Vo Francúzskej Polynézii

2011-10-10 10:15:00 |   |    | 

Francúzsku Polynéziu tvorí päť súostroví a celkovo 118 ostrovov. Je to miesto priťahujúce svojou nádherou turistov z celého sveta. Biele piesčité pláže, blankytné more, koralové útesy - to sú lákadlá, ktorým sa dá veľmi ťažko odolať. Ostrovy sú navyše hostiteľom známych celebrít, ktoré si ich zvolili za svoje sídlo práve vďaka miestnym pomerom a nádhernej prírode.



Ostrovy síce lákajú svojou turistickou „maznavosťou“, v úvode však treba povedať, že pobyt tu rozhodne nepatrí medzi tie lacnejšie. Na poznanie polynézskej krásy si pripravte slušnú sumu peňazí. Najlacnejšie ubytovanie v päťhviezdičkovom zariadení vás môže stáť aj 500 eur za noc.

Milovníci dlhých ciest zajasajú, pretože cesta z Paríža na toto súostrovie trvá vyše 30 hodín. Trasa je ale zároveň raritou – stala sa najdlhšou vnútroštátnou linkou na svete s medzipristátím v Los Angeles a na Havajských ostrovoch .

Nielen letenka, za ktorú zaplatíte 1 925 eur, ale tiež ubytovanie, strava a nápoje sú tu veľmi drahé. Navyše sem sa neprichádza na týždeň. Priemerná dĺžka dovolenkového pobytu je tu vyše troch týždňov. Dá sa teda povedať, že unikátnosť je tu vyvážená zlatom. Keď zrátate všetky položky, vyjde vás vaša dovolenka aj na 3 850 eur. Ale verte, bude to stáť za to.

 

  • Jachtársky raj
    Vo Francúzskej Polynézii sídlia najväčšie jachtárske požičovne na svete. Môžete si tu požičať i katamarán alebo sa vydať na luxusnej plachetnici medzi ostrovčeky a na šíre more. Výlet sa pre vás stane zdrojom zážitkov a budete nadšení čistotou a priezračnosťou tunajšieho mora kypiaceho životom.


Čašníkom v žraločej reštaurácii

Perla Polynézie – ostrov Bora Bora je známy po celom svete. Mnoho cestovateľov si spája Francúzsku Polynéziu práve s ostrovom Bora Bora a nevšednou krásou, ktorá ho celý zapĺňa. Už pri prílete majú piloti v popise práce jedenkrát zakrúžiť ponad celý ostrov, aby cestujúci videli, čo ich čaká a neminie.

Ostrov Bora Bora je sopečného pôvodu. Sopka sa postupom času prepadla do mora a vytvorila lagúnu plnú priesvitnej vody. Prostredie je ideálne pre priaznivcov šnorchlovania, ale vytiahnutie plachty na jachte tu takisto nie je nemožné. Turisti - potápači si tiež môžu vyskúšať na vlastnej koži kŕmenie rají a žralokov v odľahlých vodách. Môžete skúsiť i hĺbkové potápanie a pokochať sa tak tajomnými morskými hlbinami.

 

Cookova Moorea

Moorea je miesto plné histórie a legiend. Ostrov je známy predovšetkým Cookovou zátokou, ktorá je pomenovaná po známom moreplavcovi, ktorý tu zakotvil. Hory, zálivy, tmavá voda odrážajúca steny hôr a bohatý podmorský život robí z Moorey veľmi atraktívne miesto. Tiež prístup je tu veľmi dobrý. Na väčšinu ostrovčekov sa síce lieta hydroplánom, ostrov Moorea je však dostupný po tridsaťminútovej plavbe na katamaráne.

 

Nenechajte si ujsť

 

  • Kŕmenie obrovských úhorov
    Uprostred dedinky na ostrove Huahine s počtom 150 chyží sa vinie esovito zahnutá riečka, ktorá poskytuje skutočnú raritu – posvätné obrovské úhory. Môžete si tu kúpiť kúsky mäsa a sami si vyskúšať, aké to je, keď sa vám dva a pol metrové ryby trú o nohy a chňapnú po mäse z vašich rúk. Po kŕmení môžete navštíviť miestne archeologické pamiatky dedinky Maeva alebo sa vydať na niekoľko ďalších romantických miest, na ktorých nájdete krásu a pokoj okolitej prírody.

 

  • Do preslávenej Cookovej zátoky
    Nazývajú ju tiež Paopao a poskytuje pravý zážitok z pohľadu na oceán. Ak si po celej jej dĺžke urobíte krátke zastávky a zídete smerom k oceánu, budete odmenení krásnymi scenériami a západmi slnka, ktorými je táto zátoka preslávená. Ostrov Moorea, kde se Cookova zátoka nachádza, disponuje kvalitnými cestami, vďaka ktorým je zátoka dostupná i na bicykli a vy sa tak môžete oddať jej krásam v ktorúkoľvek dennú dobu.

 

  • Lety helikoptérou
    Krásne veci si zaslúžia zvláštne služby, to platí i o najkrajšom ostrove Francúzskej Polynézie – Bora Bora. Prezrite si tento krásny ostrov pekne zhora a pokocháte sa krásou, ktorou tento veľmi známy a vyhľadávaný ostrov ovplýva. Modrý oceán, sýta zeleň a oslnivo biele pláže budú pred vami ako na dlani a vy si tak v pokoji vychutnáte pocit, ako by ste leteli nad malým rajom.

 

 

Tipy na zájazd do Francúzskej Polynézie

Cestovná kancelária ESO travel špecialista na Kubu, Keňu, Thajsko, Srí Lanku, atď., vyberá z ponuky zájazdov pre dovolenku na Francúzskej Polynézii:

 

  • Francúzska Polynézia - Tahiti: Spoznajte krajinu, kde plávať so žralokmi je normálne a kde sídlia tie najbohatšie celosvetové celebrity.
  • Moorea - Bora Bora - Tahiti: Vďaka priaznivým klimatickým podmienkam, kráse miestnych žien a rozmanitej prírode na túto dovolenku iste dlho nezabudnete.
  • Okruh po ostrovoch Francúzskej Polynézie: Je určený predovšetkým milovníkom prírodných krás. Priezračné more, dramatické vnútrozemie, biele pláže, prekrásne dievčatá. Skutočný pozemský raj.

 

 

Zdroj/autor: Tomáš Zítka, ESO travel, reklamný článok, drom

Foto: exotika.sk

 

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (2 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 28. marec. 2024. Meniny má Soňa.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa