Iba raz nestačí: Barcelonu si treba vychutnať viackrát a pomaly

2018-12-27 00:00:01 |   |    | 

Barcelona predstavuje mekku turizmu nielen na Pyrenejskom polostrove, ale aj v celej Európe. Turistom ponúka mnoho pokladov v podobe nádherných historických pamiatok a úžasných piesočnatých pláží, ktoré lemujú mesto. Mnoho ľudí sem preto jazdí na jedinečnú kombináciu poznávacej dovolenky s pobytovou. Gaudího mesto treba ochutnať a vnímať všetkými zmyslami.



 

Srdcom Barcelony je La Rambla, najrušnejšia a najkrajšia ulica v meste, plná obchodíkov, kaviarní, pouličných umelcov a trhov s jedlom. Turista tam dokáže stráviť pokojne aj celý deň.  Tiahne sa v dĺžke dva kilometre od námestia Placa Catalunya cez historickú časť mesta až po more k soche Krištofa Kolumba.

Najfotografovanejším miestom je však rozhodne svetoznáma La Sagrada Familia na hlavnej triede pri La Ramble. Gaudího chrám predstavuje nevídaný unikát, ktorý je stále v štádiu dostavovania a ešte dlho zrejme aj bude. Túto ikonickú stavbu Barcelony si jednoducho musíte pozrieť zblízka, aj napriek tomu, že si počkáte veľmi dlho v rade na vstupenku. Nebudete totiž jediní, Sagrada je v katalánskej metropole povinnou jazdou.

Vrcholným dielom slávneho Gaudího je aj Parc Guell, kde nájdete mnoho jeho diel, pre ktoré sú typické oblé tvary, živé farby, okrasné prvky a stĺporadia. Veľkú úlohu tu hrajú aj farebné mozaiky a kovové prvky, pripomínajúce svojim tvarom ľudské bytosti. Parc Guell sa  nachádza  mierne mimo centra mesta, dá sa tam však pohodlne dostať hromadnou dopravou.

Ak vás láka umenie, nemôžete vynechať ani Picassovo múzeum, kde môžete obdivovať najkrajšie diela tohto svetoznámeho maliara. Ak náhodou nevyjde počasie, môžete čas stráviť práve tam.

Z top miest Barcelony treba tiež vidieť zábavný park Tibidado, kde si prídu na svoje dospelí aj najmenší. Na tomto kopčeku sa môžete s deťmi do sýtosti vyblázniť na vyše 25 atrakciách. Do zábavného parku sa dostanete zubačkou a z vrcholu vidno celú Barcelonu ako na dlani. Aby toho nebolo málo, pokochať sa tu možno aj kostolom Temple de Sagrat Cor, kde sa hrdo týči socha Ježiša Krista ako v Rio De Janeiro.

Za najkrajšiu pláž je pokladaná tá s rozkošným názvom Barceloneta, ktorá sa nachádza iba na skok od historického mesta a je výborne dostupná miestnou dopravou. Neobávajte sa mestskej preľudnenej pláže, pretože 1 kilometer dlhá Barceloneta je nádherne piesočnatá. Nachádza sa pri nej množstvo výborných reštaurácií a po zotmení sa na nej začína pravý nočný život. Ďalšie krásne pláže sú Levant Beach, Mar Bella Beach a Bogatell beach, kde nájdete zlatistý piesok, hoci sa nachádzate v centra druhého najväčšia mesta Španielska.

Barcelona by ale nebola Barcelonou, keby ste sa nevybrali aj na štadión Camp Nou jedného z najlepších futbalových klubov na svete - FC Barcelona. Barca totiž žije futbalom, ktorý pre domácich znamená viac ako akýkoľvek kult či náboženstvo. Milovníci futbalu navštevujú Barcelonu aj niekoľkokrát do roka a pokojne tak môžu urobiť aj tí, čo športu veľmi neholdujú. Katalánska metropola má čo ponúknuť skutočne všetkým.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: Getty Images
Zdroj: Natália Bosáková

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 19. apríl. 2024. Meniny má Jela.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa