

 

Zdroj/autor: Ondřej Moravec, ESO travel, reklamný článok, drom

Foto: ESO travel

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa