Exotický raj Bora Bora - šarm ostrova vás okúzli

2013-06-27 10:00:00 |   |    | 

FRANCÚZSKA POLYNÉZIA - Ostrov Bora Bora je možno jeden z najslávnejších ostrovov na svete. Povesti, záhady a romantika spojené so slovami „Bora Bora“ prinášajú takmer mystickú atmosféru na ostrove. Lákadlom ostrova je jeho neuveriteľná krása. Čierne skaly, dominanta ostrova, ktorá tvorí impozantnú kulisu medzi čírou modrou vodou, ktorá oslní vaše oči, a prítomnými priezračnými lagúnami. Bora Bora je relaxačné miesto, na ktoré nezabudnete. Ide o poloatol, ktorý patrí medzi ostrovy Francúzskej Polynézie. Bora Bora sa nachádza zhruba 289 km severozápadne od Tahiti.



Romantický ostrov

Bujné tropické svahy a údolia s kvetmi ibišteka s osvetlenými lagúnami, to je to pravé prostredie pre romantický pobyt na ostrove. Perfektné bielo-piesočnaté pláže lemované smaragdovými vodami s farebnými rybami a koralovými záhradami, medzi ktorými nájdete obrie manty. Ostrov je charakteristický pre svoje luxusné kúpele a kúpeľníctvo, ktoré je rozmiestnené po celom ostrove v bungalovoch i apartmánoch nad vodou.

Dobrodružstvo môžete zažiť na skútroch, plavbou v kanoe či plachetniciach. Podniknite panoramatickú prieskumnú túru alebo nákupy miestnych a medzinárodne originálnych umeleckých diel, tahitských perál či ručne robených drevených predmetov. Pláž Matira je jedna z najslávnejších a najkrajších pláží, určite ju nemôžete vynechať pri svojom pobyte, rovnako ako aj Bloody Mary reštauráciu či výlety so sprievodcom na vrchy Pahia a Mount Otemanu.

 

Päť dní na Bora Bora

Ak by ste sa rozhodli pre krátky pobyt na ostrove, tento čas musíte využiť čo najdetailnejšie. Prvý deň rozhodne zvoľte safari a prehliadku historických pamiatok. Prenajmite si auto alebo bicykel a vydajte sa na jazdu pozdĺž rovných úsekov vozovky, kde sa môžete občerstviť ovocím. Druhý deň spoznajte svet tohto ostrova pri plážovom pikniku, potápaní či skútroch. Deň zakončite v niektorej z najlepších reštaurácií na ostrove. Tretí či štvrtý deň nevynechajte krásu ostrova z vtáčej perspektívy na palube vrtuľníka, prípadne plachtite bez námahy nad lagúnou.

Samozrejme, podmorské prostredie vás oboznámi s veľkým množstvom morských živočíchov, ako sú obrie manty, nakŕmte žraloky, korytnačky i delfíny a pokochajte sa fialovými koralovými stenami. A piaty deň? Čo tak obchody a pláže? Navštívte remeselné galérie, desiatky nákupných oblastí umenia, perál a vonných olejov. Popoludní sa potešte na pláži Matira alebo plážach okolo Motu Tapu.

Na ostrov sa dostanete bez problémov s pravidelnými 45 minútovými letmi. Bora Bora sa postupne stal turistickou destináciou a rezorty ich majitelia vyladili do dokonalosti. Každý rezort si navrhol vlastnú kombináciu jedinečných romantických zážitkov pre svojich hostí. Presvedčte sa sami, je z čoho vyberať.

 

Zdroj/autor: tahiti-tourisme.com, wikipedia, Lenka Halamová, drom

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
4.3/5 (16 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa