5 dôvodov prečo tento rok navštíviť Berlín: Mesto pre mladých

2015-05-12 12:00:00 |   |    | 

Berlín sa v posledný rokoch zmenil na mekku mladých cestovateľov. Je to podmienené viacerými dôvodmi, ale hlavne tým, že sa toto hlavné mesto Nemecka jednoducho mení podľa ich potrieb. Aj napriek tomu, že nezabúda na svoju minulosť, vyvíja sa dopredu a ponúka cestovateľom zážitky na každom kroku. Bašta kultúry a umenia sem láka čoraz viac ľudí a tiež čoraz viac Slovákov. Navštívte aj vy toto mesto plné života a ruchu.



 

1. Jedlo

 

K Nemecku samozrejme patria skvelé chute. Hoci doteraz pre nás Nemecko nebolo príliš atraktívnou krajinou, vždy sa radšej pozrieme k chorvátskemu moru, ako by sme spoznávali túto západnú krajinu, teraz sa pomery pomaly menia. Je to aj vďaka gastronómii, ktorá je hlavne v Berlíne výnimočná a tým, že sa tu spájajú chute celého sveta. Ako svetová metropola láka ľudí a tí so sebou prinášajú časť svojej domácej kultúry. Preto v Berlíne nájdete z „každého rožka troška.“ No nezabudnime na domácu špecialitu a tou sú klobásy. Nie je nič tradičnejšie ako tento wurst a to, že sa najčastejšie podáva s kari omáčkou, takzvaný currywurst, len dokazuje, že nové kombinácie sú tu ako doma. Len ochutnajte a prípadne si vyberte z viacerých druhov. S plným bruchom sa vám potom aj lepšie navštívi múzeum currywurstov. Jednoducho sú ikonou domácej scény.

 

2. Kultúra

 

Ako sme už spomínali, Berlín je centrom. Centrom umenia, kultúry, dizajnu a podobne. Tu sa stretávajú nadaní ľudia, aby sa navzájom inšpirovali a posúvali ďalej. Aj vďaka tomu je tu známa zmes umelcov, ktorí pôsobia po celom meste. Nech už túžite po čomkoľvek, tu to nájdete. Títo umelci, ale aj všetci turisti, ťažia z obrovského množstva múzeí a galérií. V Berlíne sú ich azda stovky a nachádzajú sa v nich svetové majstrovské diela. Vyberie si každý a napríklad vďaka lístku Museum Pass môžete behom 3 posebeidúcich dní navštíviť až 50 z nich. Tie obsahujú aj tie najznámejšie ako múzeá na Múzejnom ostrove, Židovské múzeum a Novú národnú galériu. Karta platí ako na stále, tak aj dočasné výstavy. Tento rok budú najväčšími lákadlami „ImEx. Impresionizmus – expresionizmus“ v Starej národnej galérii a jesenná výstava diel renesančného maliara Sandra Botticelliho v Obrazárni (Gemäldegalerie).

 

3. Pamiatky

 

Istotne všetci vieme, že v Berlíne sa nachádza obrovské množstvo pamiatok, ktoré sa oplatí navštíviť. Veľa z nich sa spája s históriou mesta a teda napríklad aj s neslávne známym Berlínskym múrom. Je tomu len pár mesiacov, čo v meste oslávili 25. výročie jeho pádu sprevádzané obrovskými oslavami. Mesto sa zo svojho rozdelenia poučilo a dnes sa zabavíte vo všetkých častiach. Navštívte vežu s 360 stupňovou vyhliadkou, pozrite si Brandenburskú bránu, paláce a záhrady, Bunderstag a jeho sklenú kupolu, interaktívne múzeum, strašidelný dom a mnohé iné.

Čítajte tiež: Významné narodeniny aj pre nás - V Nemecku sa oslavuje 25. výročie

 

4. Podujatia

 

Zážitky z Berlína sú vždy osobité. Každý si totiž môže nastaviť presne čo chce vidieť a kam zamieriť. Vyberať si počas roka môžu aj z množstva podujatí, ktoré sú zamerané na rôzne aktivity. Do Berlína prichádzajú veľké svetové hviezdy, aby tu vystúpili, odohrávajú sa tu obrovské športové šampionáty, ľudia sa tu schádzajú na preslávených festivaloch, umeleckých týždňoch, prehliadkach, výstavách, happeningoch atď.

 

5. Moderný svet

 

Ak cestujete do Berlína, tak máte možnosť využiť všetky možné aj nemožné technické pomôcky. Vhod to padne hlavne mladým ľuďom, ktorí vďaka novej aplikácii „Going Local Berlin“ môžu objavovať aj doteraz nie veľmi známe susedstvá plné prekvapení. Vyhnete sa tak hlavným lákadlám a davom s nimi spojenými. Na tunajších stránkach objavíte nové a nečakané tváre Berlína spolu s tipmi od domácich. Potom vám bude chýbať už len Berlin WelcomeCard, vďaka ktorej sa po meste budete pohybovať v MHD bezplatne.

 

Váš hlas sa počíta - TOP 100 prieskum

 

Nemecko je jednoznačne krajina atrakcií, avšak ktoré budovy a prírodné krásy patria medzi najobľúbenejšie? S touto otázkou sa na Vás opäť obraciame aj v roku 2015. Do 31.05. hľadáme Váš osobný vrcholný zážitok v turistickej krajine Nemecko. Zo všetkých odpovedí zostavíme potom zoznam Top 100 atrakcií pre rok 2015. Pripojte sa, Váš hlas sa počíta! Výsledky z roku 2014 sú mimochodom k dispozícii aj ako aplikácia - cestovateľská príručka k dispozícii od cestujúcich pre cestujúcich, tu dostupné pre Android a iOS .

» Tu k prieskumu (do 31.05.2015)

 

Zdroj/autor: germany.travel, visitBerlin.de, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
5.0/5 (1 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Nedeľa, 28. apríl. 2024. Meniny má Jarmila.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa