Na víkend šľachticom: Zažite romantický výlet na jednom zo slovenských kaštieľov

2016-01-11 12:00:13 |   |    | 

Možno je Slovensko malé, no na svojom území ukrýva mnoho pokladov. Medzi ne by sme mohli rátať aj doslova kopy hradov, zámkov, kaštieľov a sídiel, ktoré kedysi dávno slúžili nižšej aj vyššej šľachte. Ak sa chcete aspoň na pár dní cítiť ako oni, vyskúšajte pobyt v ich bývalých domovoch. Aj u nás máte totiž možnosť prežiť víkend v honosnom štýle dávnych čias.



 

Hotel Chateau Belá

 

Belej pri Štúrove, teda na juhu Slovenska, nájdete zaujímavý kaštieľ. Je to 5 hviezdičkový hotel v prekrásnej lokalite s veľmi vkusne zrekonštruovanými priestormi. Tie vás spolu s okolitou záhradou a prírodou opäť vrátia do dávnych dôb. Na rôznych portáloch doň môžete získať aj zľavnené vstupy, čiže si romantický výlet zaobstaráte aj za menej peňazí.

 

Kaštieľ Mojmírovce

 

Barokovo-klasicistický kaštieľ v Mojmírovciach bude tým pravým pre všetkých, ktorí si chcú oddýchnuť v príjemnom prostredí. Historická atmosféra doplnená okolitým anglickým parkom vás priam očarí. Hotel usporadúva aj rôzne aktivity, ak by vám prechádza v okolí nestačila. Bývalé sídlo grófa Huňadyho so svojimi službami vám pocit noblesy určite navodí.

 

Chcete spoznávať Slovensko? Poďte sa s nami pozrieť napríklad do Prešova.

 

Chateau Mignon

 

Trojhviezdičkový hotel v Dubnici nad Váhom sa radí medzi aktuálne populárne butikové hotely. Ponúka pekne upravené izby v kaštieli, ktorý kedysi patril rodu Illesházyovcov. Najstaršia zmienka pochádza už zo 16. storočia a najväčšiu slávu zažilo toto sídlo v období, keď tu fungovala oranžéria. Jej plody putovali nielen do okolia, ale napríklad aj do Viedne.

 

Chateau Grand Castle

 

Liptovský Hrádok sa môže pochváliť unikátnym hotelom ,ktorý je prepojený priamo so zrúcaninou hradu. Okolo nej bol na začiatku 17. storočia postavený kaštieľ, kde sa ďalej odohrávali životy významných okolitých rodov. Tunajším panstvom sa prehnali aj rôzne spory a povstania, o ktorých sa dozviete, keď si romantický výlet zaobstaráte práve tu.

 

Okoreňte si romantický výlet napríklad jazdou v historickom vlaku.

 

Chateau Appony

 

Oponiciach medzi Nitrou a Topoľčiankami nájdeme renesančný kaštieľ, ktorý je známy svojou unikátnou históriou a knižnicou. Rod Apponyovcov tu za stáročia nahromadil mnoho bohatstva v podobe kníh. Knižnica ukrýva 9 tisíc diel v 12 tisíc zväzkoch, pričom tou najcennejšou knihou je dielo Sokrata pochádzajúce z roku 1508. Aj vy ako návštevníci hotela si môžete vychutnať atmosféru spojenú s objavovaním knižných pokladov. Ak vás potom pekné počasie vytiahne von, objavíte upravenú záhradu s prekrásnym okolím.

Zdroj/autor: booking.com, historickehotelyslovenska.sk, SiSa, drom

Zdieľať článok na Facebooku
Zdroj: SiSa

Hodnotenie článku:
3.2/5 (4 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa