Las Vegas. Neónová továreň na peniaze

2011-07-08 10:30:00 |   |    | 

Na svete snáď nenájdete miesto, ktoré vám ponúkne naraz toľko príležitostí k zábave, hazardu a zhýčkanému životnému štýlu ako Las Vegas. V tejto megatovárni na sny s opulentne luxusnou fasádou a lenivo-divokou atmosférou zabudne takmer každý, aspoň na chvíľu, na svoje starosti a problémy a oddá sa famóznym zážitkom.



Las Vegas je dynamické a oslnivé mesto vysokých kasín a hotelov, ktoré deň čo deň dokáže vstrebať sto tisíc návštevníkov. Jeho ulice hýria zábavou, štípu svetlami rozšantených neónov a ako hypermoderný drak na nás vyplazujú z nespočetných hláv plazmové obrazovky plné reklám. To všetko potom umocní nočná perina, ktorá spleť farieb privedie k životu.

Las Vegas je taktiež mestom zakázanej, hoci okato prítomnej, prostitúcie, vysokej kriminality, drog, alkoholu a samovrážd. Najviac zo všetkého je však továrňou na peniaze, ktorá každoročne zvalcuje štyridsať miliónov turistov a vyžmýka z nich závratné zisky. Náhoda tu nemá miesto. Každý detail je dôkladne premyslený a marketingovo overený. Snáď preto Las Vegas niektorí zbožňujú a iní zatracujú.

 

Ako si užiť Las Vegas

Škála možností turistického vyžitia je v meste veľmi široká. Milovníka nočného života uspokoja exkluzívne kluby, kabarety, diskotéky či bary, hazardní hráči nájdu svoj raj v niektorom z tunajších luxusných kasín. Chcete tu len odpočívať? Tiež to nie je nijaký problém, pretože luxusne vybavené hotely vám ponúknu relaxačné programy, kúpele, alebo masáže.

Las Vegas je tiež dobré miesto pre hráčov golfu – deň strávite na ihrisku, večer si dáte delikátnu večeru v niektorej z renomovaných reštaurácií, potom si môžete pozrieť dramatické vystúpenie v divadle, alebo koncert. Milovníci adrenalínu majú možnosť nechať si rozprúdiť krv v žilách na niektorej z veľkých horských dráh. V okolí je tiež mnoho zaujímavých miest, kam môžete vyraziť trebárs požičaným autom.

Zábavný biznis je tu naozaj rozmanitý. Napriek tomu neviete do čoho by ste sa pustili? Môžete si napríklad objednať helikoptéru a preletieť po zotmení ponad mesto, alebo si zaletieť niekam do okolia. Nezvyklým nápadom sa v Las Vegas medze nekladú. V lete je mesto rozpálené prudkým slnkom a aj po zotmení v jeho uliciach panujú teploty na hranici 35° C. Klimatizácia je tu však samozrejmosťou, a tak vám nič nebráni roztočiť ruletu pravej americkej dovolenky.

 

  • Ako skvelý informačný zdroj a sprievodca poslúži napríklad oficiálna turistická stránka Las Vegas (www.vegas.com), na ktorej nájdete zmienku o takmer všetkom, čo sa v meste deje. Môžete si tiež rezervovať a objednávať vstupenky na jednotlivé akcie.

 


Tipy na zájazdy do USA

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, atď., vyberá z ponuky zájazdov pre dovolenku v USA:

 

  • Mestá a príroda západu Šestnásťdenný okruh ponúka poznávanie nádherných prírodných parkov, kaňonov a veľkomiest západnej časti USA. Navštívite San Francisco či Grand Canyon, zasurfujete si v LA.
  • Západ USA a Havaj Obdivujte počas prvej polovice zájazdu viacvrstvovosť západnej Ameriky a zakončite pobyt relaxáciou na pláži Waikiki na Havaji.
  • To najlepšie z USA  Unikátny výlet kombinuje počas 20 dní turistické šlágre východu USA s výletmi za nádherou národných parkov Grand Canyon, Zion, Death Valley, Sequoia alebo Joshua Tree

 

 

Zdroj/autor: Radek Adamec, Tomáš Valenta, ESO travel, reklamný článok, drom

Foto: exotika.sk

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa