Desať tipov na návštevu Las Vegas

2012-11-02 15:30:00 |   |    | 

Ak máte v pláne navštíviť v Las Vegas viac atrakcií a programov, môže sa vám hodiť Las Vegas Power Pass, umožňujúci vstup do mnohých múzeí, galérií, atrakcií, zoo a podobne.



Výhodou je prednostný vstup, dostanete k nemu aj užitočného knižného sprievodcu po obchodoch, reštauráciách a rôznych iných miestach. Jednodenný Las Vegas Power Pass pre dospelého je možné kúpiť za $77.00, päťdenný za $156.00.

 

  • Katapult na ľudí
    Čisto adrenalínovou záležitosťou sú tri atrakcie Big Shot, Insanity a X Scream na vrcholku veže Stratosphere Tower. Vo výške 350 metrov sa môžete nechať zviezť po horskej dráhe, nechať sa v kresle pripevnenom na veľkom mechanickom ramene vysunúť do voľného priestoru alebo sa nechať vystreliť kolmo nahor a vyskúšať na chvíľu voľný pád z výšky vyše 400 metrov. Vstup na vežu a jazda na jednej atrakcii stojí dospelého $20.

Stratosphere Tower
2000 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89104

 

  • Motokárová rallye
    Pre pretekárov je pripravený Pole Position Raceway so super rýchlymi, elektricky poháňanými motokárami na štvrť míľovej trati navrhnutej profesionálnymi pretekármi. Nachádza sa v blízkosti hotela The Palms. Za dve jazdy zaplatíte $55.

Pole Position Raceway
4175 S. Arville St.
Las Vegas, NV 89103

 

  • Virtuálny PC palác
    Raj pre milovníkov počítačových hier, simulátorov a herných automatov GameWorks na vás čaká vo vnútri centra Showcase Mall. Ponúka vyše 200 interaktívnych hier ako virtuálny bowling, simulátory motoriek, automobilov, športové a iné hry. Cez týždeň je otvorené od desiatej ráno až do polnoci, počas víkendu až do jednej po polnoci. Za ceny od $1 môžete hrať množstvo legendárnych i nových automatových hier, takisto je možné kúpiť si predplatenú kartu od $20 alebo celodenný pas.

GameWorks
3785 Las Vegas Blvd. Suite 010
Las Vegas, NV 89109

 

  • Dvojkilometrová hojdačka
    Z vrcholku hory Red Mountain sa môžete za $149 nechať na lane dlhom 1,56 míle spustiť v špeciálnej sedačke naprieč púštnym kaňonom a v rýchlosti okolo 50 míľ za hodinu si vychutnať jedinečný prelet nad touto nehostinnou krajinou.

Bootleg Canyon Flightlines
1512 Industrial Rd.
Boulder City, NV 89005

 

  • Vulkanická simulácia
    Novozrekonštruovaná vybuchujúca sopka Mirage volcano sa nachádza pred kasínom hotela Mirage. Chrlí lávu, vystreľuje kamene a vytvára ohnivú a hudobnú šou. Atrakcia je prístupná zdarma.

Mirage volcano
3400 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109

 

  • Tisícdvesto strieborných striekačiek striekalo cez…
    Ozvučená a osvetlená fontána pred hotelom Bellagio vystrekuje z viac než 1200 vodných trysiek stĺpy vody do výšky niekoľkých desiatok metrov. Vodnú šou ponúka každú hodinu tiež Ceasars Palace. Tam je možné vidieť monumentálnu šou s robotmi nazvanú „Pád Atlantídy“ (Fall of Atlantis).

Fountains at Bellagio
3600 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109


 

  • Diódy, diódy, diódy
    Nesmiete obísť ani Fremont Street v blízkosti kasína hotela Plaza. Na strope obrovskej obchodnej pasáže je nainštalovaných vyše 12 miliónov LED diód, ktoré v spojení s hudbou vytvárajú pre okoloidúcich jedinečnú vizuálnu šou s premietaním farebných animácií, videí a obrazov, tzv. Viva Vision Light Show.

Fremont Street Experience
425 Fremont St.
Las Vegas, NV 89101

 

  • Hotelové tigre
    Skutočných tigrov si môžete obzrieť v špeciálnom presklenom výbehu vo vnútri kasína hotela MGM Grand. Vo výbehu sa v priebehu dňa môže vystriedať celkovo 31 tigrov. Privážajú ich v špeciálnej dodávke z neďalekého ranča. Ak budete mať šťastie, môžete vidieť aj vystúpenie s cvičiteľmi, sledovať ich kŕmenie a iné aktivity.

MGM Grand Lion Habitat
3799 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109

 

  • Pirátske kúsky
    Štyrikrát denne (17:30, 19:00, 19:30, 22:00) môžete vidieť 18 minút trvajúci námorný súboj pirátskych lodí pred kasínom hotela Treasure Island. Veľkolepú šou s ohňovými efektmi, potápajúcimi sa loďami a súbojmi s mečmi medzi pirátmi a zvodnými sirénami už videlo asi 10 miliónov divákov.

Sirens of TI
3300 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109

 

  • Abrakadabra
    Ak máte radi kúzla a mágiu, nenechajte si rozhodne ujsť vystúpenie presláveného kúzelníka a iluzionistu Davida Copperfielda. Vystúpenie je na programe dvakrát denne (19:30 a 22:00), cena je $100.

Hollywood Theatre, MGM Grand
3799 S. Las Vegas Blvd.
Las Vegas, NV 89109

 


 

Tipy na zájazdy do USA

Cestovná kancelária ESO travel, špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, atď., vyberá z ponuky zájazdov pre dovolenku v USA:

 

  • Mestá a príroda západu: Šestnásťdňový okruh ponúka poznávanie nádherných prírodných parkov, kaňonov a veľkomiest západnej časti USA. Navštívite San Francisco či Grand Canyon, zasurfujete si v LA.
  • Západ USA a Havaj: Obdivujte počas prvej polovice zájazdu viacvrstvovosť západnej Ameriky a zakončite pobyt relaxáciou na pláži Waikiki na Havaji.
  • To najlepšie z USA: Unikátny výlet kombinuje počas 20 dní turistické šlágre východu USA s výletmi za nádherou národných parkov Grand Canyon, Zion, Death Valley, Sequoia alebo Joshua.

 

 

Zdroj/autor: Radek Adamec, Tomáš Valenta, ESO travel, reklamný článok, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (7 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 26. apríl. 2024. Meniny má Jaroslava.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa