Predĺžený víkend v Berlíne – Letenky za 8 eur vás dostanú do centra nemeckej zábavy

2016-01-13 08:00:00 |   |    | 

Možno toto mesto nepatrí medzi vaše vysnívané destinácie. V jeho prospech však hovorí blízkosť tejto metropoly a rozmanitosť, ktorú nám ponúka. V ostatných rokoch ho prezývajú i mestom hipsterov. Štýlové uličky vás vnárajú do úplne iného sveta, vďaka čomu si môžete cestovanie vychutnať z inej perspektívy. Môžete sa tam vrátiť na niekoľko predĺžených víkendov a vždy si pripraviť trochu inak štylizovaný pobyt.



 

Do Berlína za 4 eurá? I to sa dá!

 

Návštevnosť nemeckej metropoly slovenskými turistami nepochybne vzrástla počas minulého roka. Vtedy totiž spojila Bratislavu s Berlínom priama letecká linka. A s ňou hneď prišli fantastické akcie, ktoré môžete nájsť aj dnes. Len koncom minulého roka sa predávali spiatočné lety do Berlína za 4 eurá v kompletnej cene. I v súčasnosti nájdete jednu cestu za 8 eur a dokonca i dva až tri dni pred odletom pohodlne kúpite letenku za 30 eur, čo je za hodinu a štvrť dlhú cestu viac ako prijateľná cena. Z Bratislavy sa do Nemecka lieta pravidelne každý deň o piatej a krátko po tretej z Berlína naspäť. Čiže i keď sa vám nepodarí nájsť úplne najvýhodnejšiu cenu, stále to bude cenovo i časovo prijateľnejšie ako cesta autobusom alebo vlakom.

 

Nemecko to nie sú len mestá, ale aj krásna príroda a more. Históriu v objatí prírody nájdete na ostrove Rujana.

 

Berlin pass alebo Welcome card

 

Pri návšteve Berlína by ste určite mali využiť aj niektorú zo zľavových kariet, ktoré tam ponúkajú. K dispozícii máte Berlin pass alebo Berlin Welcome card. Rozhodnúť by ste sa mali presne podľa toho, na aké aktivity zameriate váš predĺžený víkend. Zatiaľ čo prvá karta sa hodí skôr pre vyznávačov kultúry a tých, ktorí radi skúmajú pamiatky, druhá je vhodná skôr pre tých, ktorí si prišli užiť viac zábavy a vychutnať dokonalý oddych.

Berlin pass ponúka možnosť bezplatného vstupu do 50 rôznych múzeí a 10 atrakcií. Vďaka nemu môžete zadarmo navštíviť pergamenové múzeum, využiť hop on hop off tour, navštíviť Berlínsky dóm, národné múzeá alebo sa plaviť centrom mesta. Okrem toho máte v cene pasu zahrnutú aj bezplatnú dopravu akéhokoľvek druhu v celom širokom centre. Dvojdenný pas stojí 71 eur.

Berlin Welcome card zase nemá v sebe zahrnuté žiadne atrakcie zadarmo, no dostanete vďaka nej celkovo až 200 rôznych zliav od 25 do 50 percent. Vyberať si môžete z celkovo 12 rôznych typov, ktoré sú vždy zamerané presne na tie oblasti, ktoré chcete navštíviť. Karta je zameraná skôr na zábavné atrakcie, môžete získať zľavy do reštaurácií, kúpeľov, obchodov alebo podnikov. K tomu máte aj bezplatnú dopravu. Cena karty na 48 hodín s dopravou v centre je 19,50 eur.

 

Nemecko v sebe ukrýva rôzne zaujímavé miesta, ako napríklad Drážďany.

 

Architektonické dominanty

 

Výhodou nemeckej metropoly je, že ponúka množstvo architektonických skvostov, ktoré môžete obdivovať počas prechádzok mestom. Pri prvých návštevách teda nemusíte veľa investovať do vstupného a stačí, že mesto spoznáte z tejto stránky. Prvou povinnou zastávkou by mal byť pamätník Berlínskeho múra. Symbolické miesto, ktoré predeľovalo toto mesto na dva rôzne svety je turisticky vyhľadávanou atrakciou. Ďalšou obľúbenou zastávkou je Brandenburská brána. Tá bola postavená v 18. storočí a patrí medzi najcharakteristickejšie časti Berlína. Od nej sa postupne dostanete na historickú ulicu Unter den Linden, ktorá je plná ďalších nádherných budov. Tam si môžete pozrieť aj známy Berlínsky dóm. Postavili ho v 18. storočí a je sídlom posledného odpočinku viacerých panovníkov.

 

Štýlové kluby

 

Jedným z hlavných lákadiel Berlína je nemecká tanečná scéna. Na viacerých miestach v tejto krajine nájdete prestížne kluby a v hlavnom meste ich máte sústredených hneď niekoľko. Ak sa chcete teda dobre zabaviť a vytancovať do sýtosti, v tom prípade bude Berlín pre vás tou správnou víkendovou destináciou. Práve v tomto prípade nezabudnite na Berlin Welcome card, ktorá ponúka zľavy práve aj do takýchto podnikov.

 

Preskúmajte divokú tvár severu Nemecka. Zastavili sme sa na preslávených ostrovoch Föhr a Amrum.

 

Preskúmajte všetky zaujímavosti

 

S pribúdajúcimi návštevami si postupne môžete rozšíriť aj vaše cestovateľské plány. V Berlíne nájdete množstvo úžasných pamiatok a originálnych atrakcií, z ktorých vám vyberáme aspoň tento krátky zoznam:

 

Reichstag – ide o budovu parlamentu. Samotná stavba má nádhernú štruktúru, no punc dokonalosti jej dodala veľká sklenená strecha.

 

Pamätník holokaustu – Nemci sú veľmi citliví na svoju históriu a najmä na jej tienistú stránku spojenú s 2. svetovou vojnou. I preto v Berlíne vybudovali nielen Židovské múzeum, ale aj pamätník holokaustu. Ide o mimoriadnu symbol, ktorý je nutné pocítiť i na vlastnej koži.

 

Múzejný ostrov –výhodou najdôležitejších múzeí v Berlíne je to, že sa všetky nachádzajú na jednom mieste. To nazvali charakteristicky Múzejný ostrov a nachádzajú sa tam Staré a Nové múzeum, národná galéria, ale aj múzeum pergamenu.

Olympijský štadión –významná pamiatka športového charakteru. Veľký štadión s bohatou históriou, ktorú si taktiež môžete prehliadnuť počas prehliadky.

 

Na skok do tropického raja

 

Jednou z možností, ako stráviť víkend v Berlíne, je i zájsť si oddýchnuť do Tropic Island, ktorý sa nachádza hodinu cesty od centra. Ide o celoročnú atrakciu vybudovanú pod veľkou kupolou, ktorá simuluje prírodné podmienky na tropickom ostrove. Tomu sú prispôsobené aj všetky atrakcie.

 

Zdroj/autor: berlin-welcomecard.de, visitberlin.de, top10berlin.de, berlinpass.com, David

Zdieľať článok na Facebooku

Zdroj: David

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Sobota, 20. apríl. 2024. Meniny má Marcel.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa