Doprajte si Vianoce pri mori

2011-12-19 12:05:00 |   |    | 

Čím ďalej viac ľudí sa snaží vyhnúť „boomu“ Vianoc, ktorý nemá s pravými Vianocami nič spoločné. Nie každý má rád zimu a nie každý má rád predvianočný zhon, vypekanie medovníčkov, zabíjanie kapra, zdobenie stromčeka, upratovanie, naháňanie darčekov a usmiate návštevy. Podstata a čaro tradičných Vianoc sa vytráca a pre niekoho znamenajú iba zbytočné starosti, spoločenskú či rodinnú povinnosť, silené stretnutia...



Možno sa vás nič z toho netýka a máte radi Vianoce také aké sú, no len túžite po zmene, chcete vypadnúť niekam preč, skúsiť niečo nové, dopriať si tohtoročné sviatky celkom iné, plné skutočného oddychu, relaxu, pohody, bez stresov, naháňania, varenia, vypekania, upratovania a bez zimy.

 

Strávte Vianoce po svojom

Zaobstarať všetky vianočné nákupy, to chce poriadne buchnúť po vačku. Vymenili by ste stromček, kapra, zemiakový šalát, kapustnicu, šampanské, víno, vence, ikebany, dekoráciu, darčeky, pohostenie pre návštevy, medovníky, oplátky, koláče..za Vianoce pri mori? Ak áno, nasledujúce riadky by vás mohli zaujať.

 

Egypt

Vianoce v krajine faraónov, pyramíd, sfíng, snáď najbohatšej histórie a prekrásneho Červeného mora? Ak sa rozhodnete pre Egypt, siahnete asi po najlacnejšej variante. Vianočný pobyt v egyptskej Hurghade na 8 dní s polpenziou môže byť váš už od 350 eur a s programom all inclusive už od 400 eur. Samozrejme za príplatok nebudete o vianočnú večeru ukrátení ani v Egypte.

Ak sa vám zdá na načerpanie nových síl 8 dní málo, využite super predvianočné ceny a chyťte si svoj last minute v 3* hoteli v Hurghade na 10 dní s polpenziou už od 340 eur. Ak ste šikovní, osem dní v hoteli so 4* v Egypte v Hurghade s all inclusive vychytáte už od 420 eur. Ak sú vaše nároky ešte vyššie, svoju vianočnú dovolenku v 5*  hoteli v egyptskom Makadi na 10 dní s all inclusive môžete mať už od 500 eur.

 

Dubaj

Zdá sa vám Egypt príliš všedný a chceli by ste si k Vianociam dopriať niečo viac? Exotické Vianoce v Dubaji v 2* hoteli na 9 dní s raňajkami sú možné už od 820 eur.

Cenová bomba však prichádza v podobe 9-dňového vianočného pobytu v Emirátoch v Ras Al Khaimah v  5* hoteli s polpenziou za 1 150 eur. Rovnaká ponuka v Dubaji stojí o 100 eur viac a o 250 eur viac vás bude stáť Fujairah.

 

Vianoce vo vatičke?

Vymenili by ste snehovú nádielku za poriadnu dávku vianočného luxusu? Predstavte si Vianoce v luxusnom hotelovom rezorte priamo na pláži s bielym pieskom. Kempinski Hotel v emiráte Ajman môže byť na 9 dní váš už za 1 500 eur.

A keď si doplatíte ešte „tisícku“, môžete si svoje sviatočné chvíľky vychutnávať napríklad na takých Maldivách a to hneď na viacerých ostrovoch.

To sa vám však viac vyplatí zaletieť si do Thajska, pretože už za „necelé dve tisícky“ môžete stráviť na cestách dokonca až 17 dní. Ak ste však ochotní utratiť na váš „vianočný úlet“ okolo 2 000 eur, môžete vyberať aj medzi takými destináciami ako Indonézia, Seychely, Maurícius, Malajzia, Kuba, Mexiko či Dominikánska republika.

 

Dajte pozor!

Ak si vyberiete Seychely a Mahé na 9 dní s raňajkami v 5* hoteli, zaplatíte asi okolo 7 000 eur, no ak si vyberiete Sainte Anne, zaplatíte rovnako, no budete mať all inclusive.

 

Rozhodli ste sa?

Napriek skutočne lákavým cenám vianočných pobytov si asi aj tak väčšina z nás urobí najlepšiu vianočnú dovolenku doma pri krbe nasávajúc vianočnú atmosféru v kruhu rodiny a svojich najbližších.

 

Náš tip: Darujte dovolenku!

Ak nie ste až tak skalopevne presvedčení o tom, že chcete tráviť sviatky pokoja a radosti mimo svojho domova, buďte originálni a darujte cestu k moru pod stromček. Stavte na istotu a vyberte svojej polovičke alebo svojim najbližším dovolenku podľa ich snov. A ak si nie ste celkom istí miestom či dátumom, venujte darčekový poukaz od cestovnej kancelárie. Obdarovaný si určite rád vyberie aj sám. Porozmýšľajte, no vás by to nepotešilo?

 

Zdroj/autor: capeverde, drom

Foto: sxc.hu, rgbstock.com

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
4.5/5 (8 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Streda, 24. apríl. 2024. Meniny má Juraj.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa