Europa park - zábava a atrakcia pre každého

2012-04-25 11:40:00 |   |    | 

NEMECKO - Trinásť tematických oblastí postavených v štýle európskych krajín, množstvo atrakcií, ktorých počet sa naďalej zvyšuje, rôzne predstavenia, prvotriedni umelci či rozprávkové bytosti, to všetko nájdete v zábavnom parku, ktorý je pýchou nemeckého zábavného priemyslu.



Neďaleko nemeckého mesta Rust, v blízkosti francúzskych a švajčiarskych hraníc natrafíte na najkrajší zábavný park Nemecka. Jeho veľká a naďalej sa rozrastajúca rozloha vám nedovolí absolvovať všetky atrakcie v jeden deň. V súčasnosti je ich vyše sto, no ich počet neustále rastie. I prednedávnom tu bola otvorená ďalšia - prvá drevená horská dráha pod názvom „Wodan-timburcoaster“, ktorá sa stala lákadlom tejto sezóny.

Na svoje si tu prídu milovníci adrenalínu, ale i tí, ktorí mu príliš neholdujú. V tomto parku sa dokážete aspoň na pár chvíľ preniesť do trinástich rôznych štátov Európy. Dané krajiny sú tu prezentované nielen architektúrou, ale aj národným jedlom či kultúrou.

Kultúrne zážitky si môžete vychutnať na rôznych predstaveniach, od tanečných a kúzelných čísel, až po šou na ľade. Zaujímavé dojmy vám navodí 4D kino, kde sa obraz a zvuk súčasne dopĺňa s pocitovým vnemom a priestorom. A tak budete možno zaskočení, keď pocítite náhle teplo či chlad, poprípade vyjdete z kina mokrí.

Absolútnym favoritom v celom parku je najväčšia a najdlhšia horská dráha nielen v celom areáli, ale i v Európe. Svedčí o tom nekonečný rad pri dráhe, najmä počas hlavnej sezóny a cez víkendy. „Silver star“, ako sa táto dráha nazýva, vás vyvezie do 72 metrovej výšky a následne „padá“ strmým zrázom dole. Už tento moment vás utvrdí v myšlienke, či si celú jazdu s nadšením zopakujete, a či sa jej naopak oblúkom vyhnete. Pri stotridsať kilometrovej rýchlosti a 4G preťažení zabudne väčšina ľudí i kričať. Tento zážitok je možné absolvovať od 11 rokov a od 140 centimetrov.

„Eurosat“ - veľká, navonok nevinne vyzerajúca strieborná guľa vo svojom vnútri ponúka adrenalín, z ktorého budete taktiež zatínať zuby. Najprv vás vozíky po jej obvode pozvoľným tempom vyvezú na jej vrchol, v sprievode dynamickej hudby a nekonečnej tmy. Následne sa na pár sekúnd v celej guli zasvieti a potom to prichádza - divoká, trhaná jazda navodzujúca pocit jazdy vo vesmíre. Navyše vám budú všade okolo prelietavať meteority, na ktoré sa však od strachu nebudete chcieť ani pozerať.

Pokiaľ budete pri prechádzke po parku vídať premočených návštevníkov, nemusia to byť práve návštevníci miestneho 4D kina. Vodná rýchlodráha „Poseidon“, rafting na divokých nórskych fjordoch alebo zaoceánska replika lode pod názvom „Atlantica super splash“, tie všetky vás budú vedieť príjemne schladiť.

Dom plný ilúzií poprípade dom hrôzy je možný variant, kde sa dajú zažiť zábavné chvíle v tomto areáli. Súčasťou celého parku sú tiež  hotely spolu s oddychovými zónami. Najzaujímavejším hotelom je jednoznačne koloseum, z ktorého je nádherný výhľad na celý park.

Prijateľná cena, jedinečné okamihy a vône jednotlivých krajín vás budú lákať na každoročnú návštevu. Veď nie náhodou ho ročne navštívi vyše štyri milióny ľudí.

 

Zdroj/autor: Terézia Ondrichová, drom

Foto: autor

 

Zdieľať článok na Facebooku


Hodnotenie článku:
5.0/5 (19 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Štvrtok, 2. máj. 2024. Meniny má Žigmund.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa