Cestovateľský horoskop: Kam vás hviezdy posielajú stráviť dokonalé Vianoce?

2020-12-08 12:00:00 |   |    | 

Pre každého z nás je cestovanie veľkou zábavou. A tak by sme sa mali pozerať aj na výber destinácií, ktoré plánujeme navštíviť. Ak nechcete ani počas Vianoc vysedávať doma, máme pre vás zaujímavé tipy. Vaše ideálne miesto na trávenie tohto sviatku vám prezradí znamenie zverokruhu.



 

Baran

Potrpíte si na prekvapenia a okázalé dary. Vianoce by preto vo vašom štýle mali byť veľkolepé, aby ste sa mohli pochváliť aj pred svojimi blízkymi. Neprekáža vám, ak trávite tieto sviatky neštandardne. Vyhovuje vám vianočná dovolenka vo veľkomestách s pekným večerným posedením v dobrej reštaurácii.

Tipy: New York, Londýn, Paríž

 

Býk

Potrebujete hlavne zimnú romantiku. Nemáte problém vycestovať do cudziny, ale musí to byť niekde do hôr, kde je veľa snehu a kde sa môžete venovať len prechádzkam v prírode a leňošeniu. I keď počas roka intenzívne cestujete, v tieto dni si chcete užiť takéto príjemné pohodlie.

Tipy: Salzburg, Cortina d`Ampezzo, Krkonoše

 

Blíženci

Máte radi akékoľvek nezvyčajnosti. Pre vás nie je problém ani mať Vianoce niekde pri mori alebo v exotike. To podstatné pre vás je, aby ste mali okolo seba vianočné ozdoby, potrpíte si na miestnu tradičnú večeru a stretnutie s príjemnými ľuďmi. Radi preskúmate Európu, ale tiež sa vyberiete aj do väčšej exotiky.

Tipy: Malorka, Bali, Maldivy

 

Rak

Pre vás nie je dôležité, kde, ale s kým budete tráviť Vianoce. Keďže počas týchto dní lipnete na tradíciách, potrpíte si na trávení sviatkov na Slovensku. Nemáte problém odísť z domu, ale radšej vyhľadávate chaty, kde ste v peknom prostredí spolu s blízkymi a môžete ísť aj na výlety.

Tipy: Liptov, Vysoké Tatry, Terchová

 

Lev

Radi spoznávate nové veci. Vaša zvedavosť vás preto často dovedie aj v takéto momenty na veľmi zaujímavé miesta. I na Vianoce si radi zájdete do neznámych končín, lenže netúžite ísť mimo Európu. Tu sa cítite ako doma, preto máte aj počas vianočných sviatkov hrejivý pocit, ktorý od nich očakávate.

Tipy: Nemecko, Francúzsko, Portugalsko

 

Panna

Pri ponuke vianočnej dovolenky v zahraničí by ste trochu zaváhali. No ak by do toho šli vaši najbližší a cestovali by ste len do susedných krajín, tak by ste na to ihneď prikývli. Vašou podmienkou by bolo, aby ste zároveň mohli spoznať aspoň nejaké zaujímavosti a pamiatky v týchto končinách.

Tipy: Česko, Rakúsko, Poľsko

 

Váhy

Lákajú vás Vianoce v severských krajinách. Tam sa dočkáte vytúženej bohatej snehovej nádielky a krásnej prírody, ktorú vyhľadávate pri každej ceste do zahraničia. Páčilo by sa vám navštíviť aj Santovo mestečko Rovaniemi v Laponsku. Milujete atmosféru týchto sviatkov a rozprávkový svet tohto mužíka by bol vašim splneným snom.

Tipy: Fínsko, Švédsko, Nórsko

 

Škorpión

Vianoce pre vás nie sú srdcovou záležitosťou. Máte ich radi, ale keby ste podnikli nejaké zaujímavejšie plány, nebolo by vám to ľúto. Ideálne by ste chceli stráviť tento čas na poznávacom pobyte. Chceli by ste toho čo najviac vidieť, spoznať zaujímavé pamiatky a dozvedieť sa niečo viac o tom, ako trávia tieto sviatky v iných krajinách.

Tipy: okruhy po Taliansku, Kanade, Belgicku

 

Strelec

Malá nočná mora najmä pre ženy narodené v tomto znamení je, že by počas týchto sviatkov pribrali. Radi maškrtíte, ale veľmi dobre viete, že to musíte kompenzovať pohybom. Preto pri voľbe Vianoc v zahraničí uprednostňujete destinácie, kde by ste oddych mohli spojiť s lyžovačkou a inými zimnými športami.

Tipy: Salzbursko, Slovinsko, Nemecko

 

Kozorožec

Milujete tú okázalosť, ktorú vám ponúkajú sviatky v USA. Vašim najväčším snom teda je, aby ste mohli stráviť Vianoce vo viacerých častiach tejto krajiny. Páčia sa vám ich tradície, všade máte veľa výzdoby a spokojne by ste sa zaradili do vlny tohto šialenstva. Najradšej by ste to však chceli zažiť u niekoho v rodine a nie v hoteli.

Tipy: New York, Washington, Los Angeles

 

Vodnár

Túžite spojiť prekonávanie svojich limitov, ale aj pohodlie týchto sviatkov. Preto by ste si ideálne vybrali destináciu, v ktorej by ste mohli napríklad veľa lyžovať, ísť na turistiku, ale zároveň by ste večer prišli do hotela, kde by vám ponúkli výborné služby. Nemusí tam byť zákonite sneh, vystačíte si aj s teplejšou krajinou s bohatými možnosťami na túry.

Tipy: Španielsko, Škótsko, Island

 

Ryby

Milujete predstavu romantických Vianoc ako z anglických románov. Chcete sa obklopiť mestami so starými budovami a decentným zdobením. Počas tohto výletu sa nechcete naháňať, iba si vychutnávať atmosféru uličiek a porozprávať sa v baroch s domácimi obyvateľmi. Aj vianočná večera musí byť rovnako zaujímavá a najmä založená na miestnych tradíciách.

Tipy: Anglicko, Írsko, Faerské ostrovy

 

Autor: © Zoznam/David

Zdieľať článok na Facebooku

Foto: Getty Images, TASR

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Utorok, 7. máj. 2024. Meniny má Monika.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa