Skvelý darček za vysvedčenie: Navštívte s deťmi Legoland

2018-06-28 12:00:00 |   |    | 

Zážitok je pre deti väčšinou ešte lepším darčekom ako nejaká hmotná vec. Uvidia nové miesta, skúsia niečo iné a navyše spolu strávite príjemný čas ako rodina. Darujte im tento rok za vysvedčenie niečo špeciálne a vyberte sa v lete na výlet do niektorého z Legolandov.



 

Prvý Legoland vznikol pri pôvodnej fabrike

Fabrika na stavebnicu Lego vznikla v roku 1949 v dánskom Billunde. Predtým sa táto firma zaoberala výrobou drevených a plastových hračiek. Keď vymysleli nové kocky s výčnelkami, znamenalo to pre nich hotovú revolúcia. Lego sa najprv distribuovalo len v Dánsku, rýchlo však získalo popularitu a postupne ho objavovali aj v ďalších krajinách. Po smrti prvého majiteľa prebral firmu jeho syn. Ten prišiel s nápadom, že podporí predaj veľkým zábavným parkom. V roku 1968 otvorili prvý Legoland, ktorý sa nachádza v blízkosti pôvodnej fabriky. Dodnes je najväčším na svete a láka aj najviac návštevníkov. Rozdelený je do siedmich hlavných častí. Najobľúbenejšou je Miniland, kde sa nachádzajú zmenšeniny slávnych dánskych a svetových zaujímavostí a historických stavieb.

 

Tri parky v Európe

Na svete momentálne funguje osem Legolandov. Tri z nich nájdete v Európe – v Nemecku, Dánsku a Anglicku. Ostatné sa nachádzajú v Dubaji, Japonsku, Malajzii a dva nájdete v Amerike v San Diegu a v Orlande. Ostatný park otvorili v roku 2017 v Nagoji a v roku 2020 plánujú pridať deviaty Legoland v New Yorku. Časť areálov má vždy všeobecný charakter a je oslavou tejto obľúbenej stavebnice. Jednotlivé mestá potom prinášajú ešte špeciálne tematické sekcie, ktoré sú určené najmä pre malých návštevníkov. V Anglicku si môžete pozrieť napríklad časť venovanú rytierom alebo obľúbené pirátske pobrežie, vo Floride majú veľký vodný park a botanickú záhradu a v Nemecku majú dobrodružný park alebo svet nindžov.

 

Indoorové Legolandy

Legolandové parky patria medzi najobľúbenejšie detské atrakcie. Okrem nich však nájdete vo svete aj osemnásť indoorových Legolandov. Tie sa rozprestierajú na menšej ploche a nemajú až toľko atrakcií, no napriek tomu si tam užijete dostatok zábavy a nájdete tam množstvo zaujímavostí. Chýbajú len veľké kolotoče, ktoré však nahrádzajú 3D kiná a rôzne preliezky. V Európe nájdete opäť tri indoorové Legolandy. Dva sa nachádzajú v Nemecku, v Berlíne a Oberhausene a jeden v anglickom Manchestri. Do Berlína sa dostanete priamym vlakovým spojením z Bratislavy alebo letecky z Viedne, z nášho hlavného mesta sa lieta aj do Manchestru a do Oberhausenu sa dostanete letecky cez Kolín nad Rýnom, z ktorého tam pocestujete hodinu vlakom. Od jesene môžete využiť bližšie letecké spojenie z Košíc do Düsseldorfu.

 

Atrakcie pre celú rodinu

Areál indoorových a outdoorových parkov je zostavený tak, aby sa tam mohla zabávať celá rodina. Môžete sa tam ubytovať v tematických hoteloch, kde máte v izbách rôzne drobné detaily vyrobené práve z tejto stavebnice, nechýbajú reštaurácie a miesta na aktívny oddych. Veľmi obľúbené sú vodné atrakcie, v ktorých sa zabavia aj dospelí. Nechýbajú ani rôzne kolotoče a adrenalínové zábavky, ktoré sú určené skôr pre staršie deti a dospelých. Fantastickou prehliadkou je expozícia rôznych sôch a stavieb z týchto kociek. V každom parku nájdete vždy sekciu, kde sa návštevníci môžu zahrať s Legom a postaviť si niečo podľa vlastnej fantázie. Časť prehliadky je venovaná aj malým deťom, ktoré sa zabavia s väčšími Duplo kockami. V parkoch pravidelne robia rôzne šou a tematické akcie, do ktorých zapájajú aj populárne stavebnice.

 

Tip:

Vstupenky do Legolandov si kúpte vždy online, pretože sú tak lacnejšie. Keď ich objednáte s minimálne týždňovým predstihom, získate ďalšiu zľavu. Pokiaľ sa vyberiete na dlhšiu dovolenku do lokality blízko Legolandu, môžete si kúpiť viacdňové vstupenky alebo v niektorých prípadoch ročné pasy, ktoré sa oplatia viac ako nákup niekoľkých denných lístkov.

 

Legolandy v Európe

 

Billund, Dánsko

Ako sa tam dostanete: Najprv musíte ísť letecky z Viedne do Kodane, odkiaľ je to približne 270 kilometrov do Billundu. Z hlavného mesta Dánska môžete ísť vlakom, v závere cesty prestúpite na autobus. Ďalšou možnosťou je letieť z Viedne do Billunud, ale po ceste musíte absolvovať jeden prestup v Kodani, Amsterdame alebo v Bruseli. Zájazd do Billundu ponúkajú aj niektoré slovenské cestovné kancelárie.

Otváracie hodiny: 10:00 – 21:00, niektoré atrakcie sú otvorené len do 18:00

Vstupenky: - celodenný lístok – 319 DKK (približne 43 eur)

                     - celodenný lístok + obed alebo večera v bufete – 418,5 DKK (približne 56 eur)

                     - dvojdňový lístok – 418 DKK (približne 56 eur)

                     - dvojdňový lístok aj s nocľahom vrátane raňajok – 599 DKK (približne 80 eur)

 

Günzburg, Nemecko

Ako sa tam dostanete: Do Mníchova sa dostanete letecky alebo priamym vlakovým spojom z Viedne. Od jesene môžete využiť aj leteckú linku z Košíc. Z tohto mesta ide priamy vlakový spoj do Günzburgu, cesta trvá 1 hodinu a 40 minút. Zájazd do nemeckého Legolandu organizujú aj viaceré slovenské cestovné kancelárie.

Otváracie hodiny: 10:00 – 22:00, niektoré atrakcie sú otvorené len do 18:00

Vstupenky: - celodenný lístok pre jednu osobu – 35,50 eur

                     - celodenný lístok pre štyri osoby – 33 eur na osobu

                     - dvojdňový lístok pre päť osôb – 32 eur na osobu

                     - dvojdňový lístok aj s nocľahom vrátane raňajok – 67,40 eur

 

Windsor, Anglicko

Ako sa tam dostanete: Do Windsoru sa najlepšie dostanete cez Londýn, odkiaľ tam z centra chodia vlakové a autobusové spoje. Zo Slovenska do Londýna sa lieta zo všetkých troch hlavných letísk – z Bratislavy, Košíc a z Popradu. Aj v tomto prípade ponúkajú niektoré cestovné kancelárie organizované zájazdy.

Otváracie hodiny: 9:30 do 18:00, niektoré atrakcie sú otvorené len do 17:00

Vstupenky: - celodenný lístok počas zelených dní (dni v týždni) – 32 libier (približne 36 eur)

                     - celodenný lístok počas žltých dní (víkendy) – 37 eur (približne 42 eur)

                     - celodenný lístok počas žltých dní (počas najvyťaženejších dní, je to aj veľká časť prázdnin) – 47 libier (približne 53 eur)

 

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Legoland
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa