Najstrašidelnejšie miesta na svete

2012-01-26 11:30:00 |   |    | 

Bojíte sa radi? Pretože ak je vaša odpoveď áno, radi by sme vás pozvali na tie najstrašidelnejšie miesta, aké si len dokážete predstaviť. Dámy a páni, pripravte si pevné nervy!



Straší celá dedina

Duchovia, strašidlá, biele panie či podobné úkazy sa väčšinou zjavujú v starých zámkoch a hradoch, ktoré sú na tento účel ako stvorené. Lenže čo poviete na to, keď sa duchovia objavujú nielen na hrade, ale v celej dedine?

Ak neveríte, vyberte sa do dedinky Pluckley v anglickej oblasti Kent. Podľa oficiálnych údajov sa tu môžete stretnúť so skupinkou štrnástich duchov, medzi ktorých patrí napríklad plačúca biela pani alebo zbojník.

Miestnym obyvateľom duchovia prišli nesmierne vhod, pretože do ich inak nepríliš zaujímavej obce sa vďaka nim každoročne hrnie pomerne slušný počet turistov. Veď prečo nie, veď nakoniec Pluckley je so svojím duchárskym prvenstvom zapísané aj v Guinessovej knihe rekordov.

 

Duchovia vo väznici

Predchádzajúci príklad možno patrí skôr do kategórie hororových komédií, ale uznajte, že keď sa v malej dedinke objavuje taký veľký počet duchov, stojí aspoň za malú zmienku. Sľúbili sme vám však naozaj tie najstrašidelnejšie miesta na svete a tak vás teda pozývame do Spojených štátov amerických, kde sa nachádza ozajstná lahôdka pre všetkých, ktorí potrebujú pravidelnú dávku strachu - väznica Eastern State.

Podľa mnohých, ktorí túto väznicu navštívili, je to miesto, z ktorého ide skutočný strach. Z ničoho nič môže jeho návštevník počuť strašidelné hlasy, smiech alebo plač. Zarážajúce je na tom aj to, že kedysi chcela väzenie preskúmať skupina skutočných vedcov, ktorí len tak nenaletia lacným trikom, no aj podľa nich je opustená väznica doslova peklom na zemi.

 

Dom, ktorý inšpiroval film

Keďže Spojené štáty americké sú pre mnohých tou „naj“ krajinou, nemôžeme sa čudovať, že je taká príťažlivá aj pre duchov. Preto aj ďalšie strašidelné miesto sa nachádza v tejto krajine.

Videli ste filmový horor „Amityville“? A viete, že ide o skutočnú udalosť? No, skutočnú ako skutočnú, ale pravda je, že v dome v rovnomennom meste sa svojho času udiala obrovská tragédia, ktorá v ňom údajne zanechala toľko zla, že sa tu nedá bývať.

Istý mladík tu totiž kedysi vyvraždil celú svoju rodinu a svoj hrozný čin zdôvodnil akýmisi hlasmi, ktoré mu našepkávali, aby zabíjal. Mladý muž to zaiste nemal v hlave celkom v poriadku, poviete si, ale ako potom vysvetliť veci, ktoré sa v dome diali o niekoľko rokov neskôr?

Nasťahovala sa sem totiž rodina Lutzových, ktorej strašná minulosť domu spočiatku nevadila. Keď sa však čudesné a strašidelné veci, ako napríklad zjavovanie duchov, rozprávanie tajomných hlasov, varovanie pred vysvätením domu či otváranie okien začali diať ako na bežiacom páse, rodina sa radšej po čase zbalila a jednoducho odišla.

 

Zdroj/autor: Alex, drom

Foto: wikipedia, Stephen Nunney

Zdieľať článok na Facebooku

Hodnotenie článku:
3.5/5 (75 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Pondelok, 6. máj. 2024. Meniny má Hermína.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa