Adrenalín na maximum: 7 najvzrušujúcejších skywalkov na svete

2018-09-03 00:00:00 |   |    | 

Na niektoré vyhliadky potrebujú cestovatelia poriadnu guráž. Skywalky sa vyznačujú tým, že ponúkajú zákazníkom skutočne netradičnú prechádzku so skvelým výhľadom. Môžu byť počas nej napríklad pripevnení horolezeckými popruhmi a prechádzať sa po strechách alebo prejdú po moste či chodníku so sklenenou podlahou.



 

Grand Canyon Skywalk, USA

Poriadnu adrenalínovú zábavku pripravili pre turistov v obľúbenom Grand Canyone. Tento národný park je známy vďaka nádherným farebným skalám, ktoré pripravujú nezabudnuteľný zážitok. Aby ste si vychutnali kaňony v plnej kráse, domáci vymysleli špeciálnu atrakciu. Ich skywalk má sklenenú podlahu, takže keď sa pozriete pod seba, uvidíte jeho skutočnú hĺbku. Takto si môžete vychutnať detailný pohľad na to, akú štruktúru majú skaly pod vami a ako sú tieňované. Vďaka vysunutému mostíku máte navyše lepší výhľad na známy kaňon.

 

Calgary Tower, Kanada

Pri pohľade na panorámu Calgary sa stala jeho veža najznámejším poznávacím znamením. Calgary Tower je vysoká 191 metrov a až do roku 2005 ponúkala len bežnú vyhliadku na mesto. Potom sa rozhodli pridať k nej ešte časť so sklenenou výplňou, ktorá ponúka netradičný pohľad na ulicu priamo pod vami. Vyhliadková veža je otvorená aj vo večerných hodinách, takže mesto si pozriete aj za tmy osvetlené tisícami svetiel.

 

Pohorie Tianmen, Čína

Ak ste niekedy videli videá vystrašených zväčša ázijských turistov, ktorí sa boja prejsť skleneným chodníkom nad priepasťou, bola to práve táto atrakcia. Pohorie Tianmen je plné podobných zaujímavostí a okrem krásnej prírody vám pár výzvami trošku pošteklí adrenalín. Prvou z nich je samotná cesta autom, ktorá vedie cez serpentínový terén. Keď ste mali už pri nej zježené všetky chlpy na tele, pripravte sa na veľký sklenený most, ktorý prechádza nad jednou z priepastí. Odtiaľ sa už dostanete do samotného parku, kde môžete zájsť na dva druhy skywalku. Jeden je vyrobený s krásnym dreveným zábradlím a prechádza popri okraji jedného z kopcov. Adrenalínovejšia časť má sklenenú podlahu a vy počas chôdze po nej uvidíte až na dno priepasti, ktorá je hlboká takmer jeden a pol kilometra.

 

Macau Tower, Čína

Zatiaľ čo iné skywalky prejdete samostatne bez akejkoľvek pomôcky, Macau Tower v Makau ponúka zážitok navyše. Okrem skvelého výhľadu z výšky 338 metrov sa rozhodli ponúknuť ďalšiu atrakciu pre turistov. Pri nej využili zvláštny tvar vrchnej časti, ktorá umožňuje vonkajšiu prechádzku. Záujemcovia sa teda môžu pridať na netradičnú prehliadku mesta, počas ktorej sa prichytia na vonkajšie zábradlie a postupne prejdú okolo celej vyhliadkovej miestnosti. Keby ste napriek tomu nemali dostatok adrenalínu, tak môžete vyskúšať aj bungee jumping, ktorý je najdlhším komerčným bungee zoskokom na svete.

 

Prístavný most v Sydney, Austrália

Ikonická austrálska atrakcia skrýva jedno malé tajomstvo. Ak máte dosť odvahy, môžete prejsť most v Sydney nielen po jeho dĺžke, ale aj po jeho známych oblúkoch. Na tých sa totiž nachádzajú malé schodíky, ktoré boli určené pre technikov a kontrolórov, ktorí sledovali stav mosta. Neskôr prišli s nápadom, že by ich mohli využiť ako netradičnú cestovateľskú perličku pre turistov. Preto na ňom otvorili vyhliadkovú prechádzku, ktorá je určená pre ľudí, ktorí nemajú strach z výšok a sú v dobrej kondícii. Na jej začiatku vás pripnú na lem schodiska a následne budete prechádzať postupne celým oblúkom prístavného mosta. Z jeho vrcholu sa vám naskytne najkrajší výhľad na centrum a jeho okolie.

 

Banff Skywalk, Kanada

Cesta k tejto vyhliadke je veľmi nenápadná. Po dlhý čas pôjdete len po drevenom chodníku, z ktorého budete mať nádherný pohľad na pohorie Canadian Rockies. Na konci však zrazu prídete k výčnelku, ktorý veľmi pripomína rovnakú atrakciu v Grand Canyone. V tomto prípade je skywalk umiestnený 280 metrov nad údolím Sunwapta a ponúka skvelý výhľad na okolité končiare. Príďte tam v podvečerných hodinách, aby ste si mohli vychutnať jeden z najkrajších západov slnka na svete.

 

Sky Tower, Auckland, Nový Zéland

Podobných vyhliadkových veží je vo svete niekoľko. Každá z nich sa preto snaží priniesť niečo zaujímavé, čím by tromfla konkurenciu. Sky Tower v Aucklande spĺňa túto podmienku už pri samotnom príchode. Ku skywalku sa totiž dostanete pomocou výťahu, ktorý má jednu stranu celú sklenenú. Takže už pri ceste nahor si môžete obzrieť centrum mesta a budete mať fantastický zážitok. Podlaha samotnej vyhliadky telekomunikačnej veže je opäť sklenená, navštíviť ju teda môžu len ľudia, ktorí dokážu prekonať strach z pohľadu na vyše 300 metrov hlbokú jamu pod nohami.

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa